V Opočně Náchod po gólové ostropalbě ve druhé třetině zaslouženě zvítězil, když domácím načepoval říznou 10. Střelecky se blýskl autor čtyř gólových tref Steklík!

HC Opočno – HC Náchod  0 : 10 (0 : 2, 0 : 6, 0 : 2)

 

V tomto velmi důležitém zápase měli hosté v brance znovu zkušenějšího Koubu, záda mu kryl Novotný a hráli na dvě obranné dvojice a tří útočné formace. Bohužel do utkání nemohl zasáhnout Maršík, kterého zranění ze středečního utkání s Trutnovem si vyžádá delší čas léčby! Domácí spoléhali na výkon brankáře Kulicha, v obraně hráli zkušení Daňo a bývalý dlouholetý bek Náchoda Pánek, v útoku byli důrazný Dudadík a Škrabal.

Náchod začal bez respektu a sladkou odměnou mu byl úvodní gól z hole Vondřejce v úvodu 3. min., kdy důrazný forward skóroval z rohu ledové plochy z nulového úhlu – 0 : 1. Druhá branka padla v polovině 15. min. při trestu Pánka z hole Steklíka, který odstartoval své galapředstavení po asistencích Lelka a Matouše – 0 : 2.  

 

Ve druhé třetině hosté hru naprosto ovládli. Na branku se čekalo do času 24 : 05 kdy Lelek narýsoval kolmici a vyslal na zteč Steklíka, jehož ránu z mezikruží Kulich vyrazil nad sebe a kotouč nakonec skončil v síti – 0 : 3. Čas 26 : 21 byl příznivě nakloněn opět Steklíkovi, který v tomto čase dovršil hattrick – 0 : 4. Že se Steklíkovi v Opočně daří, dokumentuje fakt, že vloni dosáhl též na hattrick! Ve 28. min. Vondřejcova nahrávka našla mladíka Verevochkina a ten předložil nahrávku jako na zlatém podnosu Zemanovi, který zpečetil učinkování Kulicha v brankovišti – 0 : 5. Do branky nastoupil Šinkora, při kterém stálo štěstí v půli 25. min. po ráně Nováka od modré, která skončila na pravé tyčce jeho branky. Kouzlo nového gólmana odčaroval ve 37. min. Matouš po spolupráci se Řehákem – 0 : 6. Když byl na ukazateli skóre čas 38 : 00 gólově se prosadil Červíček po ideální nahrávce Lelka po spolupráci s P. Škodou – 0 : 7. Třetinové skóre po druhé periodě určil Steklík po nahrávkách kapitána Havrdy a Matouše – 0 : 8. Ve 40. min. byl potrestán nedovolený zákrok France a navíc domácí hráčská lavice obdržela trest za nesportovní chování. Kdo by si myslel, že náchodský Kouba byl bez práce, tak opak je pravdou, hostující maskovaný muž musel čelit během druhého dějství 14 střelám.     

 

Do třetího dějství hosté vstupovali s odhodláním vstřelit alespoň 10 branek a udržet čisté konto golmana Kouby. Výhodu dvou mužů v poli dokázali Náchodští využít v čase 41 : 07 P. Škodou po náhře Matouše – 0 : 9. O konečnou podobu skóre se postaral do té doby nahrávající Lelek, kterému asistovali Zeman s Vondřejcem – 0 : 10.  

Ve středu 26.10. od 18 : 00 vyjedou hráči Náchoda na horkém ledě soupeře HC Trutnov. Určitě nás čeká těžší dřina než v Opočně!  

 

Sestava : Kouba, (Novotný) – Franců, Lelek, Novák, Řehák  –  Steklík, Matouš, Havrda, Červíček, Škoda P., Kubasa, Verevochkin, Vondřejc, Zeman

 

Branky a asistence : 3. Vondřejc, 15. Steklík (Lelek, Matouš), 25. Steklík (Lelek), 26. Steklík, 28. Zeman (Verevochlin, Vondřejc),  37. Matouš (Řehák), 38. Červíček (Lelek, Škoda P.), 39. Steklík (Havrda, Matouš), 42. Škoda P. (Matouš), 45. Lelek (Zeman, Vondřejc), střely : 30 : 44, zásahy : 34 : 30, vyloučení : 5 : , využití : 0 : 2, rozhodčí : Pecha – Horák, Vodička, diváci : 130

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Po celé utkání jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme zvítězili. Dařilo se nám navázat na střeleckou pohodu ze středečního utkání s Trutnovem. Doufám, že se nám bude střelecky dařit i nadále.”