Ve třetím osmifinálovém utkání play – off hráči Náchoda po velmi dobrém výkonu podlehli Novému Městu n/M. na “jeho” ledě po hrubých chybách a neproměňování vyložených gólových šancí a sezóna pro ně končí předčasně!

Spartak Nové Město n/M. – HC Náchod  6 : 1  (1 : 0, 2 : 1, 3 : 0) stav série 3 : 0

 

V tomto tradičním okresním derby šlo Náchodu o přežití a udržení šance na obrat v osmifinálové sérii. Hosté měli tentokrát v brance Novotného, připraven byl Kouba. Trenéři nemohli využít služeb juniorů, kteří měli odehrán výborný zápas s Hronovem. V obraně se střídala pětice hráčů a hrálo se na tři kompletní útočné formace, i se Subbotinem v sestavě. Stále nebyl k dispozici kapitán Havrda, céčko tak připadlo Matoušovi. Domácí zahájili toto utkání s brankářem Čápem, připraven byl Biegl, v obraně spoléhal soupeř především na Dufka s Pohlem a novou akvizici Junka. V útoku hráli kapitán Reichmann, kreativní Hynek, Bucek a Černý, rovněž poprvé v této sérii nastoupil zkušený Veselý.

Náchod nezačal zápas herně špatně, pouze skřípala koncovka. V polovině 2. min. přišlo první vyloučení v utkání pro hosty za příliš hráčů na ledě, trest šel odsedět Červíček. Na konci 5. min. si přesilovku po faulu Veselého zahráli i hosté, stejně jako Spartakovci výhodu jednoho hráče v poli v gól nepřetavili. V 9. min. byl vyloučen náchodský M. Škoda, Novotný nebezpečnou situaci před svoji brankou úspěšně vyřešil. Ve 14. min. si nedovoleným zákrokem pomohl Vaňát a hosté měli výhodu další přesilovky. Nejenže ji nevyužili, naopak v samém počátku 15. min. ujela dvojice Bucek – Hynek a druhý jmenovaný otevřel gólový účet – 1 : 0. V závěru třetiny měl vekou příležitost na vyrovnání Zeman, který jel sám na vyjetého Čápa, ale místo blafáku volil střelu s níž si domácí brankář poradil.    

 

Ve druhé třetině se nejprve do šancí dostal Matouš ve 23. min. po nedovoleném zákroku Borovce. Hosté sehráli přesilovku herně solidně, leč dále bez patřičné střelby. V čase 26 : 10 měl šanci M. Škoda, rovněž on na Čápa gólový recept najít nedokázal. Ve 27. min. byl velmi přísně vyloučen Vondřejc za zdržování hry při vhazování. Na konci téže min. se síly na ledové ploše po faulu Junka vyrovnaly. V čase 30 : 13 zahákoval Kubasa unikajícího Bucka a následovalo trestné střílení, které sám postižený s přehledem proměnil – 2 : 0. Hosté přispěchali s rychlou gólovou odpovědí přesně po uplynutí 1 min. Zemanem, který po nahrávkách Lelka a Řeháka mířil pod horní tyč mimo dosah Čápa – 2 : 1. Radost na hostující hráčské lavici trvala přesně pouhých 20 sek, po kterých se z gólového úspěchu radoval Hynek – 3 : 1. Tento stav platil po dvou třetrinách stejně jako v předchozích dvou zápasech vždy pro Spartak! V čase 40 : 00 byl ještě vykázán na trestnou lavici Vondřejc.

 

Do třetí periody vstupovali hosté bez potrestaného Vondřejce s odhodláním alespoň smazat dvoubrankové manko jako se jim to podařilo minulou neděli. Tento smělý plán dostal vážnou trhlinu v čase 41 : 03, kdy od modré vypálil Borovec a dvakrát tečovaná střela skončila za bezmocným Novotným – 4 : 1. Náchodští se snažili usilovně se vrátit do zápasu, ale veškeré snahy vyšly vniveč. Byli to domácí, kteří v 55. min. patřičně navýšili skóre. Nejprve skóroval Hynek a dovršil tak hattrick – 5 : 1 a po něm na konečných a krutých 6 : 1 doklepl kotouč do poloodkryté klece bývalý hráč Náchoda Vaňát. Nedá se nic dělat, třetí porážka Náchodských v řadě, značí nejen ukončení osmifinálové série, ale též předčasný konec sezóny! Věřme, že v příští sezóně se nám bude dařit lépe, především v koncovce!!! 

 

Sestava : Novotný, (Kouba) – Lelek, Řehák, Štěpán, Suk, Novák –  Škoda P., Matouš, Maršík, Škoda M., Vondřejc, Zeman, Subbotin, Kubasa, Červíček,

 

Branka a asistence : 32. Zeman (Lelek, Řehák), střely : 42 : 31, zásahy : 30 : 36, vyloučení : 5 : 5 + TS, využití : 1 : 0, oslabení : 1 : 0, rozhodčí : Veinfurter – Hofman, Šesták, diváci : 140

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “Snad nebudu příliš troufalý, když si dovolím říct, že jsme během utkání byli mírně lepším týmem. Prohráli jsme zaslouženě, díky výbornému výkonu domácího brankáře Čápa a našemu tradičnímu neproměňování brankových příležitostí. Celý tým zaslouží za předvedený výkon pochvalu!”