V dalším domácím zápase hokejisté Náchoda po zlepšenémém výkonu od druhé části načepovali Opočnu náchodskou desítku! Hatricky se připomněli Havrda s Prouzou!

HC Náchod – HC Opočno  10 : 4 (2 : 2, 4 : 0, 4 : 2)

 

K poslednímu mistrovskému zápasu základní části nastupovali domácí tentokrát v brance s Kubečkem, připraven byl zkušený Bláha, do zápasu nemohli stále zasáhnout mladý obránce Řehák, Srba a zkušený Vondřejc. Hosté měli v brance Šinkoru, v obraně hrál Chaloupka a v útoku Komárek – bývalí hráči Náchoda.

Na začátku utkání se domácím příliš nedařilo, vázla rozehrávka a o koncovce ani nemluvě. V 5. min. byl vyloučen Steklík a na počátku 9. min. I Rojšl. Hosté přesilovky v gólovou radost proměnit nedokázali. Kýžený vedoucí gól přinesla až polovina 11. min., kdy Havrda využil nahrávku M. Škody a Náchod vedl 1 : 0. V 15. min. nechali domácí příliš času a prostoru mladíkovi Křečkovi na brankovišti a bylo vyrovnáno – 1 : 1. V 18. min. znovu Havrda strhl vedení na stranu Náchoda, po nahrávkách opět M. Škody a navíc Rojšla – 2 : 1. V 19. min. přišla chyba v rozehrávce a Franc vyrovnal na nečekaných třetinových 2 : 2. V téže min. ještě fauloval Haklička.

 

Po první  třetině manažer Vondřejc v kabině promluvil do “duší” svým svěřencům a slova padla na úrodnou půdu. V polovině 25. min. Lelek překlopil skóre na domácí stranu, asistovali Prouza s Vaňátem – 3 : 2. O dvě min. déle dvougólový rozdíl zařídil M. Škoda po nahrávce Červíčka – 4 : 2. Pak o sobě dal vědět Prouza, nejprve skóroval na začátku 34. min. po náhře Šatelziga – 5 : 2 a v půli 37. min. využil nahrávku Vaňáta – 6 : 2. Toto příznivé skóre pro domácí vydrželo až do konce druhé třetiny.

 

Třetí třetina byla brankově nejbohatší. Branku přinesla polovina 44. min., to si Havrda završil hattrick po nahrávce M. Škody – 7 : 2. Ve 46. min. byl vyloučen za faul Zeman a navíc obdržel 2 min. trest za nesportovní chování. V čase 48 : 00 snížil Srpek na 7 : 3 a vrátil předčasně Zemana zpět na ledovou plochu. V 50. min. Vaňát upravil stav po nahrávce Štelziga na 8 : 3. V 51. min. se po samostatné akci gólově prosadil opět Vaňát – 9 : 3. Na reakci fans deset, deset správně zareagoval v čase 55 : 44 při vyloučení Křečka Prouza, který po spolupráci se Štelzigem a Šrenkem dovršil hattrick – 10 : 3. Konečnou gólovou tečku učinil v půli 58. min. při hře 4 na 4 Franc, kdy byli na trestné lavici Haklička a Srpek – 10 : 4. Domácí fans mohli po zápase poděkovat svým “miláčkům”, kteří se dokázali tentokrát prosadi nejen bodově, též i gólově!

Další zápas sehraje tým Náchoda v neděli na Mikuláše 5.12. od 18 : 00 hodin v Pardubickém kraji, kde zahájí 2. část soutěže skupinu “A” na ledě HC Chrudim, rozhodně nás čeká těžký a zajímavý zápas.   

 

Sestava : Kubeček, (Bláha) – Škoda P., Šrenk, Lelek, Štelzig, Verner, Jičínský – Rojšl, Škoda M., Havrda, Vaňát, Prouza, Steklík, Červíček, Haklička, Zeman

 

Branky a asistence : 11. Havrda (Škoda M.), 18. Havrda (Škoda M., Rojšl), 25. Lelek (Prouza, Vaňát),   27. Škoda M. (Červíčíček), 34. Prouza (Štelzig), 37. Prouza (Vaňát), 44. Havrda (Škoda M.), 50. Vaňát (Štelzig), 51. Vaňát, 56. Prouza (Štelzig, Šrenk), střely : 33 : 26, zásahy : 22 : 22, vyloučení : 8 : 6, využití : 1 : 1, rozhodčí : Machač – Horák, Vodička, diváci : 134

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Po tradičně špatné první třetině a důrazné domluvě jsme od druhé třetiny byli jasně lepším týmem, což jsme dokázali i vyjádřit gólově.”