V úvodním mistrovském zápase hokejisté Náchoda po solidním začátku v derby s rivalem z Nového Města n/M. nakonec na body nedosáhli

HC Náchod – TJ Spartak Nové Město n/M.  1 : 3 (1 : 0. 0 : 1, 0 : 2)

 

K prvnímu mistrovskému zápasu nastupovali domácí v brance s Novotným a se třemi formacemi včetně dvou juniorů. Soupeř měl v brance zkušeného Čápa, v obraně nastoupil novic Kellner a v útoku hráli dva novicové Maršík a Mach.

Vstup do zápasu Náchodu gólově vyšel, neboť v 8. min. otevřel skóre ranou po ledě P. Škoda po asistencích Červíčka a Havrdy – 1 : 0. Toto skóre již do první přestávky žádnoun změnu nedoznalo, oba týmy vycházely ze zajištěné obrany a oba brankáři Novotný i Čáp byli pozorní.

 

Ve druhé třetině se domácí nemohli dostat do herní pohody. Nohy jako by jim ztěžkly, čehož soupeř v čase 28 : 02 po ráně Hyleny využil k vyrovnání – 1 : 1. V polovině zápasu po nedovoleném zákroku musel odstoupit P. Škoda.

 

Ve třetí třetině se oba soupeři snažili převážit misky vah na svou stranu. Podařilo se to hostím, kteří v čase 46 : 46 získali vedení Velínským, který doslova procedil kotouč pod bezmocným Novotným – 1 : 2. Domácí se snažili nepříznivé skóre alespoň srovnat. Byli to ale opět hosté, kteří při vyloučení Šrenka zásluhou Maršíka v čase 50 : 00 odskočili na rozdíl dvou branek, což se ukázalo jako rozhodující – 1 : 3.

Další zápas sehraje tým Náchoda ve středu 6.10. od 18 : 00 hodin na ledě Stadionu Nový Bydžov, čeká nás těžké dřina, chceme si napravit pošramocenou reputaci a získat body.   

 

Sestava : Novotný – Šrenk, Lelek, Verner, Drbal, Králik, Srba – do 10. Vaňát, Prouza, do 10. Řezníček Červíček, do 30. Škoda P., Havrda, Steklík, Škoda M., Zeman

 

Branka a asistence : 8. Škoda P. (Červíček, Havrda), střely : 32 : 32, zásahy : 29 : 31, vyloučení : 4 : 6, využití : 0 : 1, rozhodčí : Veinfurter – Šesták, Řezníček, diváci : 157

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Utkání jsme rozehráli se třemi pětkami a soupeře jsme přehrávali. Po deseti minutách jsme museli poslat dva hráče z 1. útočné formace pod sprchy, jelikož nebyli uvedeni v zápise. Od druhé třetiny nás soupeř začal přehrávat. Navíc se nám zranil další hráč z útoku a dohrávali jsme pouze se 13 hráči v poli a už se nám nedostávaly síly, což si myslím, že je hlavní důvod naší porážky.”  ”