Ve druhém utkání nové sezóny hráči Náchoda po solidním výkonu a tuhém odporu proti druholigovému favoritovi z Hronova podlehli až po samostatných nájezdech!

HC Náchod – HC Wikov Hronov  3 : 4 sn (1 : 2, 1 : 1, 1 : 0 – 0 : 0, 0 : 1)

Ke druhému utkání hokejové sezóny nastupovali Náchodští s dalšími změnami v sestavě. Při neúčasti všech seniorských brankářů se do branky postavil junior Filip ŠKORPÍK, záda mu kryl též junior Samuel MEIŠNER, v obraně se poprvé domácímu publiku představil hlavní trenér Václav PÁNEK, rovněž hrál Řehák. V útoku se představili dva hráči juniorské kategorie Ludvík LEJDAR, který si premiéru v Áčku odbyl již v loňské sezóně a Matyáš POLEJ z partnerského Hronova. V základu se včetně brankářů objevilo celkem 9 juniorů. Favorit z Hronova měl v brance Malykhina, v obraně Amirova s kapitánem Exnerem a Rubáčka, v útoku Hovsepyana s Murtazinem.

V prvním dějství se již ve 2. min. dostal do vyložené pozice Lejdar, ale proti Malykhinovi neuspěl. Na počátku 7. min. byl vyloučen Wajsar a o 28 sek. byl již “hříšník” zpátky ve hře, když přesilovku využil Amirov – 0 : 1. V 11. min. to bylo již o dvě branky po dvakrát tečované ráně Routara – 0 : 2. Pak se nešťastně zranil hostující Rubáček. Zdálo se, že skóre bude dále narůstat, jenže Náchodští bojovníci byli zásadně proti a nechtěli zápas jen dohrát! Na konci 14. min. vstřelil kontaktní branku po nahrávce Kubečka novic Polej – 1 : 2. Tento stav platil po první periodě, když Polej mohl poslat stav v 19. min. do rovnážné podoby, ale bohužel se tak nestalo.

Ve druhé třetině ve 3. min. se o vyrovnání zasloužil Kubeček po ráně zkušeného Pánka od modré – 2 : 2. Ve 31. min. výborně chytajícího Škorpíka nahradil v domácí brance Meišner. Ten úspěšně čelil oslabení při trestu Wajsara. Kapituloval v půli 39. min. po přesné ráně Przybyly – 2 : 3. Tento stav platil po dvou částech hry.

Do třetí herní části vstupovali domácí s touhou porvat se proti favoritovi o úspěšný výsledek. To se dlouho i přes několik slibných šancí nedařilo. V samém závěru si vzal hrající trenér Pánek oddechový čas a dal svým svěřencům pokyny, které měly vést k vyrovnání. Devět sek. před třetí sirénou se o zasloužené srovnání skóre na 3 : 3 postaral z brankoviště Jirásek! Následovalo prodloužení.

V něm se nerozhodlo ani při dvou vyloučeních hostujícího Babruseva a ani při trestém střílení v úvodu 65. min. po faulu Kubečka, který zahákoval unikajícího soupeře. Trestné střílení Amirovovi rutinně zlikvidoval Meišner. Přišly tak na řadu samostatné nájezdy.

V samostatných nájezdech neuspěli Vermeulen s Kubečkem, Murtazin s Polejem. Przybyla skóroval, Jirásek nedal. Stejně si vedli Hovsepyan se Zemanem, Popitich i Pelda. Po nájezdech se mohli nakonec radovat hosté z Hronova.

Další přípravný zápas sehrají hráči Náchoda v neděli 17.9. od 17 : 00 hodin na hostujícím ledě se stejným soupeřem, účastníkem 2. Ligy – Západ, v tradičním okresním derby s HC Wikov Hronov! Dá se očekávat, že bude k vidění zajímavý hokej.

 

Sestava Náchoda: Škorpík (31. Meišner) – Štěpán, Pelda, Vytlačil, Suk, Řehák, Pánek – Maršík, Škoda, Lejdar, Řezníček, Vondřejc, Zeman, Jirásek, Kubeček, Polej, Wajsar

Sestava Hronova : Malykhin, (Kubeček) – Voňka, Babrusev, Vermeulen, Exner, Amirov, Rubáček – Hovsepyan, Murtazin, Popitich, Lederer, Routar, Przybyla, Voděracký, Klátil, Segal, Kocián

 

Branky a asistence : 14. Polej (Kubeček), Kubeček (Pánek), 59. Jirásek,

Střely: 32 : 30,

Zásahy: 27 : 29,

Vyloučení: 5 + TS: 6, využití : 0 : 1,

Rozhodčí: Pecha – Řezníček, Šesták,

diváci: 98

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Kdyby mi před zápasem někdo řekl, že to bude 4 : 3 na nájezdy, tak bych to asi bral. Nicméně si myslím, že jsme hráli vyrovnaný zápas, kdy místy byl lepší Hronov, místy my. Do zápasu jsme nastoupili s hodně mladou sestavou a hlavně naše napadání dělalo soupeři velké problémy. Hráli jsme rychlý hokej s rychlým přístupem, aby jsme byli jsme u sebe a pomáhali si.

Na můj vkus jsme se ještě málo tlačili do brány, ale musím kluky pochválit za přístup do zápasu, protože si myslím, že jsme hlavně tou svoji touhou ten zápas vyrovnali 9 vteřin před koncem a musím říct, že zaslouženě. Chtěl bych také pochválit oba dva gólmany, protože na to, že byli oba tak mladí, tak předvedli výborný výkon, podrželi nás několikrát. A fanouškům bych také chtěl moc poděkovat, protože jsem se na ně těšil a tohle co předvedli v přípravném zápase, za to jsem strašně moc rád a věřím, že to bude pokračovat i nadále. V tréninku je samozřejmě ještě spousta práce, ale za předvedený výkon jsem rád.”