V dobře rozehraném utkání hokejisté Náchoda po kolapsu ve třetí třetině Trutnov na jeho ledě porazit nedokázali a padli v prodloužení!

HC Trutnov – HC Náchod  4 : 3 pp (0 : 0, 1 : 3, 2 : 0 – 1 : 0)

 

V dalším mistrovském zápase po dvou vítězstvích si Náchodští přáli získat další tři body do tabuky. K tomuto utkání jsme nastoupili pouze s brankářem Koubou. V obraně se objevila nová zkušená akvizice Štěpán, který již v minulosti dres Náchoda oblékal. Dále hráli junioři Sklenář v obraně a forwardi Láska s Verevochkinem. Domácí měli v brance Krejčího, v útoku zkušeného kapitána Šimoníčka s Luštincem a Vondráčkem.

Náchod začal aktivně a v čase 0 : 50 jim byl odměnou gól z hole Zemana, jenže radost Náchodským zhatil verdikt arbitra Figera, který gól z důvodu údajného posunutí branky neuznal! V prvním dějství tak regulérní branka nepadla. Největší příležitost měli domácí v čase 13 : 00 při vyloučení Vondřejce, kterého po 58 sek. následoval na trestnou lavici Novák. Následnou převahu dvou mužů v poli hosté v čele s pozorným Koubou ustáli bez gólové újmy.  

 

Ve druhé třetině se první gólově prosadil v přesilové hře při vyloučení Vognara ve 28. min. náchodský kapitán Havrda po nahrávkách Matouše a novice Štěpána – 0 : 1. V samém počátku 32. min. se faulem provinil Vondráček. Navýšit skóre se Náchodu nejprve nedařilo, protože v oslabení v téže min. pláchl Luštinec a bylo srovnáno – 1 : 1. Naštěstí tuto početní výhodu nakonec v půli 33. min. využil mladíček Verevochkin po ideální nahrávce Vondřejce, kterému přihrával Novák – 1 : 2. Pak měl výbornou šanci na dílčí gólovou pojistku Láska, ale z brankoviště trefil pouze vytrčený beton ležícího golmana Krejčího. V polovině 39. min. upravil na třetinových 1 : 3 po samostatné akci s chutí hrající Havrda. 

 

Do třetí části hosté vstupovali s cílem především neinkasovat. Jenže v úvodu třetiny hráli až příliš pasivně, snažili se o hybridní zakázaná uvolnění, která se jim vůbec nedařila. Bylo prakticky jen otázkou času, kdy se domácím podaří skórovat. Nejprve se tak stalo na konci 48. min. po střele Smékala, který dal kontaktní branku a vlil domácím krev do žil – 2 : 3. Vyrovnat a poslat zápas do prodloužení se podařilo kapitánovi Šimoníčkovi v čase 57 : 40 – 3 : 3. 

 

V prodloužení jsme byli takřka neškodní, domácí utkání rozhodli v čase 62 : 45 po samostatné akci Váchou – 4 : 3. Dá se říci, že po dvou vítězných mačích jsme utrpěli nakonec dost hloupou porážku.

V neděli 30.10. od 17 : 00 sehrají hráči Náchoda další těžké utkání na ledě soupeře, tentokrát změříme síly s BK Nová Paka.   

 

Sestava : Kouba – Škoda P., Štěpán, Franců, Novák, Sklenář – Steklík, Matouš, Havrda, Verevochkin, Vondřejc, Zeman, Červíček, Láska, Kubasa

 

Branky a asistence : 28. Havrda (Matouš, Štěpán), 33. Verevochkin (Vondřejc, Novák), 39. Havrda, střely : 23 : 42, zásahy : 20 : 40, vyloučení : 8 : 7, využití : 0 : 2, v oslabení : 1 : 0, rozhodčí : Figer – Rezek, Roischel, diváci : 233

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “V první minutě nám z nepochopitelných důvodů nebyl uznán regulérní gól! Po dvou třetinách jsme přesto vedli o dvě branky – 3 : 1. Ve třetí třetině jsme hráli příliš bojácně a po našich chybách toho soupeř dokonale dokázal využít a poslal zápas do prodloužení. V něm jsme branku nedali, zatímco domácím se to podařilo, a proto jsme prohráli.”