Turnaj O pohár starostky města Magdalény Peterkové v České Třebové (muži)

Hokejisté HC Náchod se zúčastnili turnaje O pohár starostky Magdalény Peterkové a soupeři jim byli Stadion Nový Bydžov a domácí HC Kohouti Česká Třebová, tým HC Litomyšl se z důvodu Covid – 19 v A týmu zúčastnit nemohl. Hrálo se 3 x 15 minut čistého času.

Stadion Nový Bydžov – HC Náchod  2 : 3 (0 : 2, 2 : 1, 0 : 0)

Úvodní třetina patřila Náchodu, když skóre otevřel v polovině 7 min. po nahrávce novice v bílém dresu Aleše Steklíka obránce Jan Lebeda 0:1. O druhý gólový zásah se zasloužil na konci 15 min. zkušený Vlasta Vondřejc po spolupráci z dalšími novými tvářemi Vojtou Pfeiferem a Martinem Červíčkem 0:2.

V úvodu 23 min. zkušeného Bláhu v brance nahradil mladík Novotný. Po 20 s. se trefil Petr Lebeda 0:3. Ve stejný moment Veselého v brance domácích vystřídal Schovánek. Domácí poněkud přidali a výsledek se dostavil. V úvodu 26 min. snižoval Hladík na 1:3. O minutu déle tentýž hráč dokonce vsítil kontaktní branku na 2:3.

Ve třetí části hry se domácí ze všech sil snažili zvrátit nepříznivý stav. O snaze svědčí i poměr střel 15:3 pro Bydžov. Naštěstí nikdo na pozorného Novotného střelecký recept nenašel, a tak se z vítězství radovali hráči Náchoda.

Michal PAHULÁK – trenér: „První polovina zápasu patřila našemu týmu, který domácí herně přehrával, což dokázal i brankově zúročit. Ve druhé části utkání se podařilo Bydžovu vstřelit dvě branky a zápas ještě zdramatizovat. My jsme vítězství po obětavém výkonu ubojovali.“

HC Kohouti Česká Třebová – HC Náchod  7 : 2 (3 : 0, 1 : 0, 3 : 2)

Hosté nastoupili k tomuto utkání bez novice v obraně Petra Škody a bylo to citelné oslabení. Domácí do utkání vtrhli doslova jako uragán. Již ve 35 sek. unikajícího Fúzika zahákoval Vaňát a domácí forward měl možnost jet trestný nájezd. S trestným střílením si mladík v brance Náchoda Novotný poradil. Na konci 6 min. své gólové galapředstavení zahájil Hemský 1:0. V úvodu 12 min. si tentýž hráč gólovou radost zopakoval 2:0, a aby toho ještě neměl dost, tak 6 sek. před první sirénou dovršil hattrick 3:0. Ve 13 min. zazvonil Řezníček pouze na tyč Vlkovy klece!

Ve druhé třetině již hosté spřesnili hru, ale skórovat se podařilo jen domácímu Polodnovi 4:0. V tentýž čas nastoupil do domácí branky Bláha a do konce třetiny již neinkasoval.

V úvodní min. třetí části hry se prosmýkl hostující obranou rychlík Augustin a za Bláhou cinkala tyčka jeho svatyně. Ve 40 min. se opět gólově připomenul Hemský 5:0. V téže minutě se též opakovaně gólově prosadil Polodna 6:0. Ve 41 min. se konečně radovali také hosté po zásahu Steklíka, kterému asistoval Vaňát 6:1. V půli 42 min. se střelecky prosadil snajpr Řezníček po nahrávce Prouzy 6:2. Konečnou podobu skóre dal ve 44 min. šikovný Rozlílek 7:2. Tento stav značil fakt, že z vítězství se radovali domácí Kohouti, druhý skončil náš tým a třetí místo obsadili hokejisté Nového Bydžova.

Michal PAHULÁK – trenér: „Do zápasu jsme vstoupili ospale, náš výkon byl mdlý. Soupeř byl ve všech směrech lepší, pořád nás přehrával. Mrzí mě, že jsme neprohráli alespoň se ctí!“