V dalším zápase v Novém Bydžově hokejisté Náchoda po sympatickém výkonu opět prohráli.

Stadion Nový Bydžov – HC Náchod  6 : 3 (1 : 0, 3 : 3, 2 : 0)

K dalšímu mistrovskému utkání odjížděli hráči Náchoda s odhodláním potrápit favorita a pokusit se bodovat. Tentokrát do branky nastoupil Kouba, v obraně hrál poprvé letos ostrý zápas junior Vytlačil a ve třetí útočné formaci se poprvé představili junioři Klátil s Hynkem. Bydžov měl v brance juniora Lequina, v obraně velezkušeného Matějíčka, v útoku hráli zkušení kapitán Eis s Chárou.

První třetina přinesla svižný hokej s častější střelbou domácích. V polovině 6. min. stálo při Koubovi štěstí po ráně Matějíčka do tyče. V půli 15. min. byl vyloučen Vytlačil, stav zůstal bezgólový. Už se zdálo, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu, když 9 sek. před první sirénou se trefil Hlaváček – 1 : 0.

Vstup do prostřední části se vydařil Náchodu, když se v čase 20 : 37 gólově prosadil z otočky po nahrávce od Štěpána Zeman a srovnal stav na 1 : 1. Jenže na konci 26. min. si zásluhou R. Pilného vzali domácí vedení zpět – 2 : 1. Šance na opětné srovnání skóre, svitla hostům po faulu Malého na unikajícího Maršíka, po němž bylo nařízeno trestné střílení. Jeho exekutorem byl sám Maršík, gólový recept na mladíka Lequina najít nedokázal. V polovině 30. min. neproměnili hosté slibnou šanci a z protiútoku Chára dal na 3 : 1 pro Bydžov. Náchodští se touto brankou nesložili a naopak po necelé min. Matoušem vstřelili kontaktní branku – 3 : 2. Ještě radost na hostující hráčské lavici nestačila utichnout a bylo v čase 31 : 26 po ráně Štěpána po spolupráci s Maršíkem a Matoušem skóre srovnáno – 3 : 3. Pak zápas předčasně skončil pro kapitána Suka, který již dále z důvodu zdravotní indispozice nemohl pokračovat. Ve 33. min. Kopecký strhl znovu vedení na stranu Bydžova – 4 : 3 a určil třetinové skóre. To se neměnilo ani po faulu Němce ve 38. minutě ani po trestu pro hráčskou lavici Náchoda za příliš mnoho hráčů v 39. minutě.

Ve třetí části se srdnatě bojující Náchoďané snažili alespoň o vyrovnání, ale to se bohužel i díky nepřesné, nebo nedůrazné koncovce nepodařilo. Bylo to domácí, kteří si vedení ještě pojistili. Nejprve se gólově v polovině 51. min. prosadil J. Pilný – 5 : 3 a v čase 55 : 55 pečetil Procházka na konečných 6 : 3 pro domácí Stadion. Škoda, že jsme nedokázali bodovat, šance na to určitě byla.

Další utkání sehrajeme v neděli 15.10. od 17 : 00 hodin na domácím ledě se soupeřem z Pardubického kraje HC Orli Lanškroun. Budeme se snažit protivníka poprvé ve vzájemných střetnutích porazit, snad se nám to podaří!

 

Stadion Nový Bydžov : Lequin, (Veselý) – Matějíček, Malý, Bezděk, Špinka, Pilný J., Novák – Procházka, Hlaváček, Pilný R., Eis, Postolka, Chára, Jebavý, Němec, Kopecký

HC Náchod : Kouba, (Novotný) – do 35. Suk, Pánek, Štěpán, Pelda, Novák, Vytlačil – Maršík, Matouš, Havrda, Škoda, Vondřejc, Zeman, Klátil, Kubeček, Hynek

 

Branky a asistence : 21. Zeman (Štěpán), 31. Matouš, 32. Štěpán (Maršík, Matouš),

Střely : 51 : 30, zásahy : 27 : 44, vyloučení : 1 + TS : 2, bez využití,

Rozhodčí : Petr – Horák, Vodička,

Diváci : 80

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Kvalita kádru mužstev jako je Bydžov nebo obě Třebové, Nového Města, Paky a dalších, jsou úplně jinde než naše kvalita. Když máme pomýšlet na to, že bychom měli porazit tyto mužstva, tak musíme podat víc než stoprocentní výkon od prvního hráče po posledního a mít ještě k tomu trochu štěstí. Myslím si, že jsme každý podali velmi dobrý výkon, bohužel k tomu, abychom jim mohli konkurovat, tak nám chybělo v tomhle zápase i trochu štěstí, ale Bydžov bere zasloužené vítězství. Svou kvalitou nás přehrál hlavně v útočné fázi. Nicméně si myslím, že jsme byli zdatným soupeřem, takže jsme zápas nedali zadarmo a že jsme hráli poctivý hokej. Tahle porážka mě mrzí rozhodně míň než porážka s Hlinskem, kde jsme nehráli tak, jak jsme měli. Tohle je porážka se ctí a já doufám, že na to navážeme s Lanškrounem a už po delší době budeme bodovat.”