V semifinále O pohár Vladimíra Martince v rozhodujícím zápase hráči Náchoda dotáhli dvougólové manko, aby vzápětí nechali soupeře z Poličky odskočit o tři branky, což dokázali korigovat jedním gólem a v séri nakonec podlehli 1 : 2!

HC Náchod – HC Spartak Polička  3 : 5 (0 : 2, 2 : 0, 1 : 3) stav série 1 : 2

 

V rozhodujícím semifinálovém zápase O pohár Vladimíra Martince nastoupili domácí v asi nejsilnější sestavě v celé odehrané sérii. V brance byl Kubeček, připraven byl junior Kuba, v obraně hráli tři páry a v útoku hrálo 10 hráčů s tím, že dva junioři T. Řezníček a Láska se střídali. Na postu beka hrál tentokrát zkušený Srba a po dvouzápasové odmlce i Šrenk, k dispozici byli i forwardi z první útočné formace Vaňát, Prouza, Havrda i Zeman z lajny druhé. Hosté měli v brance Víta, v obraně se spoléhali na mladíky a v útoku naopak na zkušenost kapitána Krajíčka, Kunstmüllera a Pazourka.

První kdo se radoval z branky, byli stejně jako minulou neděli hosté z Poličky v čase 7 : 15 zásluhou doražené rány Krajíčkem – 0 : 1. V čase 9 : 33 byl vyloučen Srba a o šest sek. déle byl již náchodský hráč zpět ve hře, protože Martinů propálil Kubečka – 0 : 2. V čase 13 : 13 měl šanci vstřelit kontaktní branku mladík Láska, který svou střelu nasměroval pouze do brankové konstrukce. V 19. min. se domácím po faulu Krajíčka naskytla možnost hrát přesilovku. Po min. ji ale zhatilo vyhození Kubečka, za které obdržel trest za zdržování hry, na lavici hanby putoval Zeman. Za dvougólového deficitu Náchodských se šlo do kabin. Prakticky s koncem třetiny obdržel ještě trest Jičínský. 

 

Ve druhé třetině domácí po domluvě v kabině podstatně zpřesnili hru, přidali na důrazu a zrychlili bruslení a výsledek se dostavil v polovině zápasu. Nejprve hosté chybně střídali, na trestné lavici seděl Kyncl, když v čase 29 : 46 našel s chutí hrající Prouza na modré Šrenka, který praštil do puku a bylo sníženo na 1 : 2. Přesně o min. později znovu Prouza byl na počátku gólové akce, když přesně našel Zemana a bylo vyrovnáno – 2 : 2. Bohužel i přes některé slibné šance se domácí dalšího kotouče za zády Víta do konce prostřední části hry již nedočkali.  

 

Také ve 3. dějství se zprvu hrálo dle náchodských not, ale bohužel bez gólového efektu! Ve 47. min. se na zteč vydal Srba, jeho ránu soupeř zablokoval a přišel rychlý smrtící gólový kontr z hole Pazourka – 2 : 3. V čase 47 : 24 důrazný Vondřejc obdržel dvojitý trest a soupeř měl rázem výhodu 4 min. přesilové hry. V této chvíli ještě nikdo nemohl tušit, že přijdou další fatální komplikace pro domácí. Když uplynulo 24 sek. z Vondřejcova trestu, Lelek ve snaze poslat kotouč z obranného pásma do bezpečí, zasáhl černý projektil tak smolně, že ten skončil “čistě” mezi diváky a následoval v souladu z pravidly trest za zdržování hry. Hosté nabídnutou šancí hrát s výhodou dvou mužů v poli nepohrdli a nejprve v čase 48 : 17 od modré vypálil Macek a z Kubečka byl pouze statista – 2 : 4. V 50. min. si Macek gólovou radost od modré čáry zopakoval a hosté rázem měli tři branky k dobru – 2 : 5. Před domácími stál těžký úkol, alespoň dotáhnout zápas do prodloužení! Dobývání hostující tvrze probíhalo bez gólového efektu až do  času 54 : 47 kdy Zeman vybídl ke skórování Prouzu – 3 : 5. Ani veškerá snaha domácích včetně možnosti hry bez brankáře ke změně nepříznivého stavu nevedla. V čase 59 : 56 si ručně vyměnili názory Prouza s Mackem a domácí bojovník Zeman s Elisem. První dva jmenovaní obdrželi tresty na 4 min. a zbylí dva “kohouti” byli vyloučeni za bitku na 5 min. + OK. V tentýž moment ještě hostující hráčská lavice obdržela trest za nesportovní chování a stejně se vedlo i Zemanovi, který stejný verdikt obdržel za rozlučková gesta směrem k hostující střídačce. Porážka značí ten fakt, že finále O pohár Vladimíra Martince si s Jaroměří zahraje náš soupeř z Poličky, na nás zbývá pouze boj o 3. místo s HC Hlinsko, úvodní utkání je naplánováno na neděli 13.3. od 17 : 30 hodin na ledě našeho protivníka.    

 

Sestava : Kubeček, (Kuba) – Lelek, Šrenk, Jičínský, Srba, Verner, Sochor – Vaňát, Prouza, Havrda, Červíček, Vondřejc, Zeman, Škoda M., Řezníček T., Rojšl, Láska

 

Branky a asistence : 30. Šrenk (Prouza), 31. Zeman (Prouza), 55. Prouza (Zeman),  střely : 30 : 41, zásahy : 36 : 26, vyloučení : 11 : 11, navíc Zeman (Náchod) – Elis (Polička), využití : 1 : 3, rozhodčí : Veinfurter – Figer, Karlík, diváci : 48

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “V první třetině, kterou jsme prakticky odchodili nám soupeř ve skóre odskočil o dvě branky. Ve druhém dějství jsme zvýšili tempo, začali jsme bruslit a během jedné minuty jsme dokázali nepříznivé skóre vyrovnat. Ve třetí třetině jsme doplatili na nedisciplinovanost, což soupeř tvrdě gólově potrestal a radoval se z vítězství.”

 Letošní sezona tímto utkání skončila. Děkujeme za důvěru.