Turnaj O pohár starostky města České Třebové 2022

Po loňském 3. místě se hráči HC Náchod umístili na výborném 2. místě. Všechny zápasy se hrály na 3 x 15 min. čistého času.

 

HC Choceň – HC Náchod  2 : 5 (0 : 0, 2 : 3, 0 : 2)

Hráči hostí k tomuto utkání nastoupili v brance se zkušenějším Koubou, v útoku si premiéru v bílém dresu odbyl zkušený Kozák. Domácí měli v brance Koutského.

První dějství bylo poměrně vyrovnané, kralovali oba brankáři, a tak branka nepadla.

 

Ve druhé třetině se podařilo Náchodu odskočit o dvě branky. Hosté se ujali vedení při vyloučení M. Pilaře ve 20. min. zásluhou Matouše – 0 : 1. Ve 23. min. zvyšoval Řezníček na 0 : 2 po asistencích Kozáka a Lásky. O min. později snižoval Prachař na 1 : 2. V čase 25 : 18 trefil Zeman tyč. Vyrovnání přišlo ve 28. min. z hole Michalce – 2 : 2. O min. později si Náchodští vzali vedení zpět. Na počátku akce byl Kozák, pak Matouš našel kolmým pasem “rychlíka” Maršíka, který nedal Koutskému šanci – 2 : 3. 

 

Hosté se ve třetí části snažili vedení pohlídat, ale nepohrdli ani šancemi k útočení. V čase 33 : 50 se do útoku vydal s chutí hrající Zeman, ten ještě na Koutského vyzrát nedokázal, to se podařilo až pohotovému Malinovi – 2 : 4. O konečnou podobu skóre se postaral v půli 37. min. mladík Láska, který nad lapačku gólmana skóroval po nahrávce Kozáka – 2 : 5. Největší šanci ke skórování měli hosté v čase 43 : 36 kdy dělovka L. Pilaře skončila na spojnici Koubovy svatyně!

 

Branky a asistence : 20. Matouš, 23. Řezníček (Kozák, Láska), 29. Maršík (Matouš, Kozák), 34. Malina (Zeman), 37. Láska (Kozák), střely : 17 : 39, zásahy : 34 : 15, vyloučení : 3 : 5, využití : 0 : 1, rozhodčí : Sedlák – Melichar, Pešková

 

Michal PAHULÁKtrenér mužstva : “Po bezbrankové první třetině jsme se v prostředním dějství dostali do dvoubrankového vedení, o které jsme vzápětí po individuálních chybách přišli. Ještě v prostřední části se nám podařilo vzít si vedení zpět a ve třetí třetině jsme znovu získali dvoubrankové vedení, které jsme si taktickou hrou pohlídali a v závěru zápasu ještě o gól navýšili.”  

 

HC Kohouti Česká Třebová – HC Náchod  3 : 0 (1 : 0, 2 : 0) nedohráno

V utkání o 1. místo jsme se utkali se zkušeným domácím týmem. V brance se od úvodu zápasu představil Novotný a tým doplnil forward Steklík. Domácí nastoupili v brance s Amentem a v útoku se zkušenými exligisty Pláškem a Korhoněm.

V úvodu jsme neproměnili několik šancí, za což nás domácí potrestali v závěru první třetiny ve 14. min. Augustinem – 1 : 0.

 

Ve druhé části hry se domácím podařilo navýšit náskok v 19. min. Korhoněm – 20. Ve 26. min. Čada ve vlastním oslabení při trestu Prachaře zvyšoval na 3 : 0. V čase 27 : 45 po ostrém zákroku na mladíka Lásku, si trenér Pahulák žádal konzultaci s rozhodčím, ke které nedošlo a následně byl hostům udělen trest za zdržování hry a po chvíli byl zápas předčasně ukončen.

 

Fakta : střely : 13 : 13, zásahy : 13 : 10, vyloučení : 2 : 3, bez využití, oslabení : 1 : 0, rozhodčí : Kalus – Melichar, Najman, diváků : 150

 

Michal PAHULÁKtrenér mužstva : “S kvalitním domácím soupeřem jsme si vypracovali několik slibných příležitostí, které jsme bohužel nedokázali proměnit. Domácí nás trestali za individuální chyby, s předvedenou hrou jsem spokojen.”

 

Sestava : 1. z. Kouba, 2. z. Novotný – Škoda P., Vytlačil, Malina, Řehák, Novák, Sklenář – Maršík, Matouš, Červíček, Kubasa, Vondřejc, Zeman, Láska, Kozák, Hynek, Řezníček, 2. z. Steklík