V dalším mistrovském zápase hokejisté Náchoda po tragické úvodní třetině v derby s rivalem z Nového Města n/M. na body nedosáhli

HC Náchod – TJ Spartak Nové Město n/M.  3 : 8 (1 : 0. 0 : 1, 0 : 2)

 

K dalšímu mistrovskému zápasu nastupovali domácí v brance s Koubou a se třemi formacemi včetně čtyř juniorů. Soupeř měl v brance novice juniora Gazizova, v obraně nastoupil Franc a v útoku hrál zkušený Veselý a mladíci Bucek a Dvořák.

Vstup do zápasu Náchodu vysloveně nevyšel, neboť v čase 1 : 49 zasadil Náchodu první gólovou ránu junior Zámečník – 0 : 1. Přesně v polovině 3. min. se k volnému kotouči dostal Veselý a hosté vedli o dvě branky – 0 : 2. V 9. min. znovu zaúřadoval nepokrytý Veselý – 0 : 3. Po chvíli Červíčka nahradil junior Řezníček. V čase 11 : 27 dělovka Kozáka cinkla pouze o břevno branky Spartaku. Když byl odehraný čas 12 : 21 prosadil se gólově Bucek – 0 : 4 a zároveň podtrhl účinkování Kouby v domácí brance. Do ní se následně postavil Novotný a jeho světlé chvíle přišly v průběhu utkání. V čase 12 : 54 se dočkali gólové radosti i domácí zásluhou Maršíka po nahrávkách Matouše a Havrdy – 1 : 4.  Pak přišla špatná 16. min., kdy se nejprve trefil od modré Franc – 1 : 5 a po 11 sek. se trefil Černý – 1 : 6. Skóre na 1 : 7 po třetině hrůzy upravil na konci 19. min. znovu Franc.

 

Ve druhé třetině se domácí v úvodu nemohli dostat do herní pohody. Ve 23. min. měl domácí brankář již 8 úspěšných zákroků! V čase 26 : 07 se prosadil v přesilovce při vyloučení France mladík Hynek – 2 : 7. Ve 38. min. při signalizovaném trestu se též prosadil další junior Řezníček, kterému asistovali opět Matouš a Havrda – 3 : 7. Do konce prostředního dějství se skóre již nezměnilo, bylo to především zásluhou bezchybného výkonu Novotného, který zlikvidoval několik vyložených šancí Spartaku, dvě největší při vyloučení Merta ve 38. min.! 

 

Ve třetí třetině se oba soupeři snažili o změnu skóre. V úvodu 42. min. rána Maršíka skončila pouze na Gazizovově tyčce. O definitivní podobu skóre se postaral skvěle provedeným blafákem Dvořák v půli 59. min. – 3 : 8. Diváci zaslouží za předvedený výkon především v první třetině omluvu!

Další zápas sehraje tým Náchoda v neděli 16.10. od 17 : 00 hodin na ledě SK Třebechovice p/O., čeká nás těžká dřina, chceme si napravit pošramocenou reputaci a získat body, jinudy cesta nevede!   

 

Sestava : Kouba (13. Novotný) – Škoda P., Sklenář, Malina, Kozák, Franců, Novák – Maršík, Matouš, Havrda, Hynek, Vondřejc, Zeman, Červíček (10. Řezníček), Kubasa, Steklík

 

Branky a asistence : 13. Maršík(Matouš, Havrda), 27. Hynek, 38. Řezníček (Matouš, Havrda), střely : 34 : 50, zásahy : 42 : 31, vyloučení : 4 : 5, využití : 1 : 0, rozhodčí : Figer – Boček, Brož, diváci : 118

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Stydím se za předvedený výkon celého týmu. Respektuji kvalitu soupeře, tu lze nahradit bojovností a nasazením, což jsem postrádal. Pochvalu zaslouží po výměně brankářů Novotný, který nás uchránil od ještě vyšší porážky!”