Ve středečním mistrovském utkání hokejisté Náchoda předvedli bojovný výkon a zaslouženě porazili tým ze Dvora Králové. Čtyřmi brankami se blýskl Matouš!

HC Náchod – HC Dvůr Králové n/L.  8 : 3 (3 : 1, 1 : 2, 4 : 0)

V dalším mistrovském utkání KLM chtěli hokejisté Náchoda získat tři body na ledě, po nedělní kontumaci s celkem HC Opočno. Proti Dvoru, však nastoupili ve značně pozměněné sestavě oproti domácímu utkání s Poličkou. V brance byl Kouba, záda mu tentokrát jistil Kubeček Ant.. V obraně chyběli Suk s Lelkem a junior Ondruš, nahradili je junior Vytlačil s dorostencem Podškubkou. V útoku si zahrál junior Voděracký, nehrál Wajsar, který již bude nastupovat za Dvůr. Hosté měli v brance zkušeného Mráčka, v obraně hráli kapitán Bonaventura s Dvořákem, v útoku hráli ostřílení Dudadík s Kačerovským a juniorem Řezáčem.

Úvodní třetina přinesla svižný hokej, většinou se hrálo pod taktovkou Náchodských. V čase 6 : 29 se kotouč od Vytlačila, přes Zemana od zadního hrazení dostal k Červíčkovi, který s přehledem skóroval – 1 : 0. Po necelé min. se po Polejově nahrávce gólově prosadil Matouš – 2 : 0. Pak domácí poněkud ubrali na tempu hry, čehož soupeř dokázal využít Vognarem v 11. min. vstřelením kontaktní branky – 2 : 1. Domácí kontrovali v čase 19 : 02 Matoušem, který upravil na třetinových – 3 : 1 pro Náchod.

Druhá třetina již tak ze strany náchodských hokejistů dobrá nebyla. Ve 28. min. sice poslali skóre na 4 : 1 Kubečkem po dorážce rány Škody. Pak se dvakrát gólově prosadili hosté, když nejprve ve 38. min. skóroval J. Tomášek – 4 : 2. Kontaktní branka padla v čase 39 : 15 z hole důrazného mladíka Řezáče, který se dokázal prosadit na brankovišti upravil na třetinové skóre – 4 : 3.

Vstup do třetí třetiny se Náchodu vydařil, kdy domácí začali hosty přehrávat. Ve 47. min. při trestu Bonaventury využil přesilovku Kubeček po nahrávce Nováka – 5 : 3. V dalším průběhu zápasu se již gólově prosazovali pouze Náchodští. V 50. min. si Matouš dovršil hattrick, když se o nahrávky postarali Vytlačil s Polejem 6 : 3. Při této gólové akci se u hrazení zranil Maršík, pro kterého tímto zápas skončil. V tentýž moment jej na ledové ploše nahradil zkušený Vondřejc. V čase 52 : 04 se ještě jednou po samostatné akci prosadil Matouš – 7 : 3. V čase 53 : 20 se o konečnou gólovou tečku postaral mladík Voděracký – 8 : 3. V samém závěru, pak v čase 60 : 00 byl ještě vyloučen Štěpán a zároveň došlo ke konfliktu mezi gólmanem Kubečkem a Dudadíkem, konflikt se již obešel bez trestů. Po zápase následovala zasloužená děkovačka s věrnými náchodskými fanoušky.

Další mistrovské utkání sehrají hráči Náchoda v neděli 4.2. od 17 : 00 hodin na domácím ledě proti podstatně kvalitně lepšímu soupeři HC Trutnov, kterému chceme vrátit porážku z jeho ledu. Doufejme, že navážeme na dobrý výkon se Dvorem.

 

HC Náchod : Kouba, (Kubeček An.) – Pelda, Vytlačil, Štěpán, Novák, Podškubka – Maršík, Matouš, Polej, Kocián, Kubeček Ad., Polej, Červíček, Voděracký, Zeman, Vondřejc

 HC Dvůr Králové n/L : Mráček, (Kozák) –  Heligr, Tomášek Š., Bonaventura, Duben, Branda, Bulawa, Dvořák, Rubáček – Tomášek J., Řezáč, Rutrle, Vognar, Dudadík, Jung, Kačerovský

 

Branky a asistence : 7. Červíček (Zeman, Vytlačil), 8. Matouš (Polej), 20. Matouš, 28. Kubeček (Škoda), 47. Kubeček (Novák), 50. Matouš (Vytlačil, Polej), 53. Matouš, 54. Voděracký (Vondřejc),

Střely : 37 : 25,

Zásahy : 22: 27,

Vyloučení : 4 : 4, využití : 1 : 0,

Rozhodčí : Nedvěd – Boček, Hurei,

Diváci : 65

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “První třetina od nás nebyla špatná. Soupeř měl za sebou slušné výsledky z posledních utkání a také jsme věděli, že všechny dobré výsledky uhrál hlavně svou bojovnou hrou, kterou předváděl i u nás. Dostali jsme se do vedení, ale bohužel poté nás to zřejmě uspokojilo, mysleli jsme si, že se soupeř porazí sám. Bohužel se tak nestalo a druhou třetinou jsme se protrápili a nehráli jsme vůbec náš hokej a nedávali jsme tomu to, co bych si představoval. Něco jsme si k tomu řekli a ve třetí třetině už se to zlepšilo a napadaly nám tam i nějaké góly. Soupeř předvedl sympatický výkon a my jsme naštěstí po zásluze získali další tři body, za což jsem rád.”