V nedělním zápase domácí hokejisté po solidním výkonu smolně podlehli Trutnovu. Alespoň na bod nestačily ani dvě trefy kapitána Zemana

HC Náchod – HC Trutnov  4 : 5 (1 : 0, 1 : 2, 2 : 3)

V domácím utkání proti soupeři z Podkrkonoší se Náchodští představili opět v pozměněné sestavě. V brance byl opět Kouba, připraven byl Novotný, v obraně hrál juniora Vytlačila nahradil kolega z juniorky Ondruš a rovněž hrál Lelek,v útoku Matouše, Maršíka a juniora Voděrackého nahradil jindy hrající na postu beka Pelda a junior Hynek. Trutnov měl v brance Holubce, v obraně tvrdili muziku exnáchodský Chaloupka s Váchou a v útoku ostřílení exdruholigisté Luštinec se zkušeným kapitánem Vondráčkem.

První třetina přinesla svižný kombinační hokej. Šance byly na obou stranách, dlouho kralovali oba brankáři, Kouba i Holubec. Diváci se přece jen branky dočkali, a to v samém závěru třetiny v čase 19 : 43 se gólově prosadil mladík Polej po nahrávkách Škody a Nováka – 1 : 0.

Do druhé třetiny vstoupili domácí povzbuzeni vedením v zádech a měli vést dvougólovým rozdílem. Bohužel kromě rozhodčích kotouč pod horní tyčí v čase 41 : 48 po ráně juniora Kociána viděli jen někteří přítomní. Ve 27. min. domácí ponechali příliš prostoru zkušenému Chytráčkovy a bylo srovnáno – 1 : 1. Domácí tento fakt nezlomil, byli to právě oni, kdo skóroval při trestu Vondráčka v čase 28 : 47 kapitánem Zemanem po krásné akci a spolupráci s juniorem Kubečkem a matadorem Štěpánem – 2 : 1. Tento stav do konce druhého dějství nevydržel, protože v polovině 33. min. opět dostal příliš mnoho volného prostoru na levém křídle Chytráček a bylo znovu srovnáno – 2 : 2.

Do třetího dějství domácí nevstoupili šťastně, v čase 41 : 49 zaúřadoval zkušený Luštinec a hosté poprvé vedli – 2 : 3. Pak v čase 42 : 40 bomba Poleje skončila pouze na pravé tyči Holubcovy klece. V čase 44 : 54 bylo zásluhou Kociána po ideální nahrávce Zemana zaslouženě opět skóre rovnovážné – 3 : 3. Domácí dále tlačili na pilu a výsledkem byla druhá branka Zemana ve 48. min. po spolupráci s mladíky Kubečkem a Kociánem a vedení – 4 : 3. Další diskutabilní okamžik nastal v čase 53 : 37, kdy Luštinec po souboji na brankovišti doklepl Koubou vyražený kotouč do sítě, domácí brankář neměl šanci zasáhnout, protože v brankovišti bylo několik hráčů, včetně soupeřových. Rozhodující moment přišel v čase 58 : 44, kdy si Luštinec po rychlém útočném výpadu dovršil hattrick – 4 : 5. S tímto nepříznivým stavem se hráči Náchoda nechtěli smířit, při hře bez brankáře se snažili dostat utkání alespoń do prodloužení, to se jim i přes veškerou snahu bohužel nepodařilo! Porážka je smolná i krutá zároveň, za předvedený bojovný výkon by si Náchodští nějaký bodík zasloužili!

Teď hráče Náchoda čeká série tří zápasů proti týmům z Pardubického kraje na hřištích našich soupeřů. V tom prvním se představíme v neděli 10.2. od 17 : 30 hodin proti domácímu HC Spartaku Choceň. Čeká nás těžké utkání, ve kterém se pokusíme soupeři vrátit dosti nešťastnou porážku z našeho ledu.

 

HC Náchod: Kouba, (Novotný) – Štěpán, Ondruš, Novák, Lelek – Pelda, Škoda, Polej, Kocián, Kubeček, Zeman, Červíček, Vondřejc, Hynek

HC Trutnov : Holubec, (Martinec) – Křížek T., Křížek Z., Štembera, Chaloupka, Vácha, Junek, – Stojkovič, Chytráček, Janoušek, Rada, Smékal, Luštinec, Vondráček, Mach, Rada, Švadlák

 

Branky a asistence : 20. Polej (Škoda, Novák), 29. Zeman (Kubeček, Štěpán), 45. Kocián (Zeman), 48. Zeman (Kubeček, Kocián),

Střely : 27 : 53,

Zásahy : 47 : 22,

Vyloučení : 3 : 2, využití : 1 : 0,

Rozhodčí : Petr – Rezek, Paštika,

Diváci : 102

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Myslím si, že jsme odehráli slušný zápas. Kromě deseti minut ve druhé třetině, kdy jsme upustili od naší hry, tak se v utkání projevovaly věci, které po klukách chceme. Byli jsme kompaktní po celém hřišti, byli jsme poctiví směrem do zadu, dobře jsme vyhodnocovali situace, pomáhali jsme si když jsme byli pod tlakem, dobře jsme hráli na kotouči, udrželi jsme se u soupeře v pásmu. Bohužel ke konci zápasu, byť jsme přežili vyloučení, tak jsme ihned potom inkasovali a byla to z mého trošku smůla, i přes to jak jsem říkal, že jsme odehráli z mého pohledu velmi slušné utkání na to, v jaké jsme byli sestavě, tak jsme z něho bohužel nedokázali vytěžit bodový zisk!”