V posledním domácím zápase hokejisté Náchoda ani ve čtvrtém vzájemném okresním derby na soupeře z Jaroměře nestačili a v konečném pořadí KLM obsadili 12. místo!

HC Náchod – HC Jaroměř  2 : 5 (0 : 1, 0 : 1, 2 : 3) stav série : 0 : 2

Ke druhému zápasu o 11. místo KLM HK a PU kraje nastupovali náchodští hokejisté s jasným cílem odčinit porážku ze soupeřova ledu, pokusit se vyrovnat stav série a v prodloužení případně v samostatných nájezdech získat pomyslný druhý bod v sérii. V brance byl od začátku Kouba, připraven byl Novotný, v obraně se opět představil junior Ondruš, v útoku netradičně nastoupil junior Vytlačil. Oproti středečnímu zápasu nehráli Novák a junior Hynek. Jaroměř měla v brance juniora Kubečka, v poli byla vedena zkušenými obránci kapitánem Kotrčem a Mišincem, v útoku s Kociánem a Kašparem se Součkem.

Úvod utkání přinesl mírnou herní převahu hostí, gólová koncovka Náchoda i Jaroměře vázla. První, kdo prozkoušel pozornost Kubečka v brance soupeře byl junior Kocián. Pak přišla dvě vyloučení domácích hráčů. Nejprve byl v čase 10 : 20 vyloučen kapitán Zeman a v čase 11 : 50 i dost přísně Suk. Převahu dvou hráčů v poli dokázali Náchodští ještě ustát bez gólové pohromy. V čase 12 : 24 využil jaroměřský Kocián nájezd z levé strany sjetím na osu hřiště a přesnou ranou švihem nedal Koubovi šanci zakročit – 0 : 1. Ve zbytku třetiny měli domácí výhodu tří přesilovek, na konci 13. min. byl trestán Záliš, v polovině 17. min. Kocián a v půli 19. min. Souček, ale bohužel ani jedna početní výhoda k vyrovnání nevedla.

Do druhé části hry trenéři prohodili Škodu s mladíkem Kociánem a věřili, že tato změna přinese zlepšení herního projevu. Domácí se nemohli dostat do herní pohody ani při vyloučení Kašpara v polovině 25. min.. Skóre se měnilo v čase 36 : 24 po důrazu Holuba na brankovišti – 0 : 2. V poslední min. byl vykázán na trestnou lavici ještě Zeman.

Do třetí třetiny Náchodští vystupovali s odhodláním zvrátit nepříznivé skóre a vynutit si pokračování zápasu, to jim nebylo souzeno. Hra se stále nedařila a nefungovalo prakticky nic a smůla se lepila náchodským hráčům na hole a na brusle! Proto nebylo žádným překvapením, že hosté v čase 40 : 52 odskočili v probíhající přesilovce zásluhou Házeho o tři branky – 0 : 3. V čase 44 : 58 trefil hostující Kocián při probíhajícím trestu juniora Kubečka tyč Koubovy branky. Na počátku 45. min. se kotouč dostal k volnému Kašparovi a ten zvyšoval na 0 : 4. V 51. min. se gólově prosadil hostující Kocián – 0 : 5. V čase 51 : 21 byli vzájemně vyloučeni Červíček s Kašparem. V úvodu 53. min. junior Polej trefil pouze tyč branky Kubečka. V čase 52 : 43 se mladíkovi Polejovi vedlo dtřelecky již lépe, když po nahrávkách Kociána a Lelka vstřelil první branku Náchoda – 1 : 5. Na konečných 2 : 5 v čase 59 : 38 min. korigoval po pohlední akci opět Polej po nahrávkách Kociána a Matouše. Tato porážka značí, že konečné 11. místo KLM Královéhradeckého a Pardubického kraje po vítěztví v sérii 2 : 0 obsadil celek HC Jaroměř a HC Náchod skončil na místě 12..

 

HC Náchod : Kouba, (Novotný) – Štěpán, Pelda, Ondruš, Suk, Lelek – Škoda (21. Kocián), Matouš, Polej, Kocián (21. Škoda), Kubeček, Zemanj, Červíček, Vondřejc, Vytlačil

HC Jaroměř : Kubeček, (Veinfurter) – Mišinec, Nedomlel, Kotrč, Sýkora, Štohanzl – Kašpar, Souček, Kocián, Rind, Urlich, Teuber, Záliš, Háze, Holub

 

Branky a asistence : 53. Polej (Kocián, Lelek), 60. Polej (Kocián, Matouš),

Střely : 27 : 38,

Zásahy : 32 : 24,

Vyloučení : 5 : 5, využití : 0 : 3,

Rozhodčí : Pecha – Karlíkk, Řezníček,

Diváci : 94

 

Martin LEEDER asistent trenéra mužstva : “Nepodali jsme očekávaný výkon, vázla kombinace i  střelba, soupeř byl lepší a vyhrál zaslouženě.”