V tradičním okresním derby hráči Náchoda podlehli Novému Městu n/M. na jeho ledě až v oslabení na konci prodloužení. Výborným výkonem se prezentoval Bláha v brance a celý tým bojovným výkonem.

TJ Spartak Nové Město n/M. – HC Náchod  3 : 2 pp (0 : 1, 2 : 1, 0 : 0 – 1 : 0)

 

V tomto tradičním okresním derby měli hosté v brance zkušeného Bláhu, v obraně kapitána Vernera, Srbu, Šrenka a mladíka Řeháka nahradili junioři Králik se Sochorem. I přes absenci P. Škody se hrálo na tři útoky, ve 3. útoku hrál junior Kubasa, Červíček začínal jako nehrající 10. forward. Domácí zahájili toto utkání s brankářem Bieglem, připraven byl Blasko, v obraně spoléhal soupeř především na Klusta s Pohlem, v útoku hráli kapitán Reichmann, kreativní Velinský s Černým.

Náchod nezačal příliš dobře, vázla kombinace a střely byly bez patřičné razance a přesnosti. V 7. min. byl vyloučen Štelzig, následné oslabení hosté s přehledem ubránili. V polovině 11. min. hráli domácí po faulu? Prouzy přesilovku, tu jim svým nedovoleným zákrokem překazil v úvodu 13. min. Hylena. Domácí byli v úvodní třetině střelecky aktivnější, na pozorného Bláhu v brance Náchoda však gólový recept najít nedokázali. Jediná branka padla v polovině 20. min. z hole Vaňáta po nahravce M. Škody – 0 : 1.   

 

Ve druhé třetině při vyloučení Pohla v úvodu 28. min. pláchl hostující obraně “rychlík” Veselý, který se před branku doslova doškobrtal, nicméně dokázal backhandem zvednout kotouč pod horní tyč nad bezmocného Bláhu – 1  : 1. Pak si hosté vypracovali několik šancí, rovnovážné skóre se neměnilo. Na konci 33. min. fauloval Klust a po necelé min. pálil Lelek pouze do tyče, Vaňát pohotově na brankovišti přistrčil kotouč Prouzovi a hosté jeho přičiněním znovu vedli – 1 : 2. Ještě ani gólová radost na náchodské střídačce neutichla, když po 22 sek. po hrubce v rozehrávce vyrovnal Dufek – 2 : 2. V tento moment mladíka Kubasu nahradil ve třetí útočné formaci Červíček. Vyrovnané skóre setrvalo do konce prostředního dějství.

 

Ve třetí třetině branku přítomní diváci neviděli, i když šance rozhodnout utkání v normální hrací době byly na obou stranách. V polovině 52. min. se do sebe pustili Borovec se Zemanem, kteří obdrželi za hrubost trest na 5 min. + OK. V 54. min. po dělovce Klusta zvonila pravá tyč Bláhovy branky. V závěru  základní hrací doby přišel ošklivý zákrok Klusta na Havrdovu hlavu a hosté do následného prodloužení vstupovali s výhodou jednoho hráče v poli.

 

Přesilovka hostí prodloužení bohužel nerozhodla. Jinak tomu bylo při vyloučení Havrdy v polovině 65. min., domácím se podařilo skórovat Pohlem 10 sek. před koncem prodloužení – 3 : 2 a mohli se tak radovat ze druhého bodu navíc.

V neděli 12.12. od 17 : 00 přivítají hráči Náchoda na domácím ledě vítěze z Pardubického kraje po základní části celek HC Litomyšl, čeká nás jistě těžká dřina.  

 

Sestava : Bláha, (Kubeček) – Králik, Štelzig, Lelek, Jičínský, Sochor  –  Rojšl, M. Škoda, Havrda, Vaňát, Prouza, Steklík, do 35. Kubasa, Vondřejc, Zeman, od 35. Červíček

 

Branky a asistence : 20. Vaňát (Škoda M.), 34. Prouza (Vaňát, Lelek), střely : 45 : 29, zásahy : 26 : 41, vyloučení : 5 : 5, navíc Borovec (Nové Město n/M.) a Zeman (Náchod) oba 5 min. + OK, využití : 1 : 1, oslabení : 1 : 0, rozhodčí : Veselý – Roischel, Figer, diváci : 130

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “V tomto utkání nám v obraně chyběli hned čtyři hráči základu, hráli jsme na pět obránců se dvěma juniory. Domácí měli sice v úvodní třetině převahu, nám se podařilo v závěru třetiny skórovat. Od druhé třetiny se hrál vyrovnaný, nepříliš pohledný hokej. Výborný výkon podal v brance Bláha, jinak pochvalu zaslouží celý tým, když zápas dokázal srdnatě ubojovat. V závěru prodloužení se štěstí přiklonilo k domácím.”