První letošní vítězství náchodských hokejistů v Poličce!

HC Spartak Polička – HC Náchod  3 : 4 (1 : 3, 0 : 0, 2 : 1) 

 

Ve druhém letošním zápase chtěli hráči Náchoda navázat na dobrý středeční výkon z Trutnova a zároveň  se snažit vrátit soupeři domácí porážku. V brance se objevil zkušenější Kouba, v obraně se po zranění představil Řehák a po nemoci Suk. V útoku hráli po delší odmlce M. Škoda a junior Řezníček. V domácí brance dostal od úvodu důvěru Hoch, v obraně se spoléhali na mladíky Elise s Čermákem a v útoku naopak na zkušenost kapitána Krajíčka a Pazourka.

Vstup do utkání se Náchodu vydařil náramně, již ve 48 sek. využil nahrávky Vondřejce Červíček – 0 : 1. Na konci 6. min. se gólově prosadil po spolupráci s Matoušem P. Škoda – 0 : 2. Domácí se snažili na Koubu střílet ze všech pozic. Kontaktní branku vstřelil v čase 11 : 43 Elis, když využil zakrytého výhledu hostujícího brankáře – 1 : 2. Naštěstí gólová odpověď hostí přišla v čase 12 : 00, kdy se na zteč vydal Matouš a nedal Hochovi žádnou šanci zasáhnout – 1 : 3. Tento stav trval po první třetině. 

 

Ve druhé třetině se nejčastěji s kotoučem potkal hostující golman Kouba, který si připsal 17 úspěšných zákroků. Domácí maskovaný mladík Hoch také neinkasoval, a tak trval stav po druhé části hry 1 : 3.

 

Před třetí periodou trenéři nabádali své svěřence, aby hlavně neinkasovali branku. Jenže v úvodu 42. min. byl vyloučen Vondřejc a po 41 sek. se Spartaku podařilo snížit na rozdíl jedné branky Nečasovi – 2 : 3. Ve 45. min. se o  vyrovnání postaral obránce Čermák – 3 : 3. Vedení Náchodu vrátil na konci 52. min. Matouš po nahrávce P. Škody. V závěru se domácí pokusili o hru bez brankáře, která byla v úvodu 60. ještě zvýrazněna vyloučením M. Škody, který odpykával trest pro hráčskou lavici za příliš hráčů na ledě. Srdnatě bojující hráčí Náchoda si již zasloužené vítězství vzít nenechali. 

Další utkání sehrají hráči Náchoda ve středu 11.1. od 18 : 00 hodin v Opočně s místním HC, chceme opět bodovat a předvést divákům dobrý hokej. 

 

Sestava : Kouba, (Novotný) – Vytlačil, Suk, Štěpán, Řehák – Kubasa, Matouš, Škoda P., Škoda M., Vondřejc, Červíček, Řezníček, Verevochkin

 

Branky a asistence : 1. Červíček (Vondřejc), 6. Škoda P. (Matouš), 12. Matouš, 52. Matouš (Škoda P.), střely : 44 : 18, zásahy : 14 : 41, vyloučení : 0 : 4, využití : 1 : 0, rozhodčí : Veselý – Pošvář, Javůrek, diváci : 129