Po velmi špatném výkonu náchodští na silný tým České Třebové nestačili a Kohouti je uklovali!

HC Náchod – HC Kohouti Česká Třebová  0 : 8 (0 :4, 0 : 2, 0 : 2)

V dalším domácím zápase chtěli domácí potvrdit velmi dobrý středeční výkon na ledě Dvora Králové n/L. a pokusit se s favoritem získat nějaký bodík. V brance tentokrát od úvodu nastoupil Novotný, připraven zasáhnout do střetnutí byl též Kouba. Obrana oproti středečnímu utkání doznala značných změn. Po dlouhé době mohl konečně obranné řady vyztužit kapitán Suk, dále byli k dispozici Lelek a Rubáček. V útoku již byl uzdravený Maršík, rovněž hrál Červíček. Hosté měli v brance Vlka, v obraně hráli zkušení exextraligista Vašíček a Drtina, v útoku zkušený kapitán Fúzik, Semorád a Martinec.

V úvodní třetině se Kohouti dle papírových předpokladů ujali role favorita. V 5. min. ranou švihem Pavlovský Novotného nepřekonal. V úvodu 6. min. byl jmenovaný vyloučen a v přesilovce Maršík  pálil nad branku. V čase 8 : 18 si zahráli po faulu Matouše přesilovku také Kohouti. Tu zmařil nedovolený zákrok Rozlílka o 40 sek. déle. Hosté rozjeli gólostroj v čase 11 : 51 po ráně Pavlovského – 0 : 1. Tentýž hráč zvyšoval v půli 16. min. po přečíslení 2 na 1 – 0 : 2. V čase 16 : 02 po sóle skóroval Martinec ranou pod horní tyč – 0 : 3. Třetinu hrůzy završil v čase 17 : 09 Semorád, který za Novotného  doklepl vyraženou domácím golmanem střelu přímo na čepel hostujícího forwarda – 0 : 4. Touto brankou bylo zpečetěno působení Novotného v brankovišti, do branky se postavil v posledních zápasech spolehlivý Kouba. Ten se hned po chvíli vytáhl proti šanci Pavlovského. V 19. min. měl šanci při trestu Krále Matouš, Vlk byl pozorný. Stav se čtyřgólovým pasívem vydržel až do konce prvního dějství.

Do druhé třetiny na požadavek rozhodčích se domácí převlékli do červenočerných dresů místo tradičních bílých. Obraz hry se, ale příliš nezměnil, hned v úvodu se dvakrát Kouba blýskl zmařením šancí agilního Pavlovského. Další branka padla ve 28. min. z hole Semoráda ve vlastním oslabení při trestu Veverky – 0 : 5. Na konci 30. min. svítil na ukazateli skóre po ráně Fúzika stav 0 : 6. V následující min. fauloval Prachař, v následné přesilovce Kouba úspěšně zlikvidoval šance Martince a Rozlílka. Nejblíže čestnému gólovému úspěchu byli domácí v čase 39 : 02 po ráně juniora Kubečka, jehož rána do levé spojnice se po horní tyči svezla do pravé spojnice a mimo branku Kohoutů. Stav již do konce třetiny gólové změny nedoznal.

Ve třetím dějství se po korekturách v obranných řadách ve 47. min. gólově prosadil Ostřanský – 0 : 7. V 50. min. Kouba výborně zakročil proti ráně Vaňa. V čase 50 : 00 byl vyloučen Lelek, o 23 sek. později poslal zpět do hry šťastnou tečí Jelínek – 0 : 8. Hosté se snažili o dvouciferné skóre, ale Kouba již Kohoutům nic nedovolil. Největší šance měli v závěru zápasu Jelínek s Rozlílkem. Velký dík a uznání patří našim fanouškům, kteří nás povzbuzovali, i když se nám nedařilo dle našich představ.

Příští zápas sehrají hráči netradičně v pátek 1.12. od v19 : 00 hodin v tradičním okresním derby s HC Jaroměř. Musíme se poučit z neúspěchu a zvítězit!

 

HC Náchod : Novotný (17. Kouba) – Štěpán, Novák, Pelda, Lelek, Rubáček, Suk  – Škoda, Matouš, Lejdar, Maršík, Kubeček, Polej, Červíček, Vondřejc, Zeman, Wajsar

HC Kohouti Česká Třebová : Vlk, (Kadlc) – Vašíček, Jelínek, Drtina, Hradil, Jemelka, Leder, Blažej – Semorád, Martinec, Rozlílek, Ostřanský, Prachař T., Pavlovský, Veverka, Fúzik, Král, Vaňo, Čada

 

Branky a asistence :

Střely : 25 : 41,

Zásahy : 33 : 24,

Vyloučení : 5 : 5, využití : 0 : 1, oslabení : 0 : 1,

Rozhodčí : Nedvěd – Boček, Brož,

Diváci : 54

 

Václav PÁNEK  trenér mužstva : “Z naší strany opravdu velmi špatný zápas. Velmi mě mrzí hlavně přístup, kdy jsme nebyli schopni reagovat na chyby a neustále jsme je opakovali. Nerozumím tomu, že jsme se nepoučili z první třetiny a stále jsme si hráli ten hokej, který nepřináší v žádném případě úspěch v žádném zápase. Je to pro mně zklamání, protože vím, že dokážeme hrát dobrý hokej proti silným soupeřům, ale dnes tomu tak nebylo. Česká Třebová hrála celý zápas na půl plynu a i přesto jim to stačilo k takovému vítězství. Musím smeknout klobouk před naším kotlem, který i přes přes tento výsledek a naši předvedenou hru a výkon nás neustále podporoval. Vážím si toho, i když jsme si to vůbec nezasloužili.”

 

Fotogalerie ze zápasu objektivem Mirka Ťokana: https://eu.zonerama.com/hcnachod/Album/10734164