Novinky k soutěži A – týmu

Dne 18.5.2021 proběhl aktiv hokejových klubů Královéhradeckého a Pardubického kraje kde si kluby odhlasovaly, že dojde ke spojení Královéhradecké a Pardubické krajské ligy mužů již od sezóny 2021-2022.

Účastníci soutěže:
Královéhradecký kraj – Nový Bydžov, Náchod, Jaroměř, Opočno, Trutnov, Třebechovice pod Orebem, Nové Město nad Metují
Pardubický kraj – Česká Třebová, Chrudim, Moravská Třebová, Choceň, Litomyšl, Hlinsko, Lanškroun, Polička, v jednání je účast týmů Skuteč a Chotěboř

Systém soutěže:
První část dvoukolově s týmy ve svém kraji. Týmy na 1. až 4. místě z obou krajů postupují do nadstavbové skupiny A, týmy od 5. místa vytvoří skupinu B. Hraje se ve skupinách dvokolově každý s každým o umístění do play-off.

Play-off:
Osmifinále – šestnáct týmů dle pořadí ve skupně A a B (1-16, 2-15, 3-14, 4-13, 5-12, 6-11, 7-10, 8-9) na dva vítězné zápasy, Vítězové postoupí do čtvrtfinále KLM, poražené týmy budou hrát O pohár Vladimíra Martince.
Čtvrtfinále – na dva vítězné zápasy.
Semifinále – na tři vítězné zápasy.
Finále – na tři vítězné zápasy, vítěz má právo se zúčastnit kvalifikace o 2. ligu.

Manažer A-týmu Vlastislav Vondřejc mladší dodává:

Jsem rád že toto spojení se dotáhlo do zdárného konce. Byl jsem u zrodu nápadu spojit dva kraje abychom zvýšili atraktivitu soutěže jak pro hráče, tak především pro fanoušky. Nyní pracujeme na složení mužstva, které by mělo být z větší části zachováno.