V nedělním utkání hokejisté Náchoda dotáhli dvougólové manko, na body to ale opět nestačilo

HC Náchod – HC Chrudim  3 : 6 (1 : 0, 0 : 3, 2 : 3)

V dalším domácím utkání po velmi dobrém středečním výkonu a po pátečním dočerpání energie po svátečním tréninku, nastoupili Náchodští dobře naladěni a chtěli konečně bodovat. V brance nastoupil Kouba, připraven byl Novotný, v obraně po dlouhém herním výpadku konečně mohli nastoupit Lelek s Novákem, na poslední chvíli vypadli ze sestavy Pelda se Řehákem, a tak byl opět povolán do obrany junior Ondruš. V útoku se po dlouhé době do bílého dresu oblékl junior Jirásek. Hosté měli v brance Novotného a nastoupili se zkušenými borci, v obraně s ex-extraligistou Linhartem a v útoku s kapitánem Novákem.

Vstup do zápasu Náchodu vcelku vyšel. Sice nejprve byl v čase 1 : 30 vyloučen Červíček. Náchodští následné oslabení bez větších potíží ubránili. Na konci 7. min. byl vyloučen Formánek po zákroku na Kociána, pro něhož zápas předčasně skončil. V čase 7 : 45 Lelkova bomba lízla Novotnému masku a skončila na horní tyči. Pak ve vlastním oslabení Dobiáš v sólovém úniku proti Koubovi neuspěl. V čase 13 : 21 kapitán Zeman připravil soupeře o kotouč a beckhandovým blafákem poslal domácí do vedení 1 : 0. Na třetinovém skóre nezměnilo nic vyloučení Zemana na konci 18. min..

Ve druhé třetině se začal psát úplně jiný příběh. Náchod ubral, zato Chrudim očividně pookřála. Nešťastná teč Vondřejcovi brusle sehrála hlavní roli v čase 25 : 08, když do ní nasměroval Kostka chytře svou ránu – 1 : 1. V úvodu 36. min. Pavlík prostřelil Koubu – 1 : 2. Domácí se z této nečekané rány ještě nestačili ani otřepat a o 38. sek. déle se potřetí za hosty trefil Felcman V. – 1 : 3. Ve 40. min. hráli domácí přesilovku po faulu Poláka ale na nepříznivém stavu se již nic nezměnilo.

Před 3. dějstvím se po důrazném proslovu nejzkušenějšího hráče Vondřejce, trenéři rozhodli do 1. útočné formace zařadit důrazného Zemana, jehož post obsadil Wajsar. V polovoně 46. min. Vondřejc vstřelil kontaktní branku – 2 : 3. Domácí se hnali za vyrovnáním, ale v půli 47. min. byl vyloučen Zeman. Přesně, když časomíra ukazovala čas 48 : 00 se po důrazném výpadu Matouše ke kotouči dostal Škoda, který vybídl ke skórování právě Matouše – 3 : 3. Na konci 54. fauloval Urban a domácím se naskytla možnost zápas rozhodnout, to se bohužel nestalo. Náchod byl již naladěn na vítězné vlně, když v čase 58 : 09 přišla gólová sprcha z pravé strany od modré čáry z hole Hrdličky – 3 : 4. A opět se již podruhé během jedné min. radovali hosté. O 34 sek. později zvýšil Langr po přetažené kličce na 3 : 5. Kalich hořkosti nechal domácím dopít do samého dna při powerplay Urban 33 sek. před uplynutím 60. min. – 3 : 6. Škoda výpadku v samém závěru utkání, nějaké body by se velmi hodily.

Další těžký zápas čeká náchodské hokejisty ve středu 22.11. od 18 : 00 hodin na ledě staronového účastníka KLM HC Dvůr Králové n/L.. Musíme bezpodmínečně bodovat, snad se nám to podaří!

 

HC Náchod : Bláha, (Lelek) – Štěpán, Lelek, Vytlačil, Ondruš, Novák, Malina – Škoda, Matouš, Kocián, Zeman, Jirásek, Kubeček, Polej, Červíček, Vondřejc, Wajsar

HC Chrudim : Matoušek, (Novotný) – Felcman M., Hrdlička, Hybeš, Pejzl, Linhart, Urban – Dobiáš, Polák, Langr, Kostka, Brožek, Cvrček D., Novák, Hebek, Felcman V., Formánek, Pavlík

 

Branky a asistence : 14. Zeman, 46. Vondřejc, 48. Matouš (Škoda),

Střely : 37 : 33,

Zásahy : 28 : 34,

Vyloučení : 5 : 7, bez využití, oslabení : 1 : 0,

Rozhodčí : Petr – Kareš, Rezek

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Po vyrovnané první třetině, kterou jsme vyhráli 1 : 0, jsme do druhé třetiny vstoupili úplně jinak. Mysleli jsme si zřejmě, že bez nějakého úsilí Chrudim porazíme, každopádně se nám to vymstilo a po hrubých chybách jsme Chrudimi darovali tři góly. Po druhé třetině jsme si k tomu v kabině něco řekli, s tím že chceme zápas ve třetí třetině otočit. Třetí třetinu jsme  odehráli už lépe, dokázali jsme srovnat, ale bohužel v posledních dvou minutách jsme dostali dva góly, k tomu do prázdné brány a po zásluze jsme prohráli. Hokej se hraje na 60 minut a věřím tomu, že kdyby jsme hráli jako třetí třetinu, tak ten zápis vyhrajeme, nebo minimálně uhrajeme nějaké body.”