V dalším domácím zápase hráči Náchoda po zlepšeném výkonu ve třetí třetině otočili jednogólové manko a po boji udolali Poličku

HC Náchod – HC Spartak Polička  4 : 2 (1 : 2, 0 : 0, 3 : 0)

 V dalším domácím zápase chtěli domácí odčinit krutou porážku z Nové Paky a získat tři body. V brance byl Kouba, připraven byl Novotný, v obraně juniora Vytlačila nahradil zkušenější Lelek, v útoku se hrálo na tři kompletní útoky. Místo juniorů Voděrackého a Hynka hráli kapitán Zeman a po čase i Wajsar. Hosté měli v brance Ehrenbergera, v obraně se spoléhali na Elise a Berana a v útoku na zkušenost kapitána Krajíčka a Kunstmüllera.

Utkání nezačalo pro domácí dobře, již ve 4. min. byl nešťastně kotoučem zasažen do obličeje Suk, kterému krvavé zranění neumožnilo v zápase již dále pokračovat. Jako by tato situace vnesla do řad Náchoda chaos a nedostatečnou koncentraci. První kdo se radoval z branky, byli hosté z Poličky v čase 5 : 43 zásluhou pohotové rány Střechy – 0 : 1. V čase 9 : 14 bylo skóre srovnáno zásluhou druhého útoku po parádní akci na jejímž počátku byl Kubeček, kotouč přes Kociána se dostal k Polejovi a ten si z koncovkou věděl rady – 1 : 1. Ještě ani neutichla radost z vyrovnávací branky na domácí střídačce, když v čase 10 : 45 znovu skóroval Střecha – 1 : 2. Skóre mohlo být po úvodní třetině srovnáno, ale bomba Peldy od modré v čase 15 : 48 skončila pouze na spojnici tyčí branky Spartaku.

Ve druhé třetině domácí po domluvě v kabině a korukturách v sestavě, kdy si místa prohodili Zeman s Polejem, opět poněkud “zaspali” začátek prostředního dějství. V čase 23 : 16 Střecha málem završil hattrick, naštěstí mu v tom zabránila levá tyč Koubovy branky. Ve 26. min. byl vyloučen Krajíček, domácím se vyrovnat v následné přesilovce nepodařilo. Stejně se Náchodu vedlo i ve 39. min. při opětovném vyloučení Krajíčka. Blízko ke gólu byl v čase 39 : 02 Polej, ale jeho rána pouze orazítkovala břevno Ehrenbergerovy branky.

Ve 3. dějství se po důrazné domluvě konečně hrálo dle náchodských not. Vyrovnání zařídil v čase 41 : 43 Pelda ranou od modré, která brankáři propadla skrz betony, asistoval Vondřejc – 2 : 2. Ve 48. min. se u hrazení zranil mladík Kubeček a zápas pro něho předčasně skončil! Vedoucí branka domácích padla v 50. min. ve vlastním oslabení při probíhajícím trestu Škody, kdy se nejprve neprosadil v dobré střelecké pozici před brankou Polej, jeho vyraženou ránu pohotově doklepl do sítě důrazný Matouš – 3 : 2. Hosté se snažili alespoň o vyrovnání, v 60. min. se odhodlali k power – play a sami inkasovali v čase 59 : 24 po ráně Zemana do prázdné branky, kterého vybídl ke skórování Lelek – 4 : 2. Po skončení zápasu si domácí mohli spolu s fans konečně užít vítěznou oslavu.

Další zápas měli sehrát hráči Náchoda v neděli  28.1. od 17 : 00 hodin proti HC Opočno na jeho ledě. Zápas po odstoupení našeho soupeře sehrán nebude a je kontumován ve prospěch Náchoda v poměru 5 : 0. Příští utkání bude sehráno v Náchodě ve středu 31.1. od 18 : 00 hodin proti celku HC Dvůr Králové n/L., snad podáme lepší výkon a získáme tři body.

 

HC Náchod : Kouba, (Novotný) – Pelda, do 4. Suk, Štěpán, Ondruš, Novák, Lelek – Škoda, Matouš, Zeman (21. Polej), Kocián, do 48. Kubeček, Polej (21. Zeman), Červíček, Vondřejc, Wajsar

HC Spartak Polička : Ehrenberger – Havlík, Máša, Beran, Prokopec, Elis – Zobač, Malenovský, Kunstmüller, Martinů, Krajíček, Střecha, Tobiáš, Boštík, Vondra, Šerejch

 

Branky a asistence : 10. Polej (Kocián, Kubeček), 42. Pelda (Vondřejc), 50. Matouš (Polej), 60. Zeman (Lelek),

Střely : 26 : 43,

Zásahy : 40 : 20,

Vyloučení : 1 : 2, bez využití, oslabení : 1 : 0,

Rozhodčí : Pecha – Pluháček, Řezníček,

Diváci : 72

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Vědomi si toho, jaké výsledky jsme měli z posledních zápasů, jsme dneska chtěli vyhrát. Bohužel náš herní projev nebyl takový, jaký bych si představoval. První dvě třetiny jsme pouze předstírali práci a to mi trochu vadilo. Ve třetí třetině už jsme se jevili lépe, dnešní velké pozitivum jsou tři body po dlouhé době. Věřím tomu, že i přesto, že jsme nehráli pohledný hokej, takže s výhrou v zádech to bude lepší v příštích zápasech a vážím si toho, že jsme urvali ty tři body, protože to rozhodně nebyl jednoduchý zápas, ale jsem za ně rád a náš herní projev se musí zlepšit.”