V prvním zápase skupiny B hokejisté Náchoda zaslouženě zvítězili nad soupeřem z Chocně

HC Náchod – HC Spartak Choceň  5 : 3 (1 : 0, 2 : 1, 2 : 2)

 

K prvnímu zápasu skupiny B nastupovali domácí v netradičním čase v 19 : 30 s Koubou v brance, připraven byl Novotný, chyběl kapitán Havrda. Náchod hrál s pěti obránci a třemi kompletními útočnými lajnami. V útoku hráli M. Škoda a Bořuta, který zaujal post centra ve třetím útoku spolu se Subbotinem a juniorem Verevochkinem, který již měl v nohou ranní utkání s juniorkou proti Hronovu!

Hosté nastoupili v brance se zkušeným Koutským, v obraně hráli zkušený bývalý hráč HCN Pazdera se Šedou a v útoku kapitán L. Pilař, Prachař či Půlpán,

Utkání nezačalo pro Náchod vůbec špatně, hostující hráčská lavice se v čase 0 : 55 provinila chybným střídáním a domácí měli šanci hrát první přesilovku. Tu však domácí využít nedokázali, Koutský byl vždy na svém místě a ve střehu. Velkou šanci měl v čase 8 : 50 s chutí hrající Subbotin, který backhandovým blafákem orazítkoval spojnici branky Koutského. Na konci 14. min. se faulem provinil Novák, hosté se  snažili v přesilovce ostřelovat Koubu a zapomněli na zadní vrátka, do kterých v polovině 16. min. vlétl jak uragán Bořuta, ideálně našel Subbotina, který tentokrát nezaváhal – 1 : 0.

 

Ve druhé třetině na konci 25. min. byl vyloučen Vondřejc, hosté s následnou převahou jednoho muže v poli naložili o poznání lépe. V úvodu 26. min. vyrovnal Krejza – 1 : 1. V polovině 32. min. při trestu Pazdery nejprve pálil do skrumáže Lelek, pak kapitán Matouš našel Kubasu, který přehodil na břiše ležícího Koutského – 2 : 1. Na počátku 34. min. pálil Verevochkin z pravé strany, Koutský již byl překonán, ale v ceste stála levá tyč jeho svatyně! Ve 39. min. znovu střílel Lelek, vyražený kotouč pohotově vrátil do sítě Vondřejc – 3 : 1. Pak přišly těžké chvíle pro domácí. Nejprve byl v čase 38 : 41 vyloučen za faul Štěpán. Poté byl v čase 39 : 37 houževnatě bojující Vondřej vyloučen za sevření puku rukou po předchozím neodpískaném krosčekovém zákroku na jeho osobu! Domácí v čele s pozorným Koubou korekci skóre do konce třetiny soupeři nedovolili.

 

Do třetí třetiny vstoupili domácí již bez odpočívajícího mladíka Verevochkina oslabeni o dva muže. Náchodští s odhodláním neinkasovat přestáli bez gólové újmy vyloučení Štěpána a v úvodu 42. min. z dálky poslal na Koutského ránu P. Škoda, hostující gólman ve snaze rychle rozehrát kotouč si nevšiml napadajího Lelka, který pohotově zasunul puk do odkryté branky – 4 : 1. Ve 43. min. se hostím Krejzou podařilo snížit na 4 : 2. Domácí si nevzali z inkasované branky poučení a v 54. min. Krejza dovršil hattrick a vstřelil kontaktní branku – 4 : 3. Naštěstí v čase 55 : 22 přišla nejhezčí akce večera a Bořuta gólově vyšperkoval akci Lelka a Subbotina a upravil na konečných 5 : 3. Po zápase si domácí mohli vychutnat po zásluze vítěznou děkovačku domácích fans.   

Další zápas čeká tým Náchoda ve středu 23.11. od 18 : 00 hodin na ledě soupeře SK Třebechovice. Budeme se snažit předvedenou hrou navázat na tento zápas a bodovat!   

 

Sestava : Kouba, (Novotný) –  Lelek, Řehák, Novák, Suk, Štěpán – Škoda P., Matouš, Kubasa, Škoda M., Vondřejc, Zeman, Subbotin, Bořuta, do 40. Verevochkin

 

Branky a asistence : 16. Subbotin (Bořuta), 32. Kubasa (Matouš, Lelek), 39. Vondřejc (Lelek), 42. Lelek (Škoda P.), 56. Bořuta (Lelek, Subbotin), střely : 31 : 21, zásahy : 18 : 25, vyloučení : 6 : 5, využití : 1 : 1, oslabení : 2 : 0, rozhodčí : Pecha – Plodek, Vodička, diváci : 78

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Po delší době jsme odehráli dobré utkání. Myslím si, že jsme po většinu zápasu byli lepším týmem. V úvodu třetí třetiny jsme vedli 4 : 1, pak jsme bohužel soupeři dovolili skóre dotáhnout na rozdíl jedné branky. Zaslouženě jsme své vítězství v samém závěru ještě pojistili parádním gólem na 5 : 3!”