V dalším přípravném zápase hokejisté Náchoda po výborném výkonu porazili těžkého soupeře z Nového Bydžova!

HC Náchod – Stadion Nový Bydžov  5 : 4 (2 : 1, 1 : 2, 2 : 1)

 

K dalšímu přípravnému zápasu nastupovali domácí v brance s Novotným, v obraně s mladým Obstem a zkušený Kozák se tentokrát objevil na postu beka s juniorem Vytlačilem. Hosté měli v brance Palečka, v obraně tvrdili muziku zkušení Štěpán a Zmítko, v útoku chtěli domácí obranu provětrávat šikovný Hlaváček s Eisem.

Utkání se zpočátku odvíjelo útoky na obě branky, střelecky byli aktivnější hosté. Gólově udeřili první hosté v čase 1 : 20, kdy Hlaváček pohotově doklepl vyražený kotouč Novotným – 0 : 1. Na domácí radost se čekalo do 17. min. a postaral se o ni Steklík po nahrávce Červíčka – 1 : 1. Už se zdálo, že oba týmy se odeberou do útrob stadionu za rovnovážného stavu. Rezolutně proti byl Havrda, který v čase 19 : 59 skóroval po další přihrávce Červíčka – 2 : 1.

 

V úvodu prostředního dějství se poměrně brzy měnil poměr sil na ledové ploše. Na konci 22. min. byl vyloučen Hlaváček a ve vlastním oslabení se na počátku 23. min. postaral o vyrovnání po úniku Eis – 2 : 2. Další přesilovka se domácím v polovině 31. min. vydařila podstatně lépe, když Maršík dělovkou po nahrávce Havrdy vrátil jednogólové vedení na stranu Náchoda – 3 : 2. Radost domácích trvala pouhou min., vyrovnat se podařilo Burešovi – 3 : 3. V polovině 33. min. přízemní rána Nováka skončila na tyčce Palečkovy klece. Rovnovážné skóre se do konce druhé třetiny nezměnilo.

 

Po druhé části hry juniora Malinu nahradil Obst a juniora Lásku Kubasa. Vstup do třetí třetiny se domácím vydařil. Již po 15 sek. od jejího úvodu se prosadil důrazný Matouš, když z brankoviště usměrnil ránu Vytlačila od modré čáry – 4 : 3. V končící 53. min. důrazný Červíček našel Steklíka, který zvýšil na 5 : 3. Šance na navýšení vedení se naskytla domácím ještě po vyloučení v 57. min. hráčské lavice hostí za nesportovní chování. V tomtéž čase obdržel hostující Černý 10 min. OT za nesportovní chování. Domácím se v následné přesilovce skórovat nepodařilo. Byli to naopak hosté, kteří v 59. min. Brožkem ještě zadělali na závěrečné drama, když jmenovaný snížil na konečných 5 : 4 pro Náchod. V závěru se ještě srdnatě bojující Stadion pokusil o hru bez brankáře, naštěstí již bez gólového efektu.  

Další zápas sehraje tým Náchoda v neděli 25.9. od 17 : 00 hodin na ledě našeho dnešního soupeře.   

 

Sestava : Novotný, (Kouba) – Škoda P., Vytlačil, Kozák, Sklenář (41. Obst), Novák, Malina (41. Sklenář)– Maršík, Matouš, Havrda, Škoda M., Vondřejc, Zeman, Steklík, Láska (41. Kubasa), Červíček

 

Branky a asistence : 17. Steklík (Červíček), 20. Havrda (Červíček), 31. Maršík (Havrda), 41. Matouš (Vytlačil), 53. Steklík (Červíček), střely : 38 : 38, zásahy : 34 : 33, vyloučení : 3 : 5, navíc Černý (Nový Bydžov) 10 min. OT, využití : 1 : 0, oslabení : 0 : 1, rozhodčí : Pecha – Řezníček, Rezek, diváci : 50

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Ve vyrovnaném utkání s kvalitním soupeřem jsme předvedli  bojovný výkon. V zápase s množstvím šancí na obou stranách se nám podařilo vstřelit o jednu branku navíc. Chválím všechny hráče v čele s brankářem Novotným. S předvedenou hrou jsem spokojen.”