Na ledě Třebechovic p/0. zvítězili hráči Náchoda brankou až 7 sekund před koncem prodloužení!

SK Třebechovice p/0. – HC Náchod  2 : 3 pp (0 : 0, 2 : 1, 0 : 1 – 0 : 1)

 

K dalšímu zápasu na soupeřově ledě odjížděli hráči Náchoda s předsevzetím poučit se z kruté porážky z Nového Bydžova a s odhodláním bodovat. V brance opět se zkušeným Bláhou, v obraně s pěti muži a v útoku se čtyřmi kompletními formacemi, když ve 4. lajně si premiéru v mistrovském utkání odbyl junior Vojtěch Kubasa. Domácí měli v brance Koubu a v obraně novou akvizici zkušeného Podzimka přicházejícího z našeho týmu.

V úvodním dějství přítomní diváci branku neviděli, oba brankáři byli neprůstřelní. Hosté z Náchoda měli více ze hry, i díky dvěma přesilovým hrám. Vyloučení kapitána Kostky z konce 4. min. ani Javůrka ze 7. min. gólově potrestat nedokázali.      

 

Na branku se čekalo až do poloviny střetnutí. V čase 29 : 52 mladík Králik našel Prouzu, který ideálně     přihrál Řezníčkovi a ten se konečně dokázal gólově prosadit – 0 : 1. Ještě na střídačce Náchoda neutuchla radost ze vstřelené branky, když po 14 sek. Wolf vyrovnal na 1 : 1. V čase 35 : 40 přišla ledová sprcha pro Náchod, kdy na dvakrát se prosadil Menyhárt – 2 : 1.  

 

Před třetí třetinou trenér Pahulák stáhl hru na tři útoky, aby hra získala na plynulosti a kvalitě. V polovině 46. min. při vyloučení Rojšla hosty podržel skvělými zákroky Bláha. V čase 49 : 20 se podařilo zaslouženě vyrovnat po nahrávce Králika Steklíkovi – 2 : 2 a utkání pomalu směřovalo do prodloužení. To také přišlo na řadu, když se v normální hrací době nerozhodlo.

 

V něm nejprve Havrda minul po dvou min. branku domácích. Po chvíli si Řezníček vylámal zuby na pozorném Koubovi. Již se zdálo, že se rozhodne teprve v samostatných nájezdech, když 7 sek. před koncem prodloužení o druhém bodu Náchoda rozhodl po nahrávce Řezníčka Havrda – 2 : 3.

Příští utkání v domácím prostředí sehrají Náchodští v neděli 24.10. od 17 : 00 hodin s týmem HC Trutnov.      

 

Sestava : Bláha, (Novotný) – Lelek, Králik, Verner, Jičínský, Drbal –  Rojšl, Škoda M., Havrda, Vaňát, Prouza, Řezníček, do 40. Červíček, Vondřejc, Zeman, Steklík, Haklička, Kubasa oba do 40.

 

Branky a asistence : 30.  Řezníček (Prouza, Králik), 50. Steklík (Králik), 65. Havrda (Řezníček), střely : 32 : 30, zásahy : 29 : 30, vyloučení : 5 : 2, bez využití, rozhodčí : Pecha – Šesták, Karlík, diváci : 80

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Souboj dvou vyrovnaných soupeřů dospěl zaslouženě do prodloužení. V něm jsme byli šťastnějším týmem!”