V nedělním zápase hokejisté Náchoda se soupeřem z Chocně na jeho ledu zaslouženě zvítězili! Hattrickem se blýskl mladík Polej!

HC Spartak Choceň – HC Náchod  2 : 8 (0 : 2, 2 : 2, 0 : 4)

K prvnímu ze tří zápasů se soupeři v Pardubickém kraji nastupovali hosté s Koubou v brance, připraven byl Novotný, chybějící forvardy nahradili obránci Pelda a junior Vytlačil. Náchodští chtěli navázat na slušný výkon z nedělního zápasu s Trutnovem a Spartaku vrátil porážku z domácího ledu. Spartak nastoupil v brance s Bednářem, v obraně hráli zkušení Knytl s Novákem a v útoku kapitán P. Prachař či Krejza.

Utkání začalo ze strany Náchoda ve vysokém tempu a výsledkem byla branka Poleje po nahrávkách Škody a Peldy v čase 3 : 20 – 0 : 1. V 11. min. byl vyloučen Vytlačil, domácím se vyrovnat nepodařilo. Tempo zápasu neopadalo a na další branku se čekalo do 15. min., kdy junior Kocián našel kapitána Zemana, který našlápl a v útočném pásmu z pravé strany našel lépe postaveného juniora Kubečka, který neměl s gólovou koncovkou žádný problém – 0 : 2. Tento stav vydržel do první přestávky i když domácí zkoušeli Koubovu pozornost zejména při trestu pro hostující hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů v čase 16 : 00.

Rovněž do druhé třetiny vstoupili hráči Náchoda skvěle, neboť již po 34 sek. Suk od modré nahodil kotouč po náhrávce Peldy směr branka a plachtící projektil skončil v domácí svatyni – 0 : 3. O 50 sek. později hosté vystihli zaváhání Bednáře za vlastní brankou a Kocián toho dokonale využil – 0 : 4, asistence si připsali Kubeček se Zemanem. Pak přišel nečekaný herní výpadek Náchodských, čehož domácí využili v čase 23 : 45 Zárubou jehož ránu nešťastně tečoval za bezmocného Koubu Lelek – 1 : 4. Další korekce skóre se Spartaku podařila při vyloučení Lelka ve 28. min. Prachařem – 2 : 4. Tento stav platil i na konci prostředního dějství po trestech hostujícího Nováka ve 29. min. a Vítka ve 31. min..

Vstup do třetí třetiny si museli hosté pohlídat, jelikož se dalo očekávat vyšší nasazení domácích, kteří se ještě chtěli vrátit zpět do zápasu. Náchodští se radovali zásluhou Poleje po nahrávce Škody již po 24 sek. – 2 : 5. V čase 43 : 44 Kocián našel na modré Nováka, jehož rána od modré zaplachtila nad lapačku Bednáře a hosté mohli hrát klidněji – 2 : 6. Ve 47. min. po faulu Knytla hosté skórovat nedokázali. To je mrzet nemuselo, protože v čase 49 : 44 hattrick dovršil s chutí hrající Polej, nahrávky si připsali Pelda se Škodou – 2 : 7. O konečnou podobu skóre se postaral po Červíčkově nahrávce zkušený Vondřejc – 2 : 8.

Další zápas čeká tým Náchoda ve středu 14.2. od 19 : 00 hodin na ledě HC Chrudim, kterému budeme chtít oplatit porážku z domácího ledu, bude to těžká dřina!

 

HC Spartak Choceň : Bednář, (Valenta) – Novotný J., Votava, Knytl, Novák, Koutecký, Kalous – Záruba, Lichtág, Polák, Adámek, Krejza, Prachař P., Farkas, Pilař M., Vítek

HC Náchod : Kouba, (Novotný) – Štěpán, Suk, Novák, Lelek, Ondruš – Perlda, Škoda, Polej, Kocián, Kubeček, Zeman, Červíček, Vondřejc, Vytlačil

 

Branky a asistence : 4. Polej (Škoda, Pelda), 15. Kubeček (Zeman, Kocián), 21. Suk (Pelda), 22. Kocián (Kubeček, Zeman), Polej (Škoda), 44. Novák (Kocián), 50. Polej (Pelda, Škoda), 60. Vondřejc (Červíček)

Střely : 28 : 18,

Zásahy : 10 : 26,

Vyloučení : 2 : 4, využití : 1 : 0,

Rozhodčí : Kolář – Kopecký P., Kopecký J.,

Diváci : 264

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Dnešní zápas rozhodly dobré vstupy do všech třech třetin. Hnedka ze začátku zápasu jsme dokázali vstřelit dva góly a první třetina se odehrávala podle našich not, kdy jsme měli rozhodně lepší pohyb než domácí a oni nám nestačili v osobních soubojích a dobře jsme se drželi na kotouči. V druhé třetině jsme také hned dokázali vstřelit dva góly, ale paradoxně nám to uškodilo. Místo toho, aby jsme do soupeře pořád šlapali, tak jsme přestali absolutně hrát a zbytek druhé třetiny jsme nebyli tak v pohybu a důrazní a neplnili si svoje povinnosti tak, jako v první třetině a to vedlo k tomu, že soupeř nám dal dva góly. Do třetí třetiny jsme vstoupili opět výborně, dali jsme tam nějaké góly hned ze začátku a od té doby si myslím, že se ten zápas pouze dohrával. Zasloužené vítězství z naší strany.”