LETNÍ PŘÍPRAVA NEJMLADŠÍ KATEGORIE HCN

Přípravka HCN, do které spadají chlapci a dívky ročníku narození 2011 a mladší, vlétla naplno do letní (suché) přípravy od počátku dubna 2021, kdy se pravidelně scházela na fotbalovém hřišti v Dolní Radechové.

Náplní tréninkových jednotek byla hlavně hra (kopaná, ragby, ocáskovaná, vybíjená a další), soutěže (štafety, překážkové dráhy, hod na cíl atd.), posilování, běžecké disciplíny a také kompenzační (protahovací) cvičení. Vše bylo formou zábavy a se zaměření na všeobecný pohyb, který je pro všechny děti velice důležitý. Jde o rozvoj pohybových schopností, zejména rychlost a obratnost a získání herního základu.

Nad rámec těchto pravidelných tréninků jsme vyrazili na kolečkové brusle na cyklostezku Náchod-Hronov, do plaveckého bazénu, cyklovýlet okolo Ostaše a taktéž běžeckou výzvu na Ostaš. Všechny tyto aktivity vedly k utužení kolektivu a prožití sportovní zábavy, do které se zapojili i rodiče.

Další sportovní akcí byl Dětský den na hřišti v Dolní Radechové, o které jsme vás již informovali na našem webu.

V červnu jsme navíc začali trénovat 2x týdně na ledě v Náchodě a díky dobré spolupráci s oddílem SKP JUDO Náchod, jsme každé pondělí docházeli na gymnastické tréninky do fantasticky vybavené tělocvičny ve škole TGM a všechny tréninky pod vedením zkušených trenérek juda měly výbornou úroveň a byl to super doplněk k dalšímu cvičení a trénování. V této spolupráci se chceme po prázdninách opět vrátit.

Počátkem prázdnin jsme uskutečnili 4denní letní soustředění v Krkonoších, které bylo plné sportu a zábavy. Vyzkoušeli jsme si skatemill a virtuální realitu v novém sportovním centru v Trutnově, vyrazili na cyklovýlet, užili si zábavu na beach-volejbalovém hřišti a nechybělo ani tradiční opékání buřtů či večerní promítání filmů.

Během července mají hráči individuální tréninkový plán a v srpnu se již těšíme na setkání mezi mantinely a jako každoročně na týdenní soustředění na ledě na konci srpna a další sportovně-kulturní akce pořádané HCN.