V semifinále o Pohár Vladimíra Martince v úvodním zápase hráči Náchoda v nevídané gólové přestřelce udolali soupeře z Poličky a ujali se vedení v sérii 1 : 0!

HC Náchod – HC Spartak Polička  11 : 8 (5 : 4, 4 : 3, 2 : 1) stav série 1 : 0

 

V úvodním semifinálovém zápase o Pohár Vladimíra Martince nastoupili domácí ve velmi neúplné sestavě. V brance byl Kubeček, připraven byl junior Kuba, v obraně hráli dva páry a v útoku hrálo 10 hráčů s tím, že dva junioři T. Řezníček a Láska se střídali. Hosté měli v brance Dostála, v obraně se spoléhali na mladíky a v útoku naopak na zkušenost kapitána Krajíčka a Kunstmüllera.

První kdo se radoval z branky, byli hosté z Poličky v polovině 3. min. zásluhou Boštíka – 0 : 1. O vyrovnání se postaral v 5. min. Jičínský po nahrávce Rojšla – 1 : 1. V čase 6 : 40 strhl opět na stranu hostů vedení Krajíček – 1 : 2. Na konci 8. min. srovnal krok po samostatné akci Rojšl – 2 : 2. V 10. min. se domácí poprvé radovali z vedení zásluhou Zemana po nahrávkách Červíčka a Vondřejce – 3 : 2. V tento moment Dostál přepustil svůj post v brankovišti Vítovi. V čase 10 : 20 hosté Nečasem srovnali na 3 : 3. Na samém počátku 13. min. byl za podražení vyloučen Kubeček a trest šel odsedět T. Řezníček. Na konci téže min jej vrátil zpětn do hry gólovou ranou Nunvář – 3 : 4. Šance na vyrovnání se domácím naskytla po nedovoleném zákroku Kunstmüllera v 15. min.. Přesilovka Náchodu vyrovnání nepřinesla. Vyrovnání přinesla až 19. min. kdy Zeman přesně našel Červíčka, který překonal Víta – 4 : 4. Tento stav platil do času 19 : 15 kdy se na modré napřáhl kapitán Verner a Prouza tečí nedal brankáři hostí šanci na zákrok – 5 : 4. Za tohoto stavu se šlo i do kabin. 

 

Ve druhé třetině se již bláznivé střelecké dostihy neopakovaly. Vyrovnání měl na své holi v čase 22 : 30 Krajíček, ke štěstí domácích jeho rána skončila pouze na tyči. O 7 min. a 3 sek. si Vaňát přivlastnil kotouč a ten skončil v síti 6 : 4. Pět sek. před polovinou utkání Vondřejc našel na modré Sochora, který plácl do kotouče a ten plachtil a plachtil až skončil za zády udiveného Víta – 7 : 4. Na konci 31. min. snížil Kunstmüller na 7 : 5. V čase 31 : 35 přišla akce večera, kotouč od Prouzy přes Vaňáta se dostal až   k Havrdovi, který jej chladnokrevně zasunul do branky – 8 : 5. V tento okamžik se do brankoviště vrátil Dostál. O 12 sek. později se opět zásluhou Kyncla měnilo skóre 8 : 6. V čase 34 : 00 se kotouče zmocnil bojovný Vondřejc, dostal se s ním až za branku a po chvíli nachytal Dostála v nedbalkách a zvyšoval na 9 : 6. Třetinové skóre v půli 36. min. stanovil Malenovský – 9 : 7.

 

Také ve 3. dějství se po dvou ranách soupeře rozezvučela branková konstrukce domácí branky! Nejprve do tyče v čase 46 : 10 pálil Nečas a podobně si vedl ve 49. min. i Pazourek. Vyloučení Řezníčka z 52. min. domácí přestáli bez gólové újmy, několik složitých situací řešil během oslabení Kubeček v brance. V 55. min. Kunstmüller přeci jen vstřelil kontaktní branku – 9 : 8. V půli téže min. Vondřejc po Zemanově nahrávce vrátil klid na domácí hráčskou lavici “čepovanou” desítkou – 10 : 8. Hosté v závěru vše vsadili na jednu kartu a odhodlali se ke hře bez brankáře. O poslední branku se postaral Lelek, který využil přistrčení Vondřejce a kotouč poslal do opuštěné klece Poličky – 11 : 8.

O postup do finále o Pohár Vladimíra Martince si to hráči Náchoda rozdají ve druhém utkání ve středu 2.3. od 18 : 30 v Poličce, snad matchball proměníme!  

 

Sestava : Kubeček, (Kuba) – Lelek, Sochor, Verner, Jičínský – Vaňát, Prouza, Havrda, Červíček, Vondřejc, Zeman, Steklík, Řezníček T., Rojšl, Láska

 

Branky a asistence : 5. Jičínský (Rojšl), 8. Rojšl, 10. Zeman (Červíček, Vondřejc), 19. Červíček (Zeman), 20. Prouza (Verner), 30. Vaňát, 30. Sochor (Vondřejc), 32. Havrda (Prouza, Vaňát), 34. Vondřejc, 55. Vondřejc, 60. Lelek (Vondřejc), střely : 33 : 52, zásahy : 41 : 22, vyloučení : 1 : 2, využití : 0 : 1, rozhodčí : Petr – Horák, Karlík, diváci : 94

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Po dlouhé době jsme se mohli radovat z vítězství. V utkání hraném “bez” obran jsme dokázali soupeře přehrát o tři branky.”