V generálce před play – off po solidně odehraném utkání hráči Náchoda Lanškrounu porážku nevrátili a doma po boji nakonec podlehli!

HC Náchod – TJ Orli Lanškroun  3 : 5 (2 : 3, 1 : 0, 0 : 2)

 

V generálce před blížící se play – off nastupovali hráči Náchoda pouze s 10 hráči do pole s odhodláním bodovat a vrátit soupeři porážku s jeho ledu. Náchod nastoupil v brance s mladším Novotným, připraven byl Kouba, v obraně pouze se třemi beky a zaskakujícím forwardem Zemanem, v útoku s Maršíkem a Subbotinem. Trenéři nemohl využít služeb juniorů, kteří současně hráli ve Vrchlabí. Hosté měli v brance Nimmerrichtera, v obraně Kužílka s Nastoupilem a v útoku kapitána Řeháka a Kačerovského.

V úvodu utkání se více do útoku tlačili hosté, kteří disponovali širším hráčským kádrem. Byli to překvapivě domácí, kteří se první radovali z gólu. Ve třetí min. Zeman po nahrávce Vondřejce potrestal tvrdou ranou faul Macháčka – 1 : 0. V 6. min. Náchodští vyrazili v přečíslení 3 na 2 a Subbotin využil nahrávku Štěpána a Náchod jeho zásluhou vedl 2 : 0. Ve 14. min. se pohotová rána Nastoupila od modré dostala až za záda Novotného, který měl zakrytý výhled – 2 : 1. O min. později již bylo zásluhou Drlíka, který byl důrazný na brankovišti domácích – 2 : 2. Po uplynutí další min. se hostím podařil dokonalý obrat, skóroval Kužílek – 2 : 3. Vyrovnání před první přestávkou mohl zařídit Červíček, ale jeho rána skončila pouze na tyči! 

 

Ve druhé třetině se po 20. sek. řítil na Nimmerichterovu branku Červíček, z úspěšného zákroku se radoval hostující brankář. Ve 23. min. byl vyloučen hostující Švub a o jeho předčasný návrat mezi mantinely se ve 24. min. postaral důrazný Vondřejc, který v pádu dokázal vyrovnat na 3 : 3, asistovali Zeman se Štěpánem.  

 

Do třetí třetiny domácí vstupovali se snahou především neinkasovat a pokusit se vstřelit alespoň jednu branku. To se domácím bohužel nepodařilo ani po ráně Štěpána ze 46. min. Byli to hosté, kteří Mannem ve 47. min. strhli vedení na svou stranu – 3 : 4.  V 53. min. pláchl domácí obraně Pejcha a stanovil konečné skóre na 3 : 5. Škoda neproměněných šancí, výsledek mohl být pro Náchod po snaživém výkonu příznivější!   

První osmifinálový zápas play – off sehrají Náchodští v neděli 22.1. od 17 : 00 hodin ve Dvoře Králové n/L. s okresním rivalem domácím Spartakem Nové Město n/M.!       

 

Sestava : Novotný, (Kouba) – Novák, Řehák, Štěpán, Zeman – Červíček, Matouš, Kubasa, Maršík, Vondřejc, Subbotin

 

Branky a asistence : 3. Zeman (Vondřejc), 6. Subbotin (Štěpán), 24. Vondřejc (Zeman, Štěpán), střely : 27 : 51, zásahy : 46 : 21, vyloučení : 5 : 6, využití : 2 : 0, rozhodčí : Veselý – Řezníček, Rezek, diváci : 45

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Do zápasu jsme nastupovali pouze s 10 hráči. Myslím si, že jsme odehráli herně dobré utkání. Celý tým podal bojovný výkon, za což zaslouží pochvalu. Opět jsme neproměnili řadu vyložených brankových šancí, trefili jsme i tyče. V deseti lidech se vyhrávat nedá!”