V dalším domácím mistrovském zápase hokejisté Náchoda po výborném výkonu ve druhé třetině přehráli nebezpečné Třebechovice p/O.

HC Náchod – SK Třebechovice p/O.  6:2 (1:1, 4:0, 1:1)

Po středečním volnu nastupovali domácí k dalšímu mistrovskému zápasu hraném bez diváků v brance se zkušeným Bláhou, připraven byl Novotný, v sestavě se poprvé v defenzívě objevil zkušený Matěj Klust a v útoku se zkušenostmi v Hronově čerstvě z 2. ligy i junior Červíček. Do obrany se přesunul P. Škoda a v útoku hráli Havrda se Zemanem. Hosté měli od začátku v brance Petrů, na lavičce čekal exnáchodský Kouba, v obraně nastoupil též zkušený další bývalý hráč Náchoda Plíhal.

Vstup do zápasu Náchodu příliš nevyšel, neboť v 8. min. našel Plíhal našlápnutého Zahradníka, který backhandovým blafákem otevřel skóre – 0:1. Ve 12. min. mohl srovnat nepříznivé skóre Steklík, jenže ve vyložené pozici netrefil odkrytou branku! V úvodu 20. min. potrestal Havrda po nahrávkách M. Škody a Oppelta vyloučení Beránka a stanovil třetinové skóre na 1:1.

Ve druhé třetině se domácí nemohli dostat do hry, úvodních 5 min. patřilo soupeři. Ve 28. min. byl zahákován Havrda a z následného trestného střílení převážil gólové misky vah na stranu Náchoda – 2:1. Tento moment jako by domácí nakopl a výsledkem byla gólová akce Řezníčka ze 28. min., když si dorazil svou původní ránu – 3:1. Ve 29. min. se gólově prosadil Červíček po asistencích Zemana a Prouzy – 4:1. Na konci 38. min. přišla akce večera, když na počátku Zeman našel Červíčka a ten prostrčil na Oppelta, který zakončil – 5:1. V půli 40. min. Vondřejc nešťastně zasáhl vysokou holí Kudra a dostal dvojitý trest.

Do třetí části Petrů mezi třemi tyčemi nahradil Kouba. Domácí ustáli vyloučení Vondřejce bez úhony. Skórovat se soupeři podařilo Wolfem ve 45. min. – 5:2. O gólovou tečku se postaral hattrickovým zásahem ve vlastním oslabení v čase 47:48 Havrda, kdy z trestu Šrenka zbývala přesně 1 min. – 6:2. Po závěrečném hvizdu by jistě následovala děkovačka fans, jenže ze známých důvodů chyběla a dnešní utkání bylo určitě minimálně poslední na 14 dnů, snad jen na tuto dobu!!!

Sestava : Bláha, (Novotný) – Verner, Škoda P., Šrenk, Klust, Jičínský, Srba – Pfeifer, Oppelt, Havrda, Vaňát, Prouza, Řezníček, Škoda M., Vondřejc, Steklík, Červíček, Zeman

Branky a asistence : 20. Havrda (Škoda M., Oppelt), 27. Havrda TS, 28. Řezníček, 29. Čdervíček (Zeman, Prouza), 38. Oppelt (Červíček, Zeman), střely 21:43, zásahy 41:15 vyloučení 8:3, + TS využití  1:0, oslabení 1:0, rozhodčí: Veinfurter – Řezníček, Vodička

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Ve vyrovnaném utkání o vítězi rozhodla naše efektivita ve střelbě, hattrick Havrdy a výborný výkon Bláhy v brance.”