Turnaj O pohár starostky města Magdalény Peterkové v České Třebové 2021

Po loňském Covidovém zásahu do programu turnaje, kdy odstoupili hráči HC Litomyšl, proběhl letošní ročník bez větších nepříjemností, když pomineme krvavé zranění v zápase o 3. místo jednoho z rozhodčích. Všechny zápasy se hrály na 3 x 15 min. čistého času.

 

HC Litomyšl – HC Náchod  5 : 2 (1 : 0, 1 : 0, 3 : 2)

Hráči hostí k tomuto utkání nastoupili v brance se zkušeným Bláhou, v poli nastoupilo 10 hráčů do 20 let!

První dějství bylo poměrně vyrovnané, domácím se podařilo skórovat na konci 13. min. Ondráčkem – 1 : 0. V čase 14 : 09 Lelek zatáhl za “záchrannou brzdu”, když zahákoval unikajícího Vomočila a rozhodčímu Sedlákovi nezbylo nic jiného než nařídit trestné střílení. To Bláha s přehledem zlikvidoval.

Ve druhé třetině se znovu podařilo skórovat pouze Litomyšli. Událo se to ve 22. min. zásluhou Stoklasy – 2 : 0. V čase 23 : 40 Bláhu vystřídal v brance novic Kubeček a v následujícím čase navázal na výkon svého zkušeného maskovaného kolegy.

Hosté se ve třetí části hry snažili utkání ještě zdramatizovat. To se podařilo v úvodu 34. min, Prouzovi po nahrávce Lelka při vyloučení Dvořáka – 2 : 1. Jenže v půli 36. min. zvyšoval opět na dvoubrankový rozdíl Švec – 3 : 1. V čase 38 : 00 zvýšil Dvořák na 4 : 1. Ve 40. min. se Vondřejc s Ostřanským pustili do “ruční” výměny názorů, za což byli oba odměněni 4 min. tresty. O min. později korigoval nepříznivé skóre Červíček po asistenci Prouzy – 4 : 2. Gólovou tečku udělal ve 45. min. Stoklasa a upravil na konečných 5 : 2 pro Litomyšl.

Michal PAHULÁKtrenér mužstva : “Ve vyrovnaném utkání jsme domácím svými chybami góly darovali.”

 

TJ Spartak Nové Město n/M. – HC Náchod  1 : 3 (0 : 3, 1 : 0, 0 : 0)

V utkání o 3. místo jsme se utkali s tradičním okresním rivalem. I tentokrát se mezi tři tyče postavil Bláha.

Vstup do zápasu Náchodu vyšel parádně. Již ve 2. min. Haklička skóroval po nahrávce kapitána Vernera – 0 : 1. V čase 3 : 30 si faulem pomohl domácí kapitán Reichmann, o min. a 1 sek. byl zásluhou parádní rány Steklíka pod “víko”z pravé strany po asistencích Šrenka a Drbala zpět ve hře – 0 : 2. O třetí gólovou radost se zasloužil na počátku 11. min. Zeman po dorážce rány Steklíka – 0 : 3.

Ve druhé třetině se z branky radovali domácí zásluhou Reichmanna na konci 17. min. – 1 : 3. V půli 27. min. své místo v brankovišti přepustil Bláha Kubečkovi.

Třetí dějství již branku nepřineslo. Nejzajímavější momenty přišly v závěru. Nejprve došlo ke zranění rozhodčího, který již zápas v důsledku krvácející tváře nemohl dopískat. Pak ve 43. min. došlo k potyčce mezi Klustem a Vondřejcem, oba aktéři bitky obdrželi 4 min. tresty. V samém závěru Lelka trefil tyč Kubečkovy branky, vzápětí náchodský brankář předvedl parádní “tygří” skok, kterým znemožnil soupeři skórovat z dorážky.

Michal PAHULÁKtrenér mužstva : “Po úvodním zápase jsme si v kabině něco řekli a v tomto utkání  s 10 hráči do 20 let jsme po zásluze zvítězili. Mám radost z toho, že jsme dokázali splnit stanovenou taktiku a že se mladíci dokázali prosadit v mužském hokeji”