V odvetném utkání hráči Náchoda proti druholigovému favoritovi z Hronova na jeho ledu tentokrát nenašli protizbraň a zaslouženě podlehli!

HC Wikov Hronov – HC Náchod  9 : 1 (4 : 0, 3 : 1, 2 : 0)

K odvetnému utkání nastupovali Náchodští po dobrém výkonu doma, tentokrát na ledě soupeře s opětnými změnami v sestavě. Do branky se vrátil zkušený Kouba, připraven byl junior Škorpík, v obraně se poprvé v nové sezóně objevil Lelek. Ve 3. útoku nastoupil junior Hynek, ve druhé formaci na poslední chvíli chybějícího Zemana nahradil junior Wajsar. Favorit z Hronova měl v brance Malykhina, v obraně Amirova s kapitánem Exnerem, Vermeulena a uzdraveného Rubáčka, v útoku Hovsepyana s Murtazinem, Vaňkovským a Przybylou.

V prvním dějství se již ve 3. min. dostal k zakončení Vaňkovský a zahájil domácí spanilou jízdu – 1 : 0.  O min. déle byl vyloučen Štěpán, skóre se nezměnilo. Na konci 8. min. si zahráli přesilovku po faulu Voňky také hosté, rovněž vyšli gólově naprázdno. V čase 13 : 13 se opět gólově prosadil Vaňkovský – 2 : 0. V samém počátku 18. min. po průniku kapitán Exner předložil kotouč před odkrytou klec Hovsepyanovi a domácí již vedli 3 : 0. O třetinové skóre se postaral v polovině 19. min. Popitich – 4 : 0.

Ve druhé třetině v čase 22 : 00 přišel nedovolený zákrok Suka a následovalo trestné střílení, které Kouba Popitichovi chytil pravým betonem. O pátou branku se ve 25. min. postaral Exner – 5 : 0. V úvodu 28. min. se Náchodu po nedovoleném zákroku Vermeulena naskytla přesilovka, která byla zmařena vzájemným ručním soubojem Exnera a hostujícím Peldou v polovině téže min., když náchodský hráč obdržel 2 min. trestu navíc. Ve 29. min. byl vyloučen Pánek. Nejprve ještě trefil tyč Popitich a po chvíli přesilovou hru domácích využil přesnou ranou Amirov – 6 : 0. Náchod se čestného úspěchu dočkal v čase 30 : 12 po gólové ráně Kubečka po spolupráci s Lelkem – 6 : 1. V půli 33. min. se trefil Lederer a stanovil třetinové skóre na 7 : 1 pro domácí.

Do třetí herní části vstupovali hosté s odhodláním ještě alespoň nepříznivý stav korigovat. To se mohlo podařit v čase 42 : 42 hráči s číslem 42 mladíkovi Hynkovi, ale po jeho ráně byla ostře proti pravá tyč Malykhinovi branky. Ve 48. min. zvyšoval Exner na 8 : 1. O konečnou podobu skóre se postaral na konci 56. min. zkušený Hovsepyan ve vlastním oslabení, když na trestné seděl Vaňkovský – 9 : 1. Dvouciferné skóre již hosté domácímu favoritovi obětavou hrou nedovolili.

Další přípravný zápas sehrají hráči Náchoda ve středu 20.9. od 18 : 30 hodin na domácím ledě s týmem z Podkrkonoší HC Trutnov. Snad podáme kvalitnější výkon.      

 

Sestava Náchoda: Kouba, (Škorpík) – Štěpán, Pelda, Novák, Lelek, Suk, Pánek – Maršík, Škoda, Řezníček, Červíček, Vondřejc, Wajsar, Jirásek, Kubeček, Hynek

Sestava Hronova : Malykhin, (Kubeček V.) –Amirov, Voňka, Vermeulen, Exner, Kopecký, Rubáček – Hovsepyan, Murtazin, Štrombach, Popitich, Lederer, Przybyla, Voděracký, Kocián, Lejdar

 

Branka a asistence: 31. Kubeček (Lelek),

Střely: 32 : 30,

Zásahy: 27 : 29,

Vyloučení: 9 : 10 + TS, využití : 1 : 0,

Rozhodčí: Veinfurter – Bednář, Runštuk,

Diváci: 98

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Dneska to byl úplně jiný zápas než u nás v Náchodě. Od začátku byl soupeř ve všech aspektech hry lepší než my. Měl lepší pohyb, celkově si myslím, že přistoupil k tomu zápasu jinak než u nás. Byl všude rychleji, kombinoval dobře, my jsme byli o krok později a prostě byl znát rozdíl mezi soutěžemi, dneska se střetlo krajské mužstvo a mužstvo, které hraje 2. ligu, bylo to vidět. My jsme přežili první třetinu nějak 4 : 0, mohlo to být klidně i více.

Na druhou stranu jsme tam měli také pár šancí, ale z nějakých šancí, které jsme si vytvořili po celý zápas, tak nás vychytal výborný ukrajinský golman Hronova. Ale jak jsem říkal, zasloužená prohra. Hronovu gratuluji k vítězství, byli lepší a my jsme v podstatě neměli v zápase co nabídnout. Pozitivum je, že jsme si nacvičili hru v obranném pásmu.“