Ve druhém osmifinálovém zápase hokejisté Náchoda po tragické úvodní třetině v derby s rivalem z Nového Města n/M. na domácím ledě vyrovnat sérii nedokázali a soupeř disponuje třemi matchbally!

HC Náchod – Spartak Nové Město n/M.  1 : 5 (1 : 3. 0 : 1, 0 : 2) stav série 0 : 2

 

Ke druhému osmifinálovému zápasu nastupovali domácí s jasným cílem, zopakoat dobrý výkon z neděle ze Dvora Králové n/L. a vyrovnat stav séerie na 1 : 1. V brance  opět s Koubou, záda mu kryl Novotný a se třemi formacemi včetně pěti juniorů. Soupeř měl v brance Čápa, připraven byl Biegl, v obraně nastoupil Dostál a v útoku hráli oproti nedělnímu utkání zkušený Řehák, Lelka a junior Zámečník.

Vstup do zápasu Náchodu vysloveně nevyšel, neboť v čase 1 : 11 zasadil Náchodu první gólovou ránu střelou od modré tečovanou smolně Novákem Pohl – 0 : 1. V čase 3 : 45 mohlo být pro Náchod ještě hůře, Sklenář hákoval pronikajícího hráče Spartaku, za což bylo nařízeno trestné střílení. Exekuce se ujal Velinský, ale na Koubu gólový recept nenašel. Zdálo se, že tento moment do té chvíle ospalý výkon domácích vyburcuje, a to se stalo realitou. V úvodu 5. min. se po pravém křídle vydal do útočného pásma soupeře mladík Hynek a parádně přihrál najetému Lelkovi, který s rutinou vyrovnal na 1 : 1. Bohužel pak hra domácích upadla opět do letargie a nabuzený soupeř toho dokázal patřičně využít. Ve 13. min. se mezi kruhy napřáhl Vítebský a hosté opět vedli – 1 : 2. V polovině 15. min. pláchl po pravé straně mladík Zámečník a ranou zápěstím stanovil třetinové skóre na 1 : 3. Tento fakt přinesl první změnu v sestavě, když Sklenáře nahradil další junior Vytlačil.

 

Před náchodským týmem stál jasný úkol, ve zbytku zápasu se pokusit alespoň o smazání dvougólového  manka. To se domácím po zlepšeném herním projevu nepodařilo, šance Matouše a Červíčka po gólech doslova volaly, ale zůstalo pouze u možností skórovat. Hosté měli také několik slibných šancí, pozorný Kouba je zlikvidoval a držel ještě určité šance Náchoda před třetí periodou.

 

Do třetí třetiny trenéři domácích udělali další korektury v sestavě a hra dostala nový náboj. Spartak si začal pomáhat nedovolenými zákroky. Ve 43. min. byl vyloučen Dufek, následná přesilovka kontaktní branku nepřinesla. Stejně tomu bylo i při vyloučení Bucka v půli 46. min.. Velké šance na korekturu nepříznivého stavu dostali hráči Náchoda v čase 51 : 13 po nedovoleném zákroku Dufka a dalším faulu Černého v čase 52 : 06. Bohužel následnou výhodu převahy dvou mužů na ledě zužitkovat nedokázali. Jak se proměňují šance ukázali hosté v plné parádě v 58. min. po předchozím nastřelení břevna Maršíkem. Prouza našel Šrenka, ten vnikl do rozhozené domácí obrany z levé strany a Hylena měl snadnou práci – 1 : 4. Kalich hořkosti dali vypít Novoměstští Náchodským v čase 59 : 11 při trestu Nováka, kdy Koubu propálil Vítebský – 1 : 5. Tato porážka značí, že hosté mají k dispozici tři matchbally k postupu do čtvrtfinále!

Další zápas sehraje tým Náchoda v neděli 29.1. od 17 : 00 hodin na ledě Dvora Králové n/l., čeká nás těžká dřina, chceme si napravit pošramocenou reputaci a snížit stav této série na 1 : 2 a vrátit ji zpět do okresního města, jinudy již cesta dále nevede!   

 

Sestava : Kouba, (Novotný) – Lelek, Řehák, Štěpán, Novák, Sklenář (16. Vytlačil) – Maršík (41. Škoda P.), Matouš, Hynek, Škoda M., Vondřejc, Zeman, Červíček (45. Verevochkin), Škoda P. (41. Řezníček, Kubasa (41. Maršík)

 

Branka a asistence : 5. Lelek (Hynek), střely : 33 : 48, zásahy : 43 : 31, vyloučení : 3 + TS : 5, využití : 0 : 1, rozhodčí : Veselý – Rezek, Runštuk, diváci : 175

 

Michal PAHULÁK trenér mužstva : “V první třetině jsme byli horším týmem, soupeř nám odskočil o dvě branky. V prostředním dějství jsme hru vyrovnali, vstřelit alespoň kontaktní branku se nám bohužel nepodařilo! Ve třetí třetině jsme měli více gólových šancí, které jsme opět neproměnili, s čímž se potýkáme od začátku sezóny. Hosté v závěru utkání vstřelili ještě dvě branky po našich individuálních hrubých chybách a zaslouženě zvítězili.”