V dalším utkání na ledě soupeře hokejisté Náchoda po solidním výkonu nečekaně obrali o všechny body domácí Litomyšl a oplatili ji domácí krutou porážku!

HC Litomyšl – HC Náchod  1 : 4 (0 : 0, 1 : 2, 0 : 2)

 

V dalším utkání byli karty rozdány jasně, domácí byli v roli jasného favorita. Náchodští měli od úvodu v brance opět zkušeného Bláhu, oproti pátečnímu zápasu navíc chyběl M. Škoda. Domácí branku hájil zkušený Nimmerrichter, v obraně s kapitánem Dvořákem a Švecem, v útoku hráli zkušení Stoklasa a Ostřanský.

Úvodní dějství branku nepřineslo, střelecky aktivnější domácí ani hosté golmany soupeře překonat nedokázali. Náchodští dobře bránili a nabídnuté šance využívali k protiútokům.

 

Ve druhé třetině se hra zrychlila, šance se rodily na obou stranách a skóre dlouho zůstavalo bezbrankové. Především šance Havrdy po brankách volaly. Ve 34. min. byl vyloučen Červíček a na konci 35. min. využil přesilovku Ostřanský – 1 : 0. Hosty tento moment nezlomil, naopak o 25 sek. později bylo zásluhou mladíka Kubasy vyrovnáno, když brance předcházela kombinace Šrenka a Červíčka – 1 : 1. V polovině 37. min. propukla podruhé na hostující střídačce gólová radost. Přičinil se o to Havrda, který zužitkoval asistenci Vaňáta a stanovil nečekané třetinové skóre – 1 : 2. 

 

Do třetí cásti hosté vstupovali s převahou jednoho hráče v poli, trest si odpykával Bažant. V doznívající přesilové hře se Náchodu ještě skórovat nepodařilo, ale v čase 41 : 01 se Havrda prezentoval parádním blafákem do backhandu a střelou pod horní tyč – 1 : 3. V úvodu 51. min. byl vyloučen Kubasa, hosté korekci v dalším oslabení domácím nepřipustili. Na konci 56. min. přišel nedovolený zákrok Rojšla a domácí si vzali oddechový čas a odhodlali se ke hře bez brankáře. Zle Náchodu zatápěli, hosté se dobře bránili v čele s výborným Bláhou. I po skončené přesilovce zůstala domácí klec opuštěná. V čase 59 : 45 do ní poslal kotouč Zeman po ideální náhře Králika, kterému nahrál Havrda – 1 : 4. V tomto momentu došlo i na ruční výměnu názorů. U domácích byl vyloučen Bažant a u hostí střelec branky Zeman a Havrda. Stav příznivý pro hosty již vydržel do konce utkání.

Další utkání mají hráči Náchoda naplánováno na středu 19.1. od 18 : 00 hodin na ledě Stadionu Nový Bydžov. Může se stát, že toto utkání nebude z důvodu marodky domácího týmu odehráno. Uvidíme, jak nastalá situace nakonec dopadne.

 

Sestava : Bláha, (Kubeček) – Králik, Štelzig, Verner, Šrenk, Jičínský  –  Vaňát, Prouza, Havrda, Steklík, Vondřejc, Zeman, Rojšl, Kubasa, Červíček

 

Branky a asistence : 36. Kubasa (Šrenk, Červíček), 37. Havrda (Vaňát), 42. Havrda, 60. Zeman (Králik, Havrda), střely : 45 : 28, zásahy : 25 : 44, vyloučení : 2 : 5, využití : 1 : 0, rozhodčí : Čížek – Landsmann, Voltner, diváci 161

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “V tomto utkání jsme splnili stanovenou taktiku, naši hráči se prezentovali bojovností, herním nasazením a touhou po vítězství, podpořenou výborným výkonem brankáře Bláhy. Toto jsou dle mého mínění hlavní atributy vedoucí k našemu vítězství.”