Ve středečním mistrovském utkání domácí hokejisté dvougólové manko nesrovnali, na tým Nové Paky nestačili a po velmi dobrém výkonu nakonec o jednu branku podlehli!

HC Náchod – BK Nová Paka  1 : 2 (0 : 0, 0 : 1, 1 : 1)

V dalším mistrovském utkání se domácí střetli s favoritem z Nové Paky. V brance byl Kouba, připraven byl junior Škorpík. V obraně hrál Náchod na pět beků, nemohl hrát trenér Pánek a v útoku hráli tři útočné formace i s juniorem Kociánem. Paka měla v brance Krinwalda, v obraně hrál prim Suvorov s Kotyzou a Klustem, v útoku hráli zkušení Nevyhoštěný s Hricem a Brokešem. V úvodu hosté roztočili od úvodního hvizdu před Koubou kolotoč, ze kterého se Náchodským docela točila hlava. Domácí stačili držet krok s výborně bruslícím soupeřem. Na konci 5. min. fauloval Had. Následná přesilovka gólovou radost domácím hráčům nepřinesla. Skóre se neměnilo ani ve 13. min., kdy ostře vypálil kapitán Zeman, jehož dělovka zazvonila pouze o horní tyč packé branky. V 16. min. byl trestán nedovolený zákrok Zemana, hosté rovněž následnou početní výhodu v branku nepřetavili. Když v závěru úvodního dějství brankou neskočily ani dvě šance Maršíka ani šance Paky, šlo se do kabin za bezgólového stavu. Hlavní podíl na bezgólovém skóre měl domácí brankář Kouba, který úspěšně zlikvidoval 19 střel soupeře, zatímco Krinwald čelil pouze 9 ranám Náchoďanů. Rovněž Zeman a další hráči několika zablokovanými střelami soupeře si zvýšili bodové konto Radegast indexu!

Do druhé třetiny vstoupili domácí faulem Matouše na konci 21. min.. Ve 23 min. předvedl zákrok večera výborný Kouba, když se stačil včas přemístit k levé tyči proti ráně Nevyhoštěného. V čase 29 : 29 byl poslán na trestnou lavici důrazný Zeman, v následném oslabení se hostující obranou prosmýkl Matouš, jeho šance k vyrovnání na domácí hráčskou lavici radost nepřinesla. Na úvodní gól se čekalo až do času 32 : 21, kdy se trefil Klust – 0 : 1. Po 27 sek. byl vyloučen Zeman a o 6 sek. déle Hnik. Ve 34. min. si faulem pomohl Brokeš, následná přesilovka kýžené vyrovnání nepřinesla. V rozmezí 37. a 38. se zranili dva domácí hráči. Nejprve odstoupil Maršík a po chvíli i junior Kubeček nemohl dále pokračovat. Ve 39. min. si nedovoleně počínal hostující řízný bek Klust a Náchod dohrával prostřední část v početní výhodě.

Do třetího dějství domácí mohli využít alespoň služeb Kubečka. Náchodští do této herní části nevstoupili pravou nohou, neboť ve 44. min. byl krvavě v obličeji zraněn vysokou holí soupeře junior Malina a zápas po něho po “šití” skončil předčasně. Žádný trest soupeři za tento zákrok udělen nebyl! V úvodu 46. min. si nedovoleně pčínal Had, bohužel jej o 7 sek. déle následoval na lavici hanby Škoda.  V půli 48. min. Nevyhoštěný zvyšoval na 0 : 2 a zdálo se, že o osudu utkání je již rozhodnuto. Gól naděje přišel v čase 51 : 53 z hole Peldy – 1 : 2. Domácí ještě více vystupňovali úsilí o vyrovnání. V závěru při hře bez brankáře se hráči Náchoda dostali do dobrých střeleckých pozic a možností zajištění alespoň bodu! Šance Škody, Matouše ani Kociána bohužel gólem neskončily. V samém závěru byli již pouze vzájemně vyloučeni Kocián a Hnik.

Další domácí zápas sehrají hráči Náchoda v neděli 19.11. od 17 : 00 hodin, kdy přivítají silný tým z Pardubického kraje HC Chrudim, budeme chtít předvést kvalitní výkon a získat nějaké body.

 

HC Náchod : Kouba, (Škorpík) – Pelda, Vytlačil, Štěpán, do 44. Malina, Ondruš – do 37. Maršík, Matouš, Kocián, Škoda, Kubeček, Wajsar, Červíček, Vondřejc, Zeman

BK Nová Paka : Krinwald, (Vizner) – Najman, Kotyza, Suvorov, Šípek, Vrba, Klust, Fišar, Had – Strnad, Hnik, Nevyhoštěný, Malík, Dvořák, Hric, Horyna, Brokeš, Trejbal, Foerster

 

Branka a asistence : 52. Pelda,

Střely : 30 : 47,

Zásahy : 45 : 28,

Vyloučení : 7 : 9, bez využití,

Rozhodčí : Pecha – Pluháček, Rezek,

Diváci : 84

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Paka disponuje obrovskou kvalitou hráčského kádru. My se sní nemůžeme rovnat. Každopádně dnešní výkon byl velmi dobrý. Sice jsme od prvního střídání byli pod tlakem, celou první třetinu jsme tahali za kratší konec. Nicméně obětavým výkonem hlavně v obranném pásmu a podpořeným skvělým golmanem, jsme třetinu přežili. Od druhé třetiny už to nebylo tak markatní ten rozdíl, nicméně po celý zápas myslím si, že Paka určovala tempo hry, my jsme obětavě bránili, hráli jsme poctivý hokej a každý z kluků dneska podal stoprocentní výkon a samozřejmě i díky štěstí jsme ten zápas zdramatizovali až do konce. Kdyby mi někdo řekl, že budeme hrát s Pakou 2 : 1 ještě ve finále na konci půjdeme do power – play a že při power – play budeme mít několik gólových příležitostí, tak bych mu asi nevěřil. Ale obrovská spokojenost před klukama jak ten zápas odmakali a mrzí mě, že je to další zápas, který jsme prohráli o gól a nemáme z toho žádný výraznější bodový výsledek. Je to škoda, myslím si, že aspoň za tu bojovnost by ten bodík byl hezkej, ale nicméně gratulace Pace k jejich zaslouženýmu vítězství.”