Ve 2. části KLM skupina “A” v první konfrontaci s Pardubickým krajem hokejisté Náchoda po srdnatém výkonu podlehli na chrudimském ledě!

HC Chrudim – HC Náchod  4 : 2 (2 : 1, 1 : 1, 1 : 0)

 

Před prvním zápasem 2. části KLM skupiny “A” probíhala na ledě v Chrudimi při příjezdu Náchodských hokejistů Mikulášká nadílka. Naštěstí zůstalo jen při potěše dětských “dušiček” spojených s radostí z dárků, hráči Náchoda si žádnou nadílku domů neodvezli, i když nakonec vyšli bodově naprázdno. V brance Náchoda stál zkušený Bláha. V obraně Šrenka či Řeháka nahradil junior Sochor a v útoku junior Kubasa zastoupil chybějící hráče Vondřejce, M. Škodu či Steklíka. Domácí měli v brance zkušeného Amenta, v obraně hrál ostřílený kapitán Novák a v útoku bývalý hráč našeho týmu Karásek.

V úvodu utkání si hosté vypracovali dvě gólové šance, bohužel zůstalo jen šancí. V 8. min. si za cenu faulu pomohl mladík Sochor. Vše nasvědčovalo tomu, že hráči Náchoda první oslabení ustojí bez gólové úhony, ale 8 sek. před vypršením trestu náchodského beka se trefil z brankoviště volný Karásek – 1 : 0. V 15. min. do rány od modré vložil hůl Novák a domácí vedli o dvě branky – 2 : 0. V půli 19. min. se gólu dočkali i hosté, když po levé straně vnikl do útočného pásma P. Škoda a našel ideálně Rojšla, který korigoval na třetinových – 2 : 1.

 

Ve druhé třetině hosté vyrovnali hru, ale gólová radost nejprve zavládla na hráčské lavici Chrudimi. V čase 38 : 00 si nedovoleným zákrokem pomohl Zeman a po 20 sek. byl zásluhou opět nepokrytého Karáska zpět ve hře – 3 : 1. Na konci 39. min. se Náchodští přece jen gólu dočkali, do Amenta nejprve pálil Vaňát, odražený kotouč neúspěšnému střelci vrátil Prouza a Vaňát již kotouč dostal za čáru – 3 : 2. Toto skóre již žádné změny do konce třetiny nedoznalo.  

 

Do třetí části vstupovali hosté s odhodláním minimálně vyrovnat a získat nějaký ten bod. To se jim stále nedařilo, začali ubývat síly, zvláště po vyloučeních kapitána Vernera ve 45. min. a Srby z konce následující min.. Domácí stále dotírali na Bláhu, ale ten svými výbornými zákroky držel akcie Náchoda ve hře. V 56. min. se zranil Verner a v zápase nemohl již dále pokračovat, po chvíli trenér stáhl hru na dvě pětice. V závěru se hosté ze všech sil snažili alespoň o vyrovnání i za pomocí power – play po oddechovém čase z úvodu 59. min.. To se bohužel nepodařilo, byli to domácí, kteří v čase 58 : 50 nejprve Kiššem trefili tyč opuštěné svatyně Náchoda, aby po chvíli Haltuch pohodlně dostal kotouč do nechráněné klece a definitivně zmařil snahu hostí o vyrovnání – 4 : 2. 

V dalším utkání ve středu 8.12. od 18 : 00 hodin změříme síly s tradičním okresním rivalem TJ Spartak Nové Město n/M. opět na ledě soupeře. Budeme se snažit přivézt nějaké body.

 

Sestava : Bláha, (Kubeček) – Lelek, Štelzig, Jičínský, Srba, Verner, Sochor (oba do 56.) –  Rojšl, Škoda P., Havrda, Vaňát, Prouza, Červíček, Kubasa, do 56. Haklička, Zeman

 

Branky a asistence : 19. Rojšl (Škoda P.), 39. Vaňát (Prouza), střely : 50 : 16, zásahy : 14 : 45 vyloučení : 2 : 7, využití : 2 : 0, rozhodčí : Kolář – Padevět J., Schaffer, diváci : 110

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Do utkání jsme vstoupili útočně, bohužel jsme své šance neproměnili a po dvou našich chybách jsme prohrávali o dvě branky. Nám se ještě podařilo do konce první třetiny vstřelit kontaktní branku. Ve druhé třetině jsme vyrovnali hru, opět domácí potrestali naši chybu v oslabení, v závěru třetiny jsme se opět dostali vstřelenou brankou na dostřel. Ve třetí třetině jsme se snažili o vyrovnání, ale pak nám začali docházet síly a soupeř ještě skóroval do prázné branky.”