V úvodním utkání nové sezóny hráči Náchoda po gólové přestřelce Lanškrounu podlehli, na úspěch nestačil ani hattrick novice juniora Kubečka!

HC Náchod – HC Orli Lanškroun  5 : 8 (2 : 3, 2 : 3, 1 : 2)

 

K úvodnímu utkání začínající hokejové sezóny nastupovali Náchodští s řadou změn. Na střídačce nyní bude velet hlavní a hrající trenér Václav PÁNEK, který již v Náchodě před lety působil jako kreativní obránce. Asistenty mu budou dělat Martin LEEDER a Vlastislav VONDŘEJC st.. V obraně nově budou hrát Marek PELDA a Stanislav RUBÁČEK, v útoku se představili tři junioři Adam KUBEČEK, Jakub JIRÁSEK a Ervín WAJSAR, všichni přicházejí z partnerského Hronova. Chyběli obránci Lelek a Řehák, nehrál Pánek i kapitán Havrda a Matouš, který byl přítomen alespoň na hráčské lavici. V brance byl zkušený Kouba, záda mu kryl Novotný. V základní sestavě byli další tři již zkušenější junioři, v obraně Vytlačil a v útoku Řezníček s Hynkem. Hosté měli v brance Nimmerrichtera, v obraně Pražáka s Nastoupilem a v útoku Pirkla a Šemberu.

V úvodu utkání se více do útoku tlačili hosté, kteří působili sehranějším dojmem! Již po 72 sek. se trefil Krč – 0 : 1. V polovině 10. min. zvyšoval Pirkl na 0 : 2. V čase 12 : 40 měl kontaktní branku na holi mladík Hynek, jeho rána skončila pouze na pravé tyči lanškrounské klece. V půli 15. min. si svůj gólový účet otevřel mladík Kubeček po ideální nahrávce Jiráska – 1 : 2. Po min. a 21 sek. bylo zásluhou Červíčka po spolupráci s Vondřejcem skóre srovnané – 2 : 2. Zdálo se, že do kabin se po první třetině půjde za rovnovážného stavu, ale proti byl hostující Vyskočil. V čase 17 : 50, si jeho pumelici odraženou od zadního mantinelu nešťastně Kouba srazil do branky – 2 : 3. V závěru třetiny byl ještě  vyloučen hostující Markl.

Ve druhé třetině po nevyužité početní výhodě hráli domácí další přesilovku ve 25. min. po faulu Šembery. V úvodu 26. min. byla přesilovka zmařena vyloučením Červíčka a následně jej na trestnou lavici následoval Novák. V čase 26 : 50 Markl využil převahu dvou mužů v poli – 2 : 4. Přesně o dvě min. déle snižoval Kubeček po náhře Zemana – 3 : 4. Ve 35 min. Pirkl opět poslal hosty do vedení o dvě branky – 3 : 5. Ve 37. min. s chutí hrající Kubeček snížil svou hattrickovou trefou na 4 : 5. O třetinové skóre se brankou 29 sek. před druhou sirénou zasloužil Vogel – 4 : 6.

Do třetí třetiny domácí vstupovali se snahou především neinkasovat a pokusit se vstřelit alespoň dvě branky. To se domácím bohužel nepodařilo, jelikož již po 48 sek. od zahájení hry skóroval Pejcha – 4 : 7. Ve 45. min. byl vyloučen Zeman a po 34 sek. obdržel trest Kouba za hru mimo vyhrazené pásmo. Následné oslabení domácí ustáli bez gólové újmy. V čase 51 : 30 si “ručně” promluvili Vondřejc s Vyskočilem, za což oba bijci vyfasovali trest na 5 min. + OK. Domácí se nevzdali a Červíčkem v 52. min. snižovali na 5 : 7, nahrávky si připsali Zeman s Kubečkem. Na konci 57. min. se po oddechovém čase odhodlali domácí k power – play, která kýžený gólový efekt nepřinesla. Byli to hosté, kteří v čase 57 : 15 pečetili ranou Vogela do opuštěné klece Náchoda na konečných – 5 : 8. Škoda neproměněných šancí, výsledek mohl být pro Náchod po snaživém výkonu příznivější!

Další přípravný zápas sehrají hráči Náchoda v neděli 10.9. od 17:00 hodin na domácím ledě s účastníkem 2. Ligy – Západ, s tradičním okresním rivalem HC Wikov Hronov!

 

Sestava Náchoda: Kouba, (Novotný) – Novák, Pelda, Štěpán, Rubáček, Vytlačil, Suk – Maršík, Řezníček, Škoda, Červíček, Vondřejc, Zeman, Jirásek, Kubeček, Hynek, Wajsar

Sestava Lanškrouna: Nimmerrichter – Pražák, Vyskočil, Mann, Nastoupil, Gildain, Šlezingr – Pejcha, Kužílek, Markl, Krč, Vogel, Šembera, Švub, Pirkl, Tomeš, J. Hrdina

 

Branky a asistence : 15. Kubeček (Jirásek), 16. Červíček (Vondřejc), 29. Kubeček (Vondřejc), 37. Kubeček, 52. Červíček (Zeman, Kubeček),

Střely: 25 : 38,

Zásahy: 29 : 19,

Vyloučení: 7 : 5, navíc Vondřejc (Náchod) – Vyskočil (Lanškroun) oba 5 min. + OK, využití : 0 : 1,

Rozhodčí: Pecha – Řezníček, Pluháček,

Diváci: 30

 

Václav PÁNEK – trenér mužstva : “V prvním utkání sezóny jsme inkasovali osm branek, což je příliš, byť osmá branka padla při hře bez brankáře. Pět vstřelených branek je vcelku uspokojující, či spíše dobré. Ukázalo se, že před začátkem mistrovské soutěže nás čeká ještě hodně tréninkové práce!”