V dalším zápase českotřebovští Kohouti uklovali náchodské hokejisty!

HC Náchod – HC Kohouti Česká Třebová  9 : 1 (6 : 0, 0 : 1, 3 : 0)

 

K dohrávanému zápasu v netradičním pátečním večeru se v brance Náchoda pochopitelně objevil zkušený Bláha, k dispozici byl již Rojšl, stále chyběli obránci Srba, P. Škoda, Lelek a Řehák. Domácí měli v brance mladíka Krause, v poli hráli velezkušení Sedlák, Korhoň, Polodna i Semorád.

Po úvodním vhazování nikdo nemohl tušit, že po první části bude o osudu zápasu prakticky rozhodnuto. V polovině 4. min. byl dost přísně vyloučen Bláha za zdržování hry. Následné oslabení jsme přečkali bez gólové úhony. Jenže 10 sek. po skončení Bláhova trestu domácí poprvé gólově udeřili zkušeným Prachařem – 1 : 0. V 10. min. jsme ustáli vyloučení Štelziga. Pak jsme odolávali tlaku Kohoutů do konce 15. min.. Ti klovli nejprve v čase 14 : 52 ostříleným Šejbou – 2 : 0. O 7 sek. později se Prosadil Pavlovský – 3 : 0. Když na ukazateli svítily tři pětky v čase 15 : 55 se gólově prosadil mladík Rozlílek – 4 : 0. Po necelé min. vstřelil další domácí gól Prachař – 5 : 0. V čase 17 : 32 byl poslán na trestnou lavici Rojšl a přesně po půl min. i Vaňát za zdržování hry za vyhození puku. Zdálo se, že dvojité oslabení ustojíme, ale 4 sek. před vypršením trestu Rojšla dovršil hattrick Prachař – 6 : 0. Za tohoto potupného skóre pro Náchod se odcházelo do kabin.

 

Do druhé třetiny se do branky Náchoda postavil Kubeček a Rojšla nahradil Steklík. Prostřední dějství se neslo především ve snaze překonat novice v náchodském brankovišti, což se Kohoutům ze 20 střel nepodařilo ani jednou! Naopak v čase 25 : 30 se podařilo při trestu Veverky korigovat Šrenkovi po spolupráci s Prouzou na třetinových 6 : 1.

 

Ve třetí části hry domácí branku hájil Peřina. Vstup do této části hry se hostům opět nepovedl, po 33 sek. pokořil do té doby neprůstřelného Kubečka Augustin – 7 : 1. Na další branky se čekalo až do samého závěru utkání. Na počátku 59. min. skóroval Rozlílek – 8 : 1. Definitivní gólovou tečku udělal 5 sek. před závěrečnou sirénou zkušený bek Kohoutů Sedlák – 9 : 1.

Další těžký soupeř čeká na hokejisty HC Náchod v neděli 16.1. od 17 : 00 hodin, hrajeme na ledě Litomyšle s domácím HC. Snad se nebude opakovat páteční scénář z České Třebové.

 

Sestava : Bláha (21. Kubeček) – Králik, Štelzig, Verner, Šrenk, Jičínský – Vaňát, Prouza, Havrda, Rojšl (21. Steklík), Vondřejc, Zeman, Červíček, M. Škoda, Kubasa

 

Branka a asistence : 26. Šrenk (Prouza), střely : 50 : 21, zásahy : 20 : 41 : vyloučení : 2 : 4, využití : 1 : 1, rozhodčí : Škorpil – Matějka, Kalus

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Herní kvalitu a výkonnost týmu soupeře jsme chtěli eliminovat bojovností, herním nasazením a srdnatostí, což se nám nakonec nepodařilo. Jen díky výbornému Kubečkovi, který nastoupil do branky ve druhé třetině nebyl rozdíl ve skóre mnohem vyšší.”  .”