O osudu utkání rozhodly tři proměněné přesilovky domácích a tradiční neproměňování vlastních brankových příležitostí. Proto odjeli hráči Náchoda z Hlinska opět s prázdnou!

HC Hlinsko Horses – HC Náchod  6 : 3 (1 : 1, 2 : 1, 3 : 1)

K dalšímu zápasu odjížděli hráči Náchoda s předsevzetím odčinit krutou prohru z Moravské Třebové, předvést bojovný výkon s plným nasazením a pokusit se bodovat. V brance znovu dostal přednost před zkušeným Koubou mladší Novotný, v obraně jsme nastoupili se šesti beky včetně Řeháka, který nahradil Lelka a v útoku s Havrdou a Zemanem. Domácí měli v brance Krause, v obraně zkušené kapitána Beneše s Finkem a v útoku zkušeného Kišše s Havlem a Karáskem.

V úvodu utkání domácí spustili na Novotného ostropalbu a hostující brankář předváděl výborné zákroky. Jeho kouzlo neprůstřelnosti odčaroval v polovině 4. min. Havel, když zblízka dopravil kotouč za překonaného Novotného – 1 : 0. Náchodští odpověděli na obdržený gól docela rychle. V 6. min. se po pravém křídle vydal mladík Polej, hledal přihrávkou Kubečka a ta trefila Nepokojovu čepel a bylo srovnáno – 1 : 1. V 8. min. pálil osamocený Polej nad horní tyč Krausovy klece. Na konci 12. min. byl vyloučen Pelda, následné oslabení branku Horses nepřineslo. V polovině 13. min. si nedovoleně počínal Štěpánek, hosté z početní výhody rovněž gólově neprofitovali. Dvacet sek. před první sirénou byl vyloučen Novák, branka do konce prvního dějství již nepadla.

Do druhé třetiny domácí vstupovali v početní výhodě a Novotný se měl co ohánět. Postupně zmařil šance Chvojky, Havla a Olivy. Ve 23. min. měl dvě výborné střelecké příležitosti Havrda, bohužel zůstalo pouze u nich. Pak byl ve 24. min. vyloučen Červíček, který se ještě snažil hlavnímu arbitrovi marně vysvětlit, že faulujícím nebyl on a náchodský forward obdržel k faulu vysokou holí navíc trest za nesportovní chování. Ve 25. min. bomba Olivy skončila na pravé tyči Novotného branky. O necelou min. déle Štěpánek smazal polovinu Červíčkova trestu – 2 : 1. Náchod na tuto branku ve vlastním oslabení odpověděl po 22 sek Polejem, kterého přesným pasem na steč vyslal Kubeček – 2 : 2. Rovnovážný stav platil do 27. min., kdy vedení na stranu Horses strhl stále v trvající přesilovce Havel – 3 : 2. V úvodu 29. fauloval Jílek, a Náchodu se naskytla hra v početní výhodě. Tu zmařil odkopnutím soupeřovy hole Červíček v čase 30 : 41.. A že se skóre při hře čtyř proti čtyřem již nezměnilo, měl zásluhu pozorný Novotný, když zlikvidoval tutovku Štěpánkovi. V čase 39 : 31, byl ještě vyloučen kapitán Suk.

Do třetí třetiny hosté vstupovali v početní nevýhodě. V polovině 41. min. se exkluzivně do horního rohu nad Novotného vyrážečku z pravé strany trefil Beneš, v momentu kdy se golman Náchoda přesunoval – 4 : 2. Ve 48. min. šťastně Břízovu ránu tečoval Chvojka a Novotný reagovat již nemohl – 2 : 5. Následně hostím svitla naděje po neúmyslném krvavém zranění Zemana Břízou, za něž domácí hráč dostal dvojitý trest. Gólový trest přišel z hole Suka po nahrávce Červíčka při signalizovaném faulu Krause v čase 53 : 25 – 5 : 3. V pokračující přesilovce se hosté na kontaktní branku již nezmohli. O gólovou tečku se postaral v 59. min. Oliva, který svou útočnou misi vyšperkoval kuriozní brankou, když ranou takřka z nulového úhlu trefil Novotného do zad, od nichž se kotouč skutálel za brankovou čáru – 6 : 3! Soupeř byl hratelný, na body jsme rozhodně měli!

Příští utkání sehrají Náchodští ve středu 11.10. od 18 : 30 hodin s týmem Stadionu Nový Bydžov na jeho ledě. Budeme chtít bodovat!       

 

HC Hlinsko Hlinsko : Kraus, (Peřina) – Beneš, Machač, Nepokoj, Fink, Oliva, Hudec – Karásek, Zdražil, Bříza, Štěpánek, Jílek, Havel, Kišš, Kubal, Chvojka

HC Náchod : Novotný, (Kouba) – Suk, Pánek, Štěpán, Pelda, Novák, Řehák – Maršík, Matouš, Havrda,   Červíček, Kubeček, Polej, Vondřejc, Škoda, Zeman, Wajsar

 

Branky a asistence : 6. Polej, 26. Polej (Kubeček), 54. Suk (Červíček),

Střely : 34 : 28,

Zásahy : 31 : 25,

Vyloučení : 5 : 6, využití : 3 : 1, oslabení : 0 : 1,

Rozhodčí : Havlík – Pošvář, Javůrek,

Diváci : 92

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Nedisciplinovanost, nesmyslná vyloučení a neproměňování šancí nás stálo 3 body.”