V tradičním okresním derby v Jaroměři Náchod přišel o dvoubrankové vedení, po dalších následných chybách a několika vyloučeních ve třetí třetině nakonec o branku prohrál

HC Jaroměř – HC Náchod  5 : 4 (1 : 2, 3 : 1, 1 : 1)

V tomto velmi důležitém utkání, ve kterém se hrálo prakticky o šest bodů, protože oba okresní rivalové ještě boj o play – off nevzdali. Zvláště Náchodští byli po dobrých výkonech s těžkými soupeři dobře naladěni a chtěli na to navázat. Hosté začali v brance s Koubou, připraven byl Novotný, v obraně Řeháka nahradil zkušený Suk, v útoku již hrál Maršík a místo juniora Lejdara nastoupil též junior Voděracký. Domácí spoléhali na výkon mladého brankáře Kubečka, v obraně hrál zkušený kapitán Kotrč s novou akvizicí Rubáčkem, který v úvodu sezóny hájil barvy Náchoda, v útoku byli připraveni pozlobit hostující obranu Kašpar, Kocián a Háze.

Náchod začal dobře, hned po dvou sek. byl vyloučen domácí Kocián, přesilovka vedení hostujícímu celku nepřinesla. Branka padla v 9. min. po ráně Vytlačila do skrumáže, kdy se nejlépe orientoval Matouš a poslal Náchod do vedení – 0 : 1. V čase 10 : 42 Maršík zaskočil pohotovou ranou mladíka Kubečka v domácí brance – 0 : 2. Zdálo se, že hosté naváží na dobré výkony a získají nějaké body. Jenže hra se příliš nedařila a v čase 12 : 00 byl vyloučen hostující Kubeček a o 2 min. a 39 sek. déle též  Štěpán. Obě oslabení se Náchodu podařilo přečkat bez inkasovaného gólu. V čase 19 : 40 se hosté nechali přehrát a Petirovi dovolili vstřelit kontaktní branku – 1 : 2.

Ve druhé třetině se Náchodští ještě ani nestačili rozkoukat na ledě a po 22 sek. bylo zásluhou Kociána srovnáno – 2 : 2. Na konci 26. min. Vondřejc byl dobře postaven před domácí brankou a zužitkoval přesnou nahrávku Červíčka od zadního hrazení – 2 : 3. Pak se začal psát scénář z nepovedeného zápasu s tímto soupeřem v Náchodě. Když k dovršení 29. min. scházela 1 sek. dokázal Háze dostat kotouč za Koubova záda a srovnat na 3 : 3. Tato branka hosty řádně nalomila a v půli 39. min. nechali vstřelit Kotrčovi vedoucí branku 4 : 3.

Do třetího dějství nastoupili hosté s odhodláním neinkasovat a pokusit se ještě o zvrat. Vyrovnání přišlo při trestu Kotrče v čase 42 : 33 – 4 : 4. Hosté mohli jít znovu do vedení, když časomíra ukazovala 46 : 40 rána Nováka od modré zazvonila pouze o horní tyč domácí branky. Zásadní zlom v utkání nastal v čase 51 : 21, kdy byl vyloučen kapitán Zeman a Novák za sekání na 5 min. + OK. Domácí nabídnutou výhodou hrát 5 na 3 nepohrdli a v čase 52 : 14 Kociánem vstřelili po těsném offsidu a nepřehledné situaci v brankovišti, jak se později ukázalo i vítěznou branku – 5 : 4! V 56. min. byl velmi přísně vyloučen mladík Polej a po necelých dvou min. rovněž Lelek. V dalším průběhu střetnutí domácím prošlo několik hraničních zákroků (Matouš, Suk, Wajsar). Hosté se znovu nadechli k náporu se snahou podruhé srovnat nepříznivé skóre. V čase 59 : 30 byl za nesportovní chování vyloučen Pelda, který s tímto verdiktem arbitra Pechy rezolutně nesouhlasil a ještě obdržel navíc OK. V závěru se Náchodští i při vlastním oslabení odhodlali ke hře bez brankáře. Zbytek času již na vynucení si alespoň prodloužení nestačil. Bohužel se nám tento poslední zápas v tomto roce příliš nevydařil a odjeli jsme s prázdnou.

O nápravu se hráči Náchoda pokusí až v roce 2024, a to v neděli 7.1. od 17 : 00 hodin, kdy se utkáme se soupeřem z Pardubického kraje s HC Hlinsko Horses! Závěrem chceme poděkovat všem fanouškům a popřát všem klidné a pohodové Vánoce a v novém roce jen vše dobré a mnoho hezkých zážitků při doufejme vítězných zápasech HCN!

 

HC Jaroměř : Kubeček, Filip – Štohanzl, Sýkora, Kotrč, Petira, Rubáček, Souček – Holub, Háze, Záliš, Kašpar, Světlík, Teuber, Hájek, Rind, Kocián, Souček ml.

HC Náchod : Kouba, (Novotný) – Pelda, Vytlačil, Štěpán, Lelek, do 52. Novák, Suk –  Maršík, Matouš, Voděracký, Vondřejc, Zeman, Wajsar

 

Branky a asistence : 9. Matouš (Vytlačil), 11. Maršík, 26. Vondřejc (Červíček), 43. Maršík (Kocián, Matouš),

Střely : 31 : 15,

Zásahy : 10 : 26,

Vyloučení : 3 : 10, navíc Novák (Náchod) 5 min. + OK a Pelda (Náchod) OK, využití : 1 : 1,

Rozhodčí : Pecha – Pluháček, Řezníček,

Diváci : 109

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Bohužel jsme nedokázali navázat na naše velmi dobré výkony z minulých utkání. První dvě třetiny to z naší strany vůbec nebylo ono, nějaké měřítko snese pouze třetí třetina, kterou už jsme odehráli solidně. Bohužel místo toho abysme sahali po vyrovnání a potažmo po nějakých bodech, tak svými stupidními fauly jsme se sami vyřadili ze hry o body a bohužel odcházíme z tohoto zápasu s nulou.”