Ve středečním utkání hokejisté Náchoda nezopakovali nedělní výkon z Chocně a z Chrudimi se vrací s prázdnou

HC Chrudim – HC Náchod  5 : 2 (3 : 0, 2 : 0, 0 : 2)

V dalším zápase chtěli hráči Náchoda zopakovat nedělní výkon z Chocně a soupeři oplatit porážku z domácího ledu. V brance hostí dostal příležitost Novotný, připraven byl Kouba. V obraně se poprvé představil Kubíček, nehráli Lelek s juniorem Ondrušem a po rozbruslení musel z utkání odstoupit srdcař Novák, kterému zdravotní indispozice nedovolila v dalším boji mezi mantinely pokračovat. Do útoku se vrátili uzdravení Matouš s Maršíkem a hrál i junior Voděracký. Domácí měli v brance rovněž Novotného, v obraně spoléhali na matadora Linharta a v útoku na kapitána Nováka s Hebekem a Plcha.

Oproti nedělnímu zápasu v Chocni se Náchodským nepodařilo domácím vnutit od úvodního hvizdu styl hry. Byli to hosté, kteří první inkasovali. Stalo se to v čase 3 : 31 po ráně švihem Nováka mezi kruhy – 1 : 0. V polovině 6 min. dostali hosté přesilovku po faulu juniora Pazdery, ale následná početní výhoda vyrovnání nepříznivého skóre nepřinesla. V čase 11 : 30 dostali výhodu početní výhodu po zákroku Vytlačila i domácí. Ti si s výhodou jednoho hráče v poli poradili podstatně lépe, přetavili ji v dvougólové vedení po teči Kostky Dobiášovy rány mimo dosah bezmocného Novotného v půli 13. min. – 2 : 0. Na počátku 16. min. stanovil třetinové skóre junior Matýs – 3 : 0. Skóre se mohlo měnit přesně o tři min. později, ale gól naděje z hokejky juniora Poleje bohužel nepřišel, po jeho ráně zvonilo možná Novotnému v uších, když kotouč skončil na horní tyči!

Do druhé třetiny hosté vstoupili s přeskupením útočných řad, Voděracký si prohodil místo s Maršíkem, mladík Polej se posunul do druhé formace se Škodou, kapitán Zeman s juniorem Kubečkem se přesunuli k Vondřejcovi. Ani tentokrát vstup do prostřední periody Náchodu nevyšel, neboť Hebekova rána proklouzla Novotnému skrz výstroj – 4 : 0. V čase 30 : 17 hráli hosté po nedovoleném zákroku Pazdery další přesilovku, skóre zůstalo opět neměnné. To doznalo další změny až v polovině 34. min., kdy Langr zvyšoval již na krutých 5 : 0 pro domácí. Když šance Poleje ani Matouše gólovou radost na střídačku Náchodských nepřinesla, šlo se do kabin za pětibrankového vedení Chrudimi.

Před třetím dějstvím si v kabině hráči hostí vytýčili dílčí cíl, v dalším průběhu utkání již neinkasovat a pokusit se ve zbývajícím čase skóre dostat do příznivější podoby. Ve 45. min. byl vyloučen bojovník Škoda, domácí skórovat v početní výhodě nedokázali. Stejně tomu bylo i při Sukově trestu, naopak v čase 52 : 39 důrazný Zeman, vystihl rozehrávku domácích a po samostatné akci, nedal domácímu Novotnému možnost zasáhnout – 5 : 1. V další přesilovce Chrudimi po přísném trestu pro Štěpána v 55. min. se Novotný postaral několika zákroky o to, že skóre již nenarostlo do vyšší podoby. O konečnou podobu skóre se postaral v čase 58 : 49 Polej po nahrávkách Matouše a juniora Kociána – 5 : 2. Škoda nepovedené první třetiny a špatné produktivity, aspoň může těšit korekce nepříznivého stavu.

Další těžké utkání sehrají hráči Náchoda v neděli 18.2. od 17 : 00 na hřišti lídra soutěže HC Kohouti Česká Třebová.

 

HC Chrudim : Novotný, (Pithart) – Felcman, Hrdlička, Hybeš, Pejzl, Pilař V., Linhart, Dvořák, Pazdera – Novák, Dobiáš, Langr, Plch, Kostka, Matýs, Turčani, Brožek, Cvrček D., Kubíček, Hebek, Macas

 HC Náchod : Novotný, (Kouba) – Štěpán, Pelda, Vytlačil, Suk, Kubíček – Škoda (21. Voděracký), Matouš, Polej (21. Maršík), Kocián, Kubeček (21. Škoda), Zeman (21. Polej), Voděracký (21. Vondřejc), Vondřejc (21. Kubeček), Maršík (21. Zeman)

 

Branky a asistence : 53. Zeman, 59. Polej (Matouš, Kocián),

Střely : 39 : 16,

Zásahy : 13 : 34,

Vyloučení : 2 : 5, využití : 1 : 1, oslabení : 0 : 1,

Rozhodčí : Vepřovský – Švejda, Louda