Ani ve druhém utkání na půdě Pardubického kraje hokejisté Náchoda na soupeře z Moravské Třebové nestačili a na jeho ledě utrpěli až příliš krutou porážku!

HC Slovan Moravská Třebová  – HC Náchod  12 : 0 (5 : 0, 2 : 0, 5 : 0)

K zápasu odjížděli hráči Náchoda po solidním středečním výkonu s Třebechovicemi p/O. dobře naladěni. V brance byl znovu Novotný, v útoku se objevili Červíček a mladý Polej, chyběl středeční hattrickový střelec Havrda. Minulý zápas se stejným soupeřem v play-off skončil pro Náchod debaklem v poměru 9 : 1. Hosté nechtěli dopadnout stejně, doufali v podstatně lepší výkon a hlavně i příznivější výsledek. Domácí v brance se zkušeným Peksou, v obraně s kapitánem Faltusem a Janků, s útočnou vozbou Augustinem, Paličkou a Fibrichem.

Po úvodním vhazování se začalo zostra, zejména domácí nasadili zběsilé tempo. Hosté mu odolávali do úvodu 6. min., kdy se trefil z vrcholu kruhu po zadovce kanonýr Augustin – 1 : 0. V čase 7 : 40 zvyšoval tečí do horní části branky na 2 : 0 Vaňous. V polovině 14. min. se trefil Palička Novotnému mezi betony – 3 : 0. V těchto chvílích hosté vysokému tempu Slovanu nestačili a svými často hloupými chybami soupeři dovolili skórovat. Sami brankáře Peksu ohrožovali jen sporadicky. V 15. min. se podruhé gólově prosadil Augustin, když doklepl vyraženou ránu – 4 : 0 a ukončil tak účinkování Novotného, kterého nahradil v brance Náchoda zkušenější Kouba. Ten měl v závěru třetiny nejprve štěstí po ráně Paličky, který trefil pouze tyč hostující klece. Tentýž hráč se přece jen v končícím úvodním dějství  z gólu radoval, když odčaroval Koubovu neprůstřelnost a v čase 18 : 36 uklidil vyražený kotouč do branky Náchoda – 5 : 0. Přesně 1 min. před koncem zahajovací periody si faulem pomohl Faltus. Ve zbytku čase se do sirény stav již nezměnil.

Do druhé třetiny vstupovali hráči Náchoda s jasným cílem neinkasovat a naopak vstřelit nějaké branky. Tyto prognózy vzaly brzy za své, když v polovině 22. min. nejprve Cach rozezvučel Koubovu tyč. O tři min. později již hostující brankář takové štěstí neměl, skóroval Marek – 6 : 0. Cach se přece jen dočkal gólové radosti v půli 26. min., když ranou na delší tyč stanovil třetinové skóre na 7 : 0. Pak ještě hosté bez gólové úhony přestáli oslabení o dva muže v poli, Kubečka a Pánka. Dvojitou přesilovku hosté sehráli výborně a domácí do vyložených šancí nepustili. Na konci 38. min. byl vyloučen Cach.

Do třetí části hry vstupovaly oba týmy se zásadními změnami. V domácím brankovišti vystřídal Řoutil Peksu. A zdravotně indisponovaného Červíčka ve třetí útočné formaci nahradil Lelek. Ve 46. min. se prosadil Fibrich, když volný kotouč pohodlně uklidil za Koubu – 8 : 0. V další min. se na Koubu sami řítili Vaňous s Augustinem, po několika výměnách kotouče se poslední puku dotkl Augustin a mohl se radovat z hattricku – 9 : 0. Pak se začalo REHAU arénou ozývat 10, 10… Hosté se dvojcifernému skóre bránili do konce 51. min, to se gólově prosadil Cach při vyloučení Štěpána – 10 : 0. V následující min. byli vzájemně vyloučeni Faltus s Peldou. O 11 gól Slovanu se postaral na konci 54. min. dorážkou odražené rány Palička a rovněž si prožil hattrickovou radost – 11 : 0. Kalich hořkosti nechal zcela zdecimovanému soupeři vypít až do dna v polovině 58. min. Blaháček, když uzavřel gólovou smršť domácích na 12 : 0. Porážka je pro Náchod až příliš krutá, ale vypovídá o průběhu dění na ledové ploše během zápasu!

Další utkání opět na ledě soupeře sehrají náchodští až v neděli 8. 10. v 17 : 00 hodin znovu v Pardubickém kraji, s týmem HC Hlinsko.

 

HC Slovan Moravská Třebová : Peksa (40. Řoutil) – Blaháček, Kuchař, Janků, Netolický, Cekr, Schejbal, Faltus – Marek, Augustin, Maška, Fibrich, Palička, Kavan, Cach, Vaňous, Šíp, Horký

HC Náchod: Novotný (15. Kouba) – Štěpán, Pelda, Suk, Pánek, Novák, do 40. Lelek – Maršík, Matouš, Škoda, Jirásek, Kubeček, Polej, Červíček (40. Lelek), Vondřejc, Wajsar

 

Střely : 56 : 23,

Zásahy : 23 : 44,

Vyloučení : 4 : 5, využití : 2 : 0,

Rozhodčí : Rulíček  – Javůrek, Dalecký,

Diváci : 486

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Byla to ostuda, není k tomu víc co dodat. Soupeř byl ve všem lepší, my jsme měli pouze záblesky ve druhé třetině, kdy jsme s nimi dokázali držet tempo, ale pokud chceme hrát s takto kvalitními soupeři, musíme si plnit věci, které chceme nebo, které máme a nechci do toho dávat nějakou svoji iniciativu. Doufám, že se to nebude už opakovat!”