V tradičním okresním derby hráči Náchoda po velmi dobrém výkonu podlehli Novému Městu n/M. na jeho ledě po brance v oslabení 43 sekund před koncem základní hrací doby!

Spartak Nové Město n/M. – HC Náchod  5 : 3  (1 : 0, 2 : 2, 2 : 1)

V tomto tradičním okresním derby měli hosté v brance zkušeného Koubu, připraven byl junior Meišner. V obraně hráli stejně jako v neděli proti Opočnu junioři Malina s Vytlačilem, hrálo se na tři kompletní útočné formace. V útoku hrál junior Kocián, chyběl Havrda. Domácí zahájili toto utkání s brankářem Bieglem, připraven byl Čáp, v obraně spoléhal soupeř především na Velinského s Pohlem, v útoku hrála nová akvizice kapitán Matějček, kreativní Šťastný, Bucek, Černý a exnáchodský snajper Honza Řezníček.

Od úvodního buly se hrál svižný rychlý hokej. Náchod nezačal zápas herně špatně, pouze skřípala koncovka, šance Kociána, Maršíka, Kubečka, Wajsara v rozmezí 3. – 10. min. po gólu doslova volaly, Biegl byl pozorný a měl i to potřebné štěstí. To bohužel neměl na druhé straně Kouba při tečované ráně Řezníčka v čase 15 : 05. V téže 16. min byl vyloučen Burdych, přesilovka kýžené vyrovnání nepřinesla. V úvodu 19. min. byl trestán nedovolený zákrok Wajsara, stav se do konce 1. třetiny nezměnil.

Ve druhé třetině se na pravém křídle 1. útočné formace místo Řezníčka objevil Kocián a tato změna byla ku prospěchu. Nejprve se ve 22. min. do šance dostal Wajsar, vyrovnání z toho ještě nebylo. Následně v čase 22 : 30 Matouš trefil pouze břevno branky Spartaku, aby po chvíli pohotově za Bieglova záda dopravil kotouč Kocián – 1 : 1, druhou nahrávku si připsal Maršík. Rovnovážný stav trval do 27. min., kdy Bucek převážil gólové misky vah na stranu domácích – 2 : 1. Vyloučení Matouše ve 28. min. a Vondřejce v min. 33. hosté i díky pozornému Koubovi přestáli bez gólové újmy. V polovině 36. min. Matějček zvyšoval na 3 : 1 pro domácí a zdálo se být o osudu zápasu rozhodnuto. Jenže Náchod byl rezolutně proti této tezi a předvedl, že má bojovného ducha a srdce na pravém místě. V čase 36 : 43 po akci Červíčka a nahrávce Řezníčka se luxusně nad Bieglovo rameno trefil z první Vondřejc a poslal týmy do kabin po prostředním dějství za stavu 3 : 2.

Do třetí periody vstupovali hosté bez odstoupivšího Nováka a s odhodláním alespoň nepříznivé skóre vyrovnat. To se jim podařilo po ráně Peldy po Škodově nahrávce celkem brzy ve 44. min. – 3 : 3. Ve 48. min. se při zákroku krvavě poranil Kouba a své místo musel přepustit mladíkovi Meišnerovi, který si odbyl premiéru v A týmu při mistrovském utkání. Připsal si 1 úspěšný zákrok. Po přerušené hře faulem Kubečka v čase 50 : 05, se Kouba po ošetření vrátil zpět mezi tři tyče a čelil následné přesilovce domácích. V té měl štěstí po 44 sek. po teči Novotného do břevna. V 56. min. na trestnou putoval bojovník Wajsar a rovněž tato přesilovka domácích branku nepřinesla. Rozhodnutí padlo po nešťastném vyloučení hrajícího trenéra Pánka za zdržování hry vyhození puku v 58. min.. Vítězná branka padla pouhých 43 sek. před naplněním 60. min. z hole Řezníčka, který překonal bezmocného Koubu – 4 : 3. Definitivní podobu skóre stanovil Šťastný v čase 59 : 58 při hře Náchoda bez brankáře – 5 : 3. Za předvedenou hru je to pro hosty poněkud krutý výsledek!

Další utkání sehrají Náchodští již tento pátek 3.11. od 18 : 30 hodin v Podkrkonoší s HC Trutnov. Snad se nám bude dařit i střelecky a získáme nějaký bodík.

 

Spartak Nové Město n/M. : Biegl, (Čáp) – Velinský, Pohl, Dufek, Lhotský, Borovec, Burdych – Černý, Matějček, Prouza, Šťastný, Novotný, Praus, Bureš, Bucek, Řezníček

HC Náchod : Kouba (48. – 51. Meišner) – Štěpán, Pelda, Malina, Pánek, do 37, Novák, Vytlačil –  Maršík, Matouš, Řezníček (21. Kocián), Škoda, Kubeček, Wajsar, Červíček, Vondřejc, Zeman, Červíček, do 20. Kocián, od 21. Řezníček

 

Branky a asistence : 23. Kocián (Matouš, Maršík), 37. Vondřejc (Řezníček, Červíček), 44. Pelda  (Škoda),

Střely : 44 : 26,

Zásahy : 22 : 39,

Vyloučení : 2 : 6,

Využití : 1 : 0,

Rozhodčí : Veselý – Pluháček, Vodička,

Diváci : 180

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Byl to od nás dobrý zápas, po celé utkání jsme se soupeřem drželi krok. Jejich větší individuální kvalitu, jsme my doháněli bojovností a poctivým hokejem, kterým jsme se prezentovali, celý zápas jsme odbojovali. Je škoda, že v první třetině, kterou jsme prohráli, jsme nevstřelili více gólů, protože střel a příležitostí jsme měli dost. Pak tam byly pasáže, kdy nás soupeř několikrát zamkl v obranném pásmu a nějakým způsobem konroloval hru, ale byli jsme po celý zápas vyrovnaným soupeřem, nedali jsme to zadarmo a bohužel rozhodlo to, že jsme měli ke konci utkání nějaká vyloučení a z toho posledního nešťastného vyloučení jsme dostali gól. Nicméně si myslím, že když takto budeme pokračovat, tak můžeme hrát s každým soupeřem.”