V dalším domácím utkání hráči Náchoda po slušném výkonu celého týmu a i díky pozornému Koubovi v brance Lanškroun zaslouženě porazili!

HC Náchod – TJ Orli Lanškroun  5 : 1 (3 : 1, 1 : 0, 1 : 0)

Ke druhému domácímu utkání nastupovali Náchodští s řadou změn oproti středečnímu střetnutí v Bydžově. V brance byl zkušený Kouba, záda mu kryl Novotný, v obraně chyběl Pánek, který tak mohl naplno koučovat své svěřence ze střídačky a kapitána Suka nahradili Lelek s Řehákem, po třízápasové odmlce nastoupil Rubáček. V útoku hráli Červíček s bojovníkem Wajsarem a Polejem. Hosté měli v brance Nimmerrichtera, v obraně Pražáka s Nastoupilem a v útoku Pirkla se Šemberou a mladíka Gildaina.

V úvodu utkání se více do útoku tlačili hosté, kteří byli po vydařených zápasech mírným favoritem. Již po 80 sek. zblízka po akci Krče, dorážkou otevřel gólové skóre Šembera – 0 : 1. V 6. min. Kouba eliminoval tvrdou ránu Vogela z mezikruží. V 8. min. pláchl domácí obraně při Pirklově trestu Krč, blafákem na Koubu nevyzrál. V čase 12 : 35 fauloval unikajícího Matouše Šlezingr a rozhodčí Veselý nařídil trestné střílení. K němu se rozjel Matouš a Nimmerrichter jej dokázal za přistění pravé tyčky zlikvidovat. Ještě v téže min. v čase 12 : 49 se mohli domácí radovat z vyrovnání po vyhraném vhazování před golmanem Orlů. To zařídil pohotovou ranou Lelek po nahrávkách Vondřejce a Škody – 1 : 1. O 15 sek. později si za obranu hostů našlápl Havrda a využil přesné nahrávky Řeháka – 2 : 1. V 19. min. Pelda využil přesilovku po faulu Dvořáka po dorážce Maršíkovy rány a nahrávce Štěpána – 3 : 1. V závěru třetiny v čase 19 : 59 byl vyloučen Havrda a po vhazování v obranném pásmu domácích zároveň s klaksonem Vondřejc nešťastně zasáhl soupeře vysokou holí a byl rovněž vykázán ze hry.

Do druhé třetiny Náchodští vstupovali v pozici dva plus a dva mínus. Měli dvě branky k dobru a dva hráče Havrdu a Vondřejce bez 1 sek. na 2 min. mimo hru. Následné oslabení 5 na 3 sehráli svěřenci trenéra Pánka na výbornou, soupeře do žádné vážnější akce prakticky nepustili. Ve 24. min., když na lavici hanby seděl Vyskočil se na Koubu řítil Šembera, skóre se neměnilo. V průběhu druhého dějství hosté postupně hru vyrovnali a Kouba se měl co ohánět. Postupně zlikvidoval šance Pirkla, sólo Manna a brankou nerskončilo ani přečíslení dva na jednoho. Ve 39. min. se domácí usadili před brankou soupeře a Maršík po nahrávkách Matouše a Havrdy poslal třetinové skóre na 4 : 1 pro Náchod.  Do třetí třetiny domácí vstupovali se snahou především neinkasovat a pokusit se vstřelit nějaký gól.

To se domácím nakonec podařilo. Orli zredukovali sestavu a na domácí branku vyvinuli velký tlak. Ve 44. min. Vondřejc podrazil unikajícího Krče, který následné trestné střílení v korigující branku nevyužil. V 50. min. odstoupil ze zápasu Maršík. V 56. min. Pelda nahodil kotouč do útočného pásma, Nimmerrichter se snažil být u puku dříve než Havrda, což se mu nepodařilo a domácí forward stanovil konečné skóre na 5 : 1 pro domácí. Ti si po závěrečném hvizdu rozhodčího mohli vychutnat zasloužené děkovačky domácích fans. Na čtvrtý pokus se nám konečně podařilo tohoto nepříjemného soupeře porazit!

Další domácí zápas sehrají hráči Náchoda ve středu 18.10. netradičně až od 19 : 00 hodin s tradičním okresním rivalem HC Jaroměř.       

 

HC Náchod: Kouba, (Novotný) – Štěpán, Pelda, Lelek, Rubáček, Novák, Řehák – do 50. Maršík, Havrda, Škoda, Vondřejc, Zeman, Červíček, Kubeček, Polej, Wajsar

TJ Orli  Lanškroun : Nimmerrichter – Pražák, Vyskočil, Nastoupil, Dvořák, Bureš, Mann, Šlezingr – Pejcha, Kužílek, Markl, Krč, Vogel, Šembera, Švub, Pirkl, Drlík, Gildain

 

Branky a asistence : 13. Lelek (Vondřejc, Škoda), 14. Havrda (Řehák), 19. Pelda (Maršík, Štěpán), 39. Maršík (Matouš, Havrda), 56. Havrda (Pelda),

Střely : 32 : 39,

Zásahy : 38 : 26,

Vyloučení : 9 + TS : 5 + TS, využití : 1 : 0,

Rozhodčí : Veselý – Pluháček, Řezníček,

Diváci : 52

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “S první polovinou utkání jsem spokojen i přes to, že jsme bohužel brzy prohrávali, tak jsme navázali na výkon z Bydžova, kdy jsme hráli poctivý hokej, plnili jsme si věci, které od hráčů požadujeme a zaslouženě jsme otočili na 3 : 1. Od druhé půlky zápasu, bohužel to už nebylo ono, nevím jestli jsme si mysleli, že už to půjde samo, ale upustili jsme trochu od poctivé hry, hodně jsme zbytečně vymýšleli, čekali jsme na nějakou geniální věc, která bohužel ani jednou nepřišla a odmítali jsme hrát jednoduše, což nám trochu zkomplikovalo utkání, ale zaplaťpánbůh jsme i přes vyložené šance soupeře, gól už nedostali a dotáhli jsme to ke třem bodům, za což jsem velmi rád a doufám, že navážeme v příštím zápase na první polovinu utkání.”