V dalším přípravném zápase v Novém Bydžově hokejisté Náchoda po sympatickém výkonu prohráli

Stadion Nový Bydžov – HC Náchod  4 : 2 (1 : 1, 2 : 0, 1 : 1)

 

K dalšímu přípravnému utkání odjížděli hráči Náchoda nabuzeni středečním domácím vítězstvím se stejným soupeřem. V brance tentokrát nastoupil zkušenější Kouba, v obraně hrál Lelek a Kozák opět měl své úkoly určené v útoku. Bydžov měl v brance Veselého, v obraně velezkušeného Matějíčka, v útoku hráli nové tváře Procházka s Burešem a Teplým, rovněž byl v sestavě byl Jebavý.

Náchodští nezačali zápas dobře, neboť již v čase 0 : 55 z první rány na branku Bureš učinil z Kouby statistu a otvírá gólový účet utkání – 1 : 0. S gólovou odpovědí Náchodští přispěchali v 6. min. když kotouč do útočné třetiny zavezl Kozák, předal jej Novákovi, kerý přesně našel hůl Kubasy a bylo srovnáno – 1 – 1. V polovině 17. min. stálo štěstí při hostujících hráčích kdy po ráně Hlaváčka zvonila tyč.

  

Ani vstup do prostředního dějství se Náchodu nevydařil. V úvodu 23. min. po útočném výpadu Muška překlápí misky vah na stranu Bydžova – 2 : 1. Pak jsme bez gólové úhony přestáli min. oslabení v půli 23. min. při vyloučeních Vondřejce a Kozáka. Po dalších nedovolených zákrocích domácích v polovině 25. min. následně po sobě, kdy se na trestnou lavici nedobrovolně vypravili Teplý, Černý a Bezděk, hráli hosté přesilovku. Ta k vyrovnání nevedla a v čase 39 : 03 pláchl rychlík Hlaváček a v první fázi na Koubu gólový recept ještě nenašel, ale po dorážce už stanovuje třetinové skóre na 4 : 2 pro Stadion.   

 

Ve třetí části v úvodu 48. min. Černý zvýšil na 4 : 1. Tentýž hráč se v 51. min. pustil do ruční výměny názorů s Vondřejcem za což obdržel dvojitý trest, aktivnější hostující borec “vyfasoval” 5 min. + OK. V závěru zápasu se hosté nadechli k náporu. V 54. min. našel Havrda Lelka, který snížil na 4 : 2. Po dvou min. Havrda svůj únik v kontaktní branku neproměnil. V čase 58 : 40 Zeman pouze zazvonil na tyč Veselého klece a více podstatného se již neudálo.  

Poslední přípravné utkání sehrajeme ve středu 28.9. od 18 : 00 hodin na ledě HC Trutnov, budeme se snažit soupeři vrátit porážku z Náchoda.      

 

Sestava : Kouba, (Novotný) – Lelek, Škoda P., Novák, Řehák, Obst, Franců, od 30. Vytlačil – Maršík, Matouš, Havrda, Kubasa, Kozák, Červíček, Řezníček, Vondřejc, Zeman

 

Branky a asistence : 6. Kubasa (Novák, Kozák), 54. Lelek (Havrda), střely : 38 : 41, zásahy : 39 : 34, vyloučení : 7 : 2, navíc Vondřejc (Náchod) 5 min. + OK, bez využití, rozhodčí : Padevět – Rezek, Karlík, diváci : 123

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Ve vyrovnaném utkání byl soupeř herně o trošku lepší. Na šance šlo naprosto o vyrovnanou partii, v jejich proměňování byli domácí o dvě branky produktivnější, a proto zaslouženě zvítězili.”