Začátek na padesát procent (dorost)

Naši dorostenci vstoupili do mistrovských zápasů dvěma víkendovými domácími zápasy s cílem potvrdit své vysoké ambice. To se nakonec ne tak úplně podařilo a do spokojenosti se vstupem do soutěže tak bylo poměrně daleko.

Sobotní vstup byl excelentní. Svého soupeře HC Krkonoše jsme převyšovali od samého začátku po všech stránkách a bylo jen otázkou času, kdy se prosadíme i gólově. Nakonec těch gólů v síti soupeře bylo patnáct. Po vítězství 15:0 (4:0, 6:0, 5:0) jsme si tedy do tabulky připsali první body.

S velkým očekáváním jsme proto šli i do nedělního derby s HC Nové Město nad Metují, které před sezónou posílilo několik hráčů HC Hronov. Bohužel utkání se od počátku nevyvíjelo podle našich představ. Z první akce soupeře jsme inkasovali. Pak nastalo marné dobývání branky soupeře, zatímco ten hrozil z brejků. Z jednoho z nich jsme na konci I. třetiny podruhé inkasovali. Druhá třetina pak byla ve znamení našeho tlaku a snahy výsledek obrátit. Poměrně brzo jsme vyrovnali na 2:2 a vypadalo, že se obrat podaří. Namísto toho nám soupeře po našich chybách, vyplývajících ze snahy strhnout vedení na naši stranu, z rychlých brejků utekl dokonce na rozdíl tří branek – 2:5. Náš tým se však nevzdal a tlačil dál. A byl za to odměněn snížením na 4:5. Jenže takřka vzápětí místo vyrovnání přišla další chyba a soupeř opět z brejku před koncem třetiny trestal – 4:6. Poslední třetina pak již náš zmar pouze dokonala, když jsme v oslabení inkasovali na konečných 4:7 (0:2, 4:4, 0:1).

Výsledek je sice zklamáním, na druhou stranu je snad pozitivní, že kluci dostali „facku“ hned na začátku soutěže. Je spousta času vzít si z nepovedeného zápasu poučení. Proto „zpátky na zem“ a opět pozvednout pošramocené sebevědomí!! Příležitost k tomu budeme mít již příští sobotu (12. 09.), kdy na našem stadionu hostíme od 15:30 hodin tým HC Nová Paka.