V domácím zápase hokejisté Náchoda nedokázali udržet dvoubrankové vedení a rivala z Jaroměře porazit nedokázali

HC Náchod – HC Jaroměř  2 : 7 (2 : 2. 0 : 2, 0 : 3)

 Ke dvakrát odloženému zápasu nastupovali náchodští hokejisté s jasným cílem odčinit nedělní krutou domácí porážku s Českou Třebovou. V brance byl od začátku Kouba, připraven byl Novotný, v obraně se opět představil už zkušený junior Vytlačil, v útoku nastoupil junior Hynek. Oproti nedělnímu zápasu chyběli Lelek a Škoda. Jaroměř měla v brance juniora Kubečka, v poli byla vedena zkušenými obránci kapitánem Kotrčem a Bujňákem a v útoku s Kociánem a Kačerovským.

Úvod utkání přinesl mírnou herní převahu domácích, gólová koncovka vázla. První, kdo prozkoušel pozornost Kubečka v brance soupeře byl Zeman. Pak již gólově udeřilo v čace 3 : 55 Kouba našel Štěpána a ten přesným pasem vyslal do úniku mladíka Kubečka, který proti svému příbuznému byl úspěšný – 1 : 0. V polovině 10. min. byl vyloučen Štohanzl, následná přesilovka navýšení skóre nepřinesla. Jinak tomu bylo v čase 14 : 38, kdy faul Součka potrestal po spolupráci s Peldou a Zemanem Hynek – 2 : 0. Zdálo se, že zápas bude pokračovat i nadále v náchodské režii, jenže chyba lávky! V čase 18 : 40 vstřelil kontaktní branku po hrubce v obraně Kačerovský. Pak přišel faul Zemana na konci 19. min. a hosté měli výhodu přesilové hry. Nabídnutou výhodu využili beze zbytku 18 sek. před první přestávkou po další hrubici v obranném pásmu. O rovnovážné skóre 2 : 2 se postaral přesnou ranou Souček!

Do druhé části hry trenéři prohodili Maršíka s mladíkem Hynkem a věřili, že tato změna tým nakopne. Domácí se nemohli vrátit dostat do herní pohody. Nohy jako by jim ztěžkly, čehož soupeř v čase 24 : 27 využil při trestu Nováka, kdy šikovný Kocián poslal hosty do vedení – 2 : 3. V čase 30 : 10 Kašpar zvyšoval na třetinových – 2 : 4.

Do třetí třetiny Náchodští vystupovali s odhodláním zvráit nepříznivé skóre a získat body, jenže to jim nebylo souzeno. Hra se stále nedařila a nefungovalo prakticky nic a smůla se lepila náchodským hráčům na hole a na brusle! Proto nebylo žádným překvapením, že hosté v čase 40 : 44 odskočili zásluhou Rinda o tři branky – 2 : 5. V čase 41 : 10 trefil Polej tyč Kubečkovy branky. V úvodu 55. min. se trefil Kačerovský – 2 : 6. Poté v 50. min. musel odstoupit obránce Pelda. V 59. min. Rind stanovil nečekané skóre na 2 : 7 pro hosty z Jaroměře.

 

HC Náchod : Kouba, (Novotný) – Vytlačil, Pelda, Štěpán, Malina, Novák, Suk – Hynek, Maršík, Matouš, Lejdar, Maršík, Kubeček, Polej, Červíček, Vondřejc, Zeman, Wajsar

HC Jaroměř : Kubeček, (Stodola) – Bujňák, Mach, Nedomlel, Kotrč, Sýkora, Štohanzl – Kašpar, Souček, Kocián, Tomášek, Rind, Hájek, Teuber, Záliš, Kačerovský, Holub

 

Branky a asistence : 4. Kubeček (Štěpán, Kouba), 15. Hynek (Pelda, Zeman),

Střely : 26 : 39,

Zásahy : 32 : 23

Vyloučení : 4 : 3, využití : 1 : 2,

Rozhodčí : Nedvěd – Boček, Pluháček,

Diváci : 62

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Dali jsme zadarmo a bez práce dva góly. Místo, aby nás to nakoplo, tak nám to spíš ublížilo. Jaroměř srovnala a my jsme byli celý zápas svázaní. Nejely nám nohy, puky nám odskakovaly. Každý tým má během sezóny horší období a my jsme teď druhý zápas po sobě hráli pod naše možnosti a máme na sobě deku. Budeme tvrdě pracovat, abychom se z toho vyhrabali a hráli hokej jako předtím.”