Na ledě Třebechovic p/0. po tříbrankovém vedení hráči Náchoda počtyřbrankovém obratu domácích ve třetí třetině nezaslouženě podlehli a nezískali ani bod!

SK Třebechovice p/0. – HC Náchod  5 : 3 (0 : 2, 0 : 1, 4 : 0)

 

K dalšímu zápasu odjížděli hráči Náchoda s předsevzetím zopakovat nedělní výkon proti Chocni a pokusit se znovu bodovat. V brance opět se zkušeným Koubou, v obraně se čtyřmi beky včetně juniora Vytlačila a v útoku se třemi kompletními formacemi, když ve 2. lajně si premiéru v mistrovském utkání odbyl junior Matyáš Sodomka. Domácí měli v brance Petrů, v obraně zkušené kapitána Kostku s Plíhalem a v útoku bratry J. a T. Drašnarovi.

V úvodním dějství se málem dočkal první branky v A týmu novic Sodomka, který v čase 3 : 48 trefil levou tyč branky Petrů. V polovině 8. min. byl vyloučen T. Drašnar a následná přesilovka se Náchodu vydařila. V samém úvodu 9. min. kapitán Matouš našel na brankovišti Kubasu, který fintou “ala” Pastrňák pod horní tyč otevřel skóre utkání – 0 : 1. Ve 13. min. si po faulu Kubasy zahráli přesilovou hru i domácí. Tu hosté bez větších potíží ubránili. Zdálo se, že hosté půjdou do kabiny s jednogólovým vedením, když Bořuta v čase 19 : 55 zpoza branky našel mladíka Verevochkina, který z první trefil nad rameno Petrů – 0 : 2.      

 

Ve druhé třetině se domácí snažili zápas otočit, střely Orebitů na pozorného Koubu neplatily. Na další branku se čekalo až do poloviny střetnutí. V čase 29 : 55 Matouš propálil Petrů po spolupráci s Kubasou a Štěpánem – 0 : 3. Zápas se pro hosty začal komplikovat na konci 38. min. po konfliktu Nováka s Kostkou, kdy náchodský bek obdržel o dvě min. trestu navíc. Po necelé půl min. chtěli hosté v souladu s pravidly před vhazováním ještě prostřídat hráče na ledové ploše ale nebylo jim to umožněno. V tentýž moment na tuto skutečnost upozornil hlavního arbitra Figera i mladík Láska a za svůj komentář obdržel trest za nesportovní chování. Při hře 5 na 3 v čase 39 : 40 nabídnutou šanci domácí využili Netušilem – 1 : 3.  

 

V úvodu třetí třetiny hráli hosté po sobě jdoucí tři přesilovky, které nedokázali proměnit v další branku. V 50. min. se domácím podařilo Sajdlem vstřelit tečí kontaktní branku – 2 : 3. V tuto chvíli domácím narostla křídla a zoufale se hnali za vyrovnáním. Na konci V 52. min. byl vyloučen Štěpán, hosté se srdnatě v oslabení bránili. V této početní nevýhodě měl být vyloučen další hráč hostí za zdržování hry vyhození kotouče. Po přerušení hry přišlo sportovní gesto domácího hráče Zahradníka, který upozornil rozhodčí, že kotouč jemně olízl plexisklo, a tak druhý trest pro Náchodské uložen nebyl! Po chvíli dělovka Kostky od modré trefila pouze pravou tyč Koubovy klece. V 57. min. se od Kouby štěstí odvrátilo, jelikož si sám nešťastně srazil do branky ránu Sajdla směřující mimo tři tyče – 3 : 3. Když se zdálo, že přijde na řadu prodloužení, tak se při hře 4 proti 4 nečekaně přesně od modré trefil nad levé Koubovo rameno Souček – 4 : 3. Na tento šok se snažil trenér hostí reagovat v samém závěru power – play, ale byli to domácí, kteří Menyhártem z obranného pásma 2 sek. před dovršením 60. min. nechali hostům dopít kalich hořkosti až do úplného dna – 5 : 3. Tento výsledek je pro Náchod neskutečně krutý, ale je to holá realita!

Příští utkání po daleké cestě do Pardubického kraje sehrají Náchodští v neděli 27.1. od 17 : 30 hodin s týmem HC Hlinsko. Budeme se snažit o to, abychom se domů nevraceli s prázdnou!       

 

Sestava : Kouba, (Novotný) – Vytlačil, Suk, Novák, Štěpán – Škoda P., Matouš, Kubasa, Sodomka, Vondřejc, Zeman, Bořuta, Láska, Verevochkin

 

Branky a asistence : 9. Kubasa (Matouš), 20. Verevochkin (Bořuta), 30. Matouš (Kubasa, Štěpán), střely : 44 : 27, zásahy : 22 : 37, vyloučení : 8 : 9, využití : 1 : 1, rozhodčí : Figer – Hofman, Všetečka, diváci : 100

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Utkání jsme výborně rozehráli. Před koncem druhé třetiny jsme vedli již 3 : 0, bohužel jsme inkasovali při diskutabilním oslabení 5 na 3 první gól, který soupeře nakopl! Ve třetí třetině se domácím podařilo nastřelovanými puky zápas překlopit na svou stranu. Po většinu utkání jsme byli lepším týmem, prohrát jsme si nezasloužili, snad jen za třetí třetinu by zápasu více slušela remíza. Podali jsme celkem dobrý bojovný výkon.”