V dalším mistrovském zápase hokejisté Náchoda po špatném začátku v derby s okresním rivalem z Jaroměře nakonec slavili první vítězství v sezóně!

HC Náchod – HC Jaroměř  3 : 2 (2 : 1. 1 : 0, 0 : 1)

 

K dalšímu mistrovskému zápasu nastupovali domácí premiérově v nové sezóně v brance s velezkušeným Bláhou a se třemi formacemi včetně dvou juniorů. Další sezónní premiéru si odbyl v obraně po boku kapitána Vernera Jičínský. Své bývalé spoluhráče “přišel” povzbudit bývalý dlouholetý kapitán Macháň. Soupeř měl v brance nepříliš zkušeného Vicha, v obraně hrál ostřílený Vágner.

Vstup do zápasu Náchodu příliš nevyšel, neboť již ve 28. sek. byl vyloučen M. Škoda a v čase 2 : 09 se o jeho předčasný návrat mezi mantinely postaral Kotrč – 0 : 1. Radost hostům vydržela přesně dvě min., to se o vyrovnání postaral nechytatelnou ranou z levé strany Prouza po nahrávce Drbala – 1 : 1. V 9. min. se domácím naskytla po faulech Bujňáka a Součka příležitost hrát v převaze o dva hráče. Následná přesilovka byla sehrána bez gólového efektu. Rovnovážný stav se mohl změnit též ve 14. min. ale to by Řezníčkova dělovka nesměla skončit na levé tyčce Vichovy klece. Domácím se přece jen šlo do kabin po první třetině veseleji. Na počátku 15. min. se opět prakticky ze stejného místa trefil parádně Prouza po spolupráci Vaňáta a Lelka – 2 : 1.

 

V úvodu prostředního dějství se začal opakovat scénař z počátku první třetiny, neboť již po 10 sek. byl též vyloučen M. Škoda. V následující přesilovce okresního rivala, to znovu hořelo před náchodskou brankou, když Bláha byl v ohni střel a naštěstí vše svými výbornými zákroky “uhasil” a držel domácí nad vodou. Tato přesilovka hosty dostala do sedla a domácí dlouho hledali svou ztracenou tvář. V čase 23 : 30 rána hostujícího J. Teubera skončila naštěstí jen na spojnici tyče a břevna! Ve 37 min. min. nastala pro domácí další nepříjemnost, když byl za údajné zdržování hry vyloučen brankář Bláha, na trestnou lavici putoval náhradník Zeman. Úleva pro Náchodské přišla přesně po 1 min., když přesilovku hostů překazil svým faulem Souček. Při hře 4 proti 4 ve 39. min. domácí odskočili na dvougólový rozdíl zásluhou Vaňáta po náhře Prouzy – 3 : 1.

 

Ve třetí části hry se poměrně brzy znovu po úvodním vhazování měnil poměr sil na ledové ploše.  Jen s tím rozdílem, že tentokrát se jednalo o hráče soupeře – jmenovitě Voňku. Byl to právě posledně jmenovaný, který 10 sek. po vypršení svého trestu vstřelil po zmatku v obraně Náchoda kontaktní gól – 3 : 2. Po inkasová brance červíčka nahradil Rojšl. Hosté se usilovně snažili v průběhu třetiny o srovnání nepříznivého skóre, domácí jim příliš šancí neposkytli. Určitá možnost k vyrovnání hostům svitla po dosti přísném vyloučení Vernera v čase 59 : 14, kterou podpořili ještě hrou bez brankáře. Stav se již neměnil a po konci zápasu si domácí mohli poprvé v sezóně se svými fans zanotovat “Ó benina …” 

Další zápas sehraje tým Náchoda ve středu 20.10. od 18 : 00 hodin na ledě nevyzpytatelného soupeře SK Třebechovice p/O., rozhodně nás nečeká snadný zápas, vždyť náš příští protivník zvítězil nečekaně na ledě okresního soka Stadionu Nový Bydžov!!! To nic nemění na tom, že chceme získat body.   

 

Sestava : Bláha, (Novotný) – Šrenk, Králik, Drbal, Lelek, Verner, Jičínský – Steklík, Škoda M., Havrda, Vaňát, Prouza, Řezníček, do 43. Červíček, Vondřejc, Zeman, Rojšl

 

Branky a asistence : 5. Prouza (Drbal), 15. Prouza (Vaňát, Lelek), 39. Vaňát (Prouza), střely : 31 : 33, zásahy : 28 : 29, vyloučení : 54 : 6, využití : 0 : 1, rozhodčí : Pecha – Horák, Vodička, diváci : 105

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Hned na počátku utkání po našem faulu šel soupeř do vedení.  Jednobrankovou ztrátu jsme ještě do konce úvodní třetiny smazali a výsledek otočili v náš prospěch. Myslím si, že naše vedení mělo být větším rozdílem. Ve druhé třetině v úvodu přišel opět náš faul, toto oslabení jsme přežili bez gólové újmy díky perfektním zákrokům brankáře Bláhy. Soupeř se rázem dostal do hry a my jsme vedení naštěstí ještě navýšili. Ve třetí třetině jsme zbytečně inkasovali a situaci si tím zkomplikovali, vedení jsme po zásluze uhájili a získali tak první vítězství v sezóně”