Hokejisté Náchoda proti domácímu Trutnovu třikrát prohrávali, vyrovnali a nakonec padli v prodloužení!

HC Trutnov – HC Náchod  4 : 3 pp (1 : 1, 1 : 0, 1 : 2 – 1 : 0)

V dalším mistrovském zápase po nešťastné porážce v Novém Městě n/M. si Náchodští přáli získat další, nejlépe tři body do tabulky. K tomuto utkání jsme nastoupili opět s brankářem Koubou, připraven byl Novotný. V obraně Nováka nahradil Řehák. Stále chyběli kapitán Suk, Lelek a Havrda. Domácí měli v brance Holubce, v obraně exnáchodského Chaloupku a důrazného Váchu, v útoku zkušené kapitána Šimoníčka, Chytráčka s Luštincem a rychlíky Šlaichera a Jirků. Náchod začal poněkud hůře než ve středu proti novoměstskému Spartaku. Domácí byli aktivnější ve střelbě, z čehož rezultoval gól Trutnova ve 14. min. z hole Šlaichera – 1 : 0. O vyrovnání se postaral hrající trenér Pánek v 17. min. po asistencích Kubečka a Poleje – 1 : 1. Tento stav vydržel do konce 1. třetiny.

Bohužel do dalšího průběhu nemohl již zasáhnout zkušený Pánek a trenéři prohodili křídla v 1. a 2. útoku juniora Kociána a Škodu. Ve druhé třetině se mohli prvně radovat domácí ve 28. min. při vyloučení Kubečka, Chaloupka pouze zacinkal střelou od modré na brankovou konstrukci. Chaloupka se dočkal gólu na počátku 33. min., kdy jeho plachtící rána od modré skončila za Koubovými zády – 2 : 1. Tento stav platil po konci prostředního dějství.

Do třetí části hosté vstupovali s cílem především neinkasovat a snažit se alespoň o vyrovnání. Částečné naplnění předsevzetí se podařilo Štěpánovi v čase 41 : 41 po nahrávce Červíčka – 2 : 2. Pak se Náchodu naskytla šance zahrát si dvojnásobnou přesilovku. Nejprve byl vyloučen ve 46. min. Chaloupka a o necelou min. déle rovněž Mach. Početní výhoda Náchodským vedení nepřinesla. V polovině 50. min. junior Stojkovič znovu strhl vedení na stranu domácích – 3 : 2. Vyrovnat se podařilo Maršíkovi v 56. min. po vyražené ráně Matouše – 3 : 3. O vítězi muselo rozhodnout prodloužení či případné samostatné nájezdy.

V prodloužení měl šanci Kubeček, Holubec se štěstím jeho ránu zneškodnil. V čase 63 : 28 Vácha vysunul Šimoníčka, který po nájezdu z pravé strany zametl kotouč za ležícího Koubu a získal bonusový bod pro Trutnov – 4 : 3. Výsledek je stejný včetně skóre jako v minulém utkání v Trutnově.

Odložené utkání s HC Jaroměř, které se mělo hrát tuto středu od 18 : 00 hodin se odkládá na neurčito! O novém termínu budeme fanoušky informovat. Další utkání sehrají hráči Náchoda na domácím ledě v neděli 12.11. od 17 : 00 hodin proti soupeři z Pardubického kraje HC Spartak Choceň, potřebujeme nutně bodovat!

 

HC Trutnov : Holubec, (Bílek) – Křížek, Mostecký, Chaloupka, Vácha, Junek – Stojkovič, Chytráček, Jirků, Šlaicher, Rada, Smékal, Luštinec, Mach, Šimoníček

HC Náchod : Kouba, (Novotný) – Štěpán, Pelda, Malina, do 20. Pánek, Vytlačil, Řehák – Maršík, Matouš, Kocián (21. Škoda), Škoda (21. Kocián), Kubeček, Polej, Červíček, Vondřejc, Zeman, Wajsar

 

Branky a asistence : 17. Pánek (Kubeček, Polej), 42. Štěpán (Červíček), 56. Maršík (Matouš),

Střely : 34 : 22,

Zásahy : 1 : 30,

Vyloučení : 5 : 1, bez využití,

Rozhodčí : Pecha – Boček, Hurei,

Diváci : 250

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Chtěli jsme navázat na středeční výkon proti Novému Městu. Myslím si, že se nám to částečně povedlo, ale bylo vidět, že nám celý zápas nejely nohy. Myslím si, že jsme se bojovností vyrovnali Trutnovu, oni byli velmi nebezpeční v útočném pásmu a jsem rád, že i přesto, že jsme pokaždé prohrávali jsme dokázali vyrovnat a prodloužení už je padesát na padesát a štěstí se přiklonilo k Trutnovu.”