V nedělním utkání hokejisté Náchoda ve třetí třetině přišli o jednogólový náskok a úřadujícímu přeborníkovi z Litomyšle po solidním výkonu podlehli

HC Náchod – HC Litomyšl  2 : 5 (1 : 1, 1 : 0, 0 : 4)

K dalšímu zápasu se do domácí svatyně postavil Novotný, záda mu kryl Kouba. V obraně juniora Vytlačila nahradil Lelek, útoky hrály ve stejném složení jako při vítězství v Třebechovicích p/O.. Náchodští chtěli navázat na úspěšný středeční zápas a pokusit se favorita obrat o body. Hosté měli v brance Horáčka, v obraně tvrdili muziku Škvor s Bažantem a v útoku hráli zkušený kapitán Stoklasa, Půlpán a Pilař.

Od úvodního vhazování měl více práce Novotný než Horáček. První, kdo gólově udeřil byl v čase 3 : 46 Maršík po nahrávce Poleje – 1 : 0. Hosté s gólovou odpovědí příliš neotáleli, v 8. min. vyrovnal na třetinových 1 : 1 Vomočil. Na stavu se již nic nezměnilo ani při vyloučení Nováka ve 14. min..

Ve druhé třetině byli vzájemně vyloučeni v úvodu 25. min. Pelda s Vomočilem a o 38 sek. později je na trestnou lavici následoval po faulu Jonáš. V čase 27 : 15 zazvonilo po ráně Bažanta za Novotným břevno. Ve 33. min. ve vlastním oslabení při vyloučení Lelka, Zemanova rána skončila na pravé tyčce Horáčkovy svatyně. O jedinou branku v prostřední části hry se postaral ve 39. min. střelou z brankoviště Polej po asistencích Matouše a Nováka – 2 : 1.

Před třetí částí trenér Pánek nabádal své svěřence, aby hráli zodpovědně ze zadu. V čase 45 : 36 se Bažantova rána od hrazení příhodně odrazila k volnému Půlpánovi, pro kterého již nebyl žádný problém srovnat skóre – 2 : 2. Ve 48. min. se snažil uniknout soupeři mladík Kocián, ale důraz hostujícího hráče mu klidnou koncovku znemožnil a Horáček si se střelou poradil. K údivu přítomných diváků se nepískal ani nedovolený zákrok na domácího forwarda. Pak nastal asi zlomový moment střetnutí. V čase 49 : 05 fauloval Jonáš Vondřejce a ten si to nenechal líbit a dal sokovi řádně za vyučenou, za což obdržel za hrubost trest na 5 min. + OK, zatím co hostující mladík obdržel pouze klasický trest za napadení. V čase 52 : 06 Voříšek ranou švihem nedal Novotnému šanci zasáhnout a hosté vedli – 2 : 3. Vyrovnání měl na své holi Polej, ale jeho rána v čase 56 : 46 pouze orazítkovala horní tyč branky Litomyšle! Když časomíra poskočila o 1 min. a 59 sek., tak zvýšil Jakubec na 2 : 4 pro hosty, což prakticky rozhodlo toto zajímavé utkání. V závěru se domácí odhodlali k powerplay, ale tento risk kýžené ovoce v podobě gólu nepřinesl. Naopak do opuštěné domácí klece se 8 sek. před dovršením 60. min. trefil Půlpán – 2 : 5. Minimálně bodík by náchodským, za předvedenou hru proti úřadujícímu mistrovi z Pardubického kraje slušel!

Další utkání sehrají hráči Náchoda již ve středu 13.12. od 18 : 00 hodin opět na domácím ledě proti   těžkému protivníkovi Stadionu Nový Bydžov.

 

HC Náchod : Novotný, (Kouba) – Pelda, Suk, Novák, Štěpán, Lelek, Ondruš – Škoda, Matouš, Kocián, Maršík, Kubeček, Polej, Červíček, Vondřejc, Zeman, Wajsar

HC Litomyšl : Horáček, (Filípek) – Škvor, Jonáš, Zahradník, Voříšek Š., Bažant, Švec, Bláha – Stoklasa, Jankovský, Jakubec, Edl, Vomočil, Dostál J., Pilař, Barkóci, Půlpán, Voříšek J.

 

Branky a asistence : 4. Maršík (Polej), 39. Polej (Matouš, Novák),

Střely : 39 : 42,

Zásahy : 36 : 35,

Vyloučení : 4 : 4, navíc Vondřejc (Náchod) 5 min. + OK, využití : 0 : 1,

Rozhodčí : Nedvěd – Kareš, Horák,

Diváci : 82

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Sehráli jsme povedené utkání. Byli jsme soupeři rovnocenným protivníkem a celý zápas jsme dodržovali herní pokyny, měli jsme nasazení, dobrý pohyb i bojovnost. Bohužel rozhodla třetí třetina, kdy jsme byli nedisciplinovaní a soupeř svou zkušeností utkání ke konci rozhodl. Nicméně si myslím, že pokud budeme podávat takovéto výkony, tak můžeme potrápit i takto silné soupeře.”