Na ledě Třebechovic p/0. hráči Náchoda po dobře rozehraném utkání opět nakonec na body nedosáhli !

SK Třebechovice p/0. – HC Náchod  3 : 2 (2 : 1, 0 : 0, 1 : 1)

 

K dalšímu zápasu na soupeřově ledě odjížděli hráči Náchoda s předsevzetím poučit se z drsné porážky s Novým Městem n/M. a s odhodláním bodovat. V brance dostal šanci potvrdit svůj středeční výkon Novotný, v obraně s juniorem Vytlačilem a v útoku s M. Škodou. Domácí měli v brance Petrů a v obraně novou akvizici Kellnera a v útoku novice Netušila.

Hosté z Náchoda měli v úvodu 1. třetiny více ze hry. Netradičně hned první výhodu přesilové hry při trestu Sajdla dokázali gólově zúročit. Postaral se o to Maršík v čase 7 : 39. min. po nahrávkách Steklíka a Matouše – 0 : 1. Zdálo se, že by se pro nás utkání mohlo vyvíjet dle našich představ. Bohužel opak byl pravdou, již o 10 sek. později bylo zásluhou Šedy srovnáno – 1 : 1. V 11. min. rána Wolfa skončila na levé tyči Novotného svatyně. Stejně se vedlo ve 12. min. Lelkovi jehož bomba od modré rozezvučela spojnici tyče a břevna branky Petrů. Ve 14. min. byl za sevření puku rukou vyloučen Novák. V čase 13 : 50 dorážející Zahradník poslal náchodského beka zpět do hry druhou brankou domácích – 2 : 1. Stav se již do konce třetiny nezměnil.     

 

Na branku čekali přítomní diváci ve druhé třetině marně. Nejblíže brankové radosti byl v čase 22 : 07 Vondřejc, který jednou ranou z mezikruží orazítkoval obě tyče branky Petrů! Největší šanci domácích zmařil v čase 28 : 31 bleskurychlým máchnutím lapačky proti ráně Wolfa z bezprostřední blízkosti Novotný. Golman Náchoda byl během této třetiny v plné permanenci, když úspěšně čelil 25 střelám soupeře. Náchod měl pouze 7 střeleckých pokusů mezi tři tyče. 

 

Před třetí třetinou trenér Pahulák k Vondřejcovi a Zemanovi poslal místo M. Škody Červíčka. Do třetí periody vstupovali hosté s výhodou převahy jednoho hráče. Vyrovnat se Náchodu nepodařilo ani po šanci Steklíka, který v nehokejové pozici Petrů s Kozákem nepřekonali. Skóre se měnilo až na počátku 54. min., kdy skóroval po nahození od modré z brankoviště Mlateček – 3 : 1. Po uplynutí min. se rozhodl s nepříznivým skóre ještě něco udělat Kozák, když z pravého křídla přízemní ranou prostřelil domácího brankáře a vykřesal pro Náchod ještě naději – 3 : 2. V půli 59. min. rána Wolfa skončila na levé tyči Novotného klece. Ani přes veškeré úsilí o vyrovnání se nám již srovnat manko ve skóre nepodařilo, nevedla k tomu ani hra bez brankáře v samém závěru zápasu. Po dobře rozehrané utkání jsme bohužel opět na body nedosáhli.

Příští zápas v domácím prostředí sehrají Náchodští ve středu 19.10. od 18 : 00 hodin s týmem HC Trutnov, ve kterém se pokusíme získat první body do tabulky v této zatím pro nás bezbodové sezoně.      

 

Sestava : Novotný, (Kouba) – Lelek, Škoda P., Novák, Řehák, Franců, Vytlačil –  Maršík, Matouš, Havrda, Steklík, Kozák, Kubasa, Škoda M. (41. Červíček), Vondřejc, Zeman

 

Branky a asistence : 8. Maršík (Steklík, Matouš), 55. Kozák, střely : 56 : 35, zásahy : 31 : 51, vyloučení : 4 : 5, využití : 1 : 0, rozhodčí : Všetečka – Plodek, Šesták, diváci : 110

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Utkání se hrálo na nekvalitní ledové ploše, nehrál se příliš pohledný hokej. My jsme se v přesilovce ujali vedení, soupeř dokázal zápas po našich individuálních chybách otočit a zvítězil zaslouženě. Nám se podařilo pouze dvoubrankový náskok domácích snížit. Velký podíl na výsledku má výborně chytající Jirka Novotný, který nás uchránil od vyšší porážky!”